Mobitel - nikoli več!

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
TO sploh nima veze... ali informacijo vidis ali ne... Preusmerjeni klic placa tisti, ki naredi preusmeritev... To kar si ti napisal, pa je le zato, da ko pride klic, lahko vidis, da je bil preusmerjen... in pac ne dvignes... V cem je pol smisel preusmeritve
smile-1.gif
...

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
a niso ravno simobil in konkurenca krivi, da je do tega prišlo;)?
še razlog več, da se ne premaknem stran. Mal bomo spremenil lifestyle pa bo.
Se kar strinjam s tabo, skakanje od enega do drugega, dolgoročno prinese samo sitnosti in najverjetneje višje stroške. Sem sicer v drugem, zelenem, taboru, a v principu je isto.

Vse to, neglede na to, kako sila zanič signal ima moj ponudnik, ane Firing_Nukez. Pa kje ti žviš, človek, meni povseod dela, razen morda kakšen Potok pri Vačah, kjer ne dela nič.

Hehe. Garaža v samem centru Bežigrada. Simobil nič signala na Nokii, 1 črtica na SE. Mobitel 3-4 črtice na Nokii, 4-5 na SE. To je samo en primer, jih je seveda polno. Enkrat sem šel po kolega na Brnik, pa se je na poti med pogovorom zgubil signal (Simobil) in je vrglo ven pogovor. Na Mobitelu tam seveda dela vse. Tko da kar se mene tiče, si Simobil svojo "kvaliteto" lahko nekam vtakne. Pač moje mnenje. In kot sem dejal, dokler se Mobitel znatno ne podraži, ne grem nikamor, ker je življenje končno lepo (na Simobilu pač ni bilo tako).

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Pol verjetno ne veš, da če te kdo kliče na staro Mobitel številko in se ti preusmeri na novo SiMobilovo, ti Mobitel zaračuna ta klic? (tebi, na Mobitelov račun/položnico)

(Naj kaki poznavalec potrdi. Ali zavrže.)

Vbistvu niti preusmeritve nebom rabil, vsem v imenuku bom poslal mojo novo cifro 040xy in čao.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
TO sploh nima veze... ali informacijo vidis ali ne... Preusmerjeni klic placa tisti, ki naredi preusmeritev... To kar si ti napisal, pa je le zato, da ko pride klic, lahko vidis, da je bil preusmerjen... in pac ne dvignes... V cem je pol smisel preusmeritve
smile-1.gif
...

Imaš prav... odgovoril sem samo na del vprašanja "ali veš, če je klic preusmerjen". Stroški preusmeritve so pa jasni, a ne?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Se strinjam s tabo. V bistvu moram biti včasu dežurstva na razpolago 24/7, a SiMobilov signal je v hiši v buli. Mobitel je najprej odlično pokril s signalom LJ in relacijo do aerodroma, SiMobil pa ne... In imam HSDPA signal za Mobitel na polno in komaj GSM signal za Simobil doma. 5 km od aerodroma ob avtocesti, da ne bo pomote.
Ironija je, da imam večji del boljši signal (BB 3G) takrta ko sem v roamingu v tujini kot pa doma pri Simobilu...
Tako da bom privat kar na Mobitelu ostal. Ni vse v kvantiteti, je tudi v kvaliteti.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.097
139
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Firing_Nukez pravi:
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
a niso ravno simobil in konkurenca krivi, da je do tega prišlo;)?
še razlog več, da se ne premaknem stran. Mal bomo spremenil lifestyle pa bo.
Se kar strinjam s tabo, skakanje od enega do drugega, dolgoročno prinese samo sitnosti in najverjetneje višje stroške. Sem sicer v drugem, zelenem, taboru, a v principu je isto.

Vse to, neglede na to, kako sila zanič signal ima moj ponudnik, ane Firing_Nukez. Pa kje ti žviš, človek, meni povseod dela, razen morda kakšen Potok pri Vačah, kjer ne dela nič.

Hehe. Garaža v samem centru Bežigrada. Simobil nič signala na Nokii, 1 črtica na SE. Mobitel 3-4 črtice na Nokii, 4-5 na SE. To je samo en primer, jih je seveda polno. Enkrat sem šel po kolega na Brnik, pa se je na poti med pogovorom zgubil signal (Simobil) in je vrglo ven pogovor. Na Mobitelu tam seveda dela vse. Tko da kar se mene tiče, si Simobil svojo "kvaliteto" lahko nekam vtakne. Pač moje mnenje. In kot sem dejal, dokler se Mobitel znatno ne podraži, ne grem nikamor, ker je življenje končno lepo (na Simobilu pač ni bilo tako).

Še moja izkušnja s S@. Garažna hiša (center bežigrada) pod GZS (šli po nek materijal), BB aparat 3,4 črtice stalno, klical brez problema. Tako da ne vem od kje vam tak signal. Mislim da si ne morejo privoščiti tako slabega signala (kot ga navajaš) v centru mesta oz. bežigrada, kjer je gosta poseljenost.
smirk-1.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Tole s signalom je zelo relativno. Imam Mobitel, pa mi danes v Bežigradu (Vodovodna) v kletnih prostorih ni lovilo. Mislim, da je precej odvisno od same mikrolokacije, raznih odbojev, koliko armature je v betonu, ipd.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
.... in jakost signala je dosti odvisna tudi od samega telefona....

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.474
448
83
In od v zadnjem času ponovno odkritega dejstva: od načina držanja telefona
tongue-1.gif

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
To pa res. Ta HTC gniloba od telefonov, predvsem Desire, slisal tudi da ostali se Mobitelov UMTS komaj da lovi v zgradbah. Medtem ko ena nokija N73 vedno 100% singala imela.

Nazadnje urejeno:

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Uporabljam Htc Desire in nisem opazil nobene vecje razlike kar se UMTS signala v zgradbah tice. Je pa res da se gibljem na podrocjih z mocnim signalom, edino pri punci je malo slabsi signal (3g) pa ga lovi talo zunaj kot notri.

Najbrz je zelo odvisno od samega signala, seveda pa ne izkljucujem moznosti da im Htc slabsi sprejem kot nekateri drugi telefoni ampak pri meni se to k sreci ne pozna
smile-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.181
3.642
113
Marlbor
Danes sem dobil domov prijazno pisemce , kjer navajajo da cenijo moje zaupanje in v znak dobrega sodelovanja pošiljajo Mobitelovo darilo. Majico XXL. Pa kak so glih mene med uporabniki Itak Džabesta ocenili kot 27-letno gorilo, z 190cm in 120kg?
tongue-1.gif