Mobitel - nikoli več!

dominic

Pripravnik
18. okt 2009
191
0
16
42
tole je viselo ze dlje casa v zraku...pred 4 meseci, ko sem se odlocal kam it, ker mobitel ni nudil ugodnih resitev, aneks/pogodba mi je tako potekla ze lansko leto oktobra, in vrag, da nisem vzel nekaj na vezavo (sreca)...no takrat v pogovoru z enim izmed delavcev na "m", kjer sem se dogovarjal za paket 55, nikakor nisem prisel skozi s minutami, ne s podatki, sploh za taksno ceno...mi je omenil, da pridejo drasticne spremenbe, v roku pol leta...in zgleda da je tole bilo res...in tezko vrjamem da mobitel dela z izgubo...

po drugi strani, nisem tocno bral takrat pogodbe, a pol ni tako da ce se nekdo ne drzi pogodbe, se pravi narocnik placa kazen ce se ni drzal, ponudnik pa po tem takem odstopi od pogodbe, ker se prav tako ni drzal pogodbe, visanje cen, spremenba paketa...kar se nista ob2 obligatorno vezala da bosta spostovala kaj je pisano na a4 listu, tako da prosim mobitel...kje imate pamet...ker tole je izsiljevanje, jaz sem podpisal...in nima da mi kdo kaj sari okoli tega...ce pa je mobitelu toliko do spremenbe, naj uvede nove pakete, stare zapre, da se vec ne podpisusjejo in stvar resena...z tem bodo tako ali tako dali taksen minus k narocnikom, ker jih je ze tako veliko pobegnilo h konkurenci...da ne pravim sele zdaj...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
bolj malo spremljaš dogajanje okoli mobitela kajneda? In razne kazni zaradi prenizkih cen pa take fore?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.474
448
83
Svetujem klic na Urad za varstvo potrošnikov ali Zvezo potrošnikov Slovenije.

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
ksz: a kdo ve kva bo Mobitel naredu z vrnjenimi telefoni?

Glede na zneske odkupnine (120€) proti znesku obrabnine (100€) iz zgornjega primera bo na prostem trgu nekaj več aparatov. Iz odkupa bodo na voljo skoraj novi razstavni aparati po malo zmanjšanih cenah, nekako tako, kot nekaramboliran lepo ohranjen golf z bežno ne omembe vredno rally zgodovino (iz sosednje teme).

Nimas pojma o cem govoris. Moj novi razstavni desire star 2 meseca hocejo obrabnino 250 evrov, medtem ko odkupnino samo 167evro . Iz cesa ti sklepas da bomo dali telefone nazaj in placali oderuske in nategavske obrabnine in sli praznih rok domov?

Nazadnje urejeno:

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik dominic pravi:
tole je viselo ze dlje casa v zraku...pred 4 meseci, ko sem se odlocal kam it, ker mobitel ni nudil ugodnih resitev, aneks/pogodba mi je tako potekla ze lansko leto oktobra, in vrag, da nisem vzel nekaj na vezavo (sreca)...no takrat v pogovoru z enim izmed delavcev na "m", kjer sem se dogovarjal za paket 55, nikakor nisem prisel skozi s minutami, ne s podatki, sploh za taksno ceno...mi je omenil, da pridejo drasticne spremenbe, v roku pol leta...in zgleda da je tole bilo res...in tezko vrjamem da mobitel dela z izgubo...

po drugi strani, nisem tocno bral takrat pogodbe, a pol ni tako da ce se nekdo ne drzi pogodbe, se pravi narocnik placa kazen ce se ni drzal, ponudnik pa po tem takem odstopi od pogodbe, ker se prav tako ni drzal pogodbe, visanje cen, spremenba paketa...kar se nista ob2 obligatorno vezala da bosta spostovala kaj je pisano na a4 listu, tako da prosim mobitel...kje imate pamet...ker tole je izsiljevanje, jaz sem podpisal...in nima da mi kdo kaj sari okoli tega...ce pa je mobitelu toliko do spremenbe, naj uvede nove pakete, stare zapre, da se vec ne podpisusjejo in stvar resena...z tem bodo tako ali tako dali taksen minus k narocnikom, ker jih je ze tako veliko pobegnilo h konkurenci...da ne pravim sele zdaj...

miljonkrat že napisano...M@ je spremenil paket in o tem tudi obvestil vse naročnike, da ga je spremenil 1 mesec pred spremembo, kot je po zakonu! ti pa imaš sedaj dve opciji...ostaneš pri njih ali pa greš.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Poltergeist pravi:
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
ksz: a kdo ve kva bo Mobitel naredu z vrnjenimi telefoni?

Glede na zneske odkupnine (120€) proti znesku obrabnine (100€) iz zgornjega primera bo na prostem trgu nekaj več aparatov. Iz odkupa bodo na voljo skoraj novi razstavni aparati po malo zmanjšanih cenah, nekako tako, kot nekaramboliran lepo ohranjen golf z bežno ne omembe vredno rally zgodovino (iz sosednje teme).

Nimas pojma o cem govoris. Moj novi razstavni desire star 2 meseca hocejo obrabnino 250 evrov, medtem ko odkupnino samo 167evro . Iz cesa ti sklepas da bomo dali telefone nazaj in placali oderuske in nategavske obrabnine in sli praznih rok domov?

Še enkrat preberi post, še posebno besedno zvezo "iz zgornjega primera", kjer je nekdo opisal njegovo situacijo.

Tvoja situacija je še precej bolj zanimiva... 250€ za 2 meseca? V štirih mesecih amortiziran? Le kako gredo te manipulacije
skozi v njihovem materialnem knjigovodstvu?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Hmmm.. pa lahko tudi jaz, kot druga pogodbena stranka Mobitelu posljem 30 dni prej obvestilo, da ne bom placal visje cene in da imajo 30 dni casa, da prekinejo pogodbo po mojih pogojih?
grims-1.gif

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
V glavnem. Jaz grem definitivno seenkrat na mobitel in nej seenkrat preracuna. Eno stvar se mi pa do danes ni znal doben povedati.

Ce prekinem pogodbo v teh 30 dneh. Kaj in koliko nerabim placat, kot pa ce prekinem cez 2 meseca oz 3 ko bo tudi uvk odlocitev znana?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
bolj malo spremljaš dogajanje okoli mobitela kajneda? In razne kazni zaradi prenizkih cen pa take fore?

ok, grozi jim kazen, oni pa podražijo za enako storitev skoraj duplo? aja pardon, za obdobje 1 leta velja akcijska podražitev, potem pa duplo
bonk.gif

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ni potrebno placati storskov prekinitve nar. razmerja ...

takole pise tukaj >> http://www.mobitel.si/info/obvestila-in-novosti.aspx

... ne da bi jim bili zaračunani stroški predčasne prekinitve naročniškega razmerja ...

Koliko pa je drugace stroskov s predcasno prekinitvijo nar. razmerja?

Ja sej to me zanima ravno. Je to strosek 15 evro oz 19 evro po novem x stevilo mesecev? ali je to kaksnih borih 10 evro total ko profitiras zaj.

Nazadnje urejeno:

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ce nimas aneksa ni nic... Ce imas pa aneks, pa odvisno, kateri telefon si vzel... in ti tocno izracunajo, ce jih poklices ali obisces enega od centrov...
Ti piše v aneksu, ki si ga podpisal in so ti ga poštempljanega poslali na tvoj naslov. Znesek X iz aneksa se pomnoži s številom polnih mesecev do poteka veljavnosti aneksa. Najbolj se ti splača prekiniti s koncem obračunskega obdobja ali dan v mesecu po podpisu aneksa. Torej, če podpišeš aneks 17.1.2010, se ti splača prekiniti 18.7.2010. (18=17+1).

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ko mam prvi dan malo manj nagužvan grem na @ čekirat, katera je najnižja naročnina, si naredim preusmeritev na
novo cifro in sem lepo spet dalje na karticah, ko bo pa simobil uletel s kakimi dobrimi paketi pa šaltam na naročnino nazaj.
Zakaj bi vsako preusmeritev plačeval, če pa lahko za 5 EUR isto številko dalje uporabljaš?

Ker jim ne potrošim več niti evra in grem na simobilovo predplačniško varjanto.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pol verjetno ne veš, da če te kdo kliče na staro Mobitel številko in se ti preusmeri na novo SiMobilovo, ti Mobitel zaračuna ta klic? (tebi, na Mobitelov račun/položnico)

(Naj kaki poznavalec potrdi. Ali zavrže.)

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Na nekaterih telefonih veš... informacijo zanesljivo vidiš na Nokiah s Symbianom oz S4, kjer ti ob imenu klicočega prikaže znak za dohodni klic s prevezavo. SE serije P in WIN Mobile te funkcije niso imeli... Zelo odvisno od aparata.