Mobitel - nikoli več!

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.181
3.642
113
Marlbor
Od leta 1999 sem bil zvesti uporabnik Simobila, vedno z aneksom za 2 leti. Nikoli v teh 10 letih se mi ni zgodilo, da bi mi Simobil kar v času aneksa enostransko spremeniul naročniško razmerje in ga podražil. Letos januarja se odločim za Itak Džabest predvsem zaradi prenosa podatkov 1GB, zraven vzamem SE c510 za 55€ (pri simobilu bi za ta denar dobil telefon višjega cenovnega razreda).

In kaj se zgodi zdaj: po 4 mesecih mi bodo podražili naročnino za skoraj 30% in vzeli prenos podatkov prav zaradi česar sem sploh vzel naročnino.
bonk.gif

Na mobitelu mi nudijo 2 alternativi, če se temu sploh reče. Prekinem pogodbo in plačam 120€ za telefon. Prekinem pogodbo, vrnem telefon in mi zaračunajo 100€ uporabnine telefona. In tretja možnost, sprejmem njihovo igro in msečno doplačam prvih 5 mesecev 10€, naslednjih 13 mesecev pa 16€ za isto storitev.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Od leta 1999 sem bil zvesti uporabnik Simobila, vedno z aneksom za 2 leti. Nikoli v teh 10 letih se mi ni zgodilo, da bi mi Simobil kar v času aneksa enostransko spremeniul naročniško razmerje in ga podražil. Letos januarja se odločim za Itak Džabest predvsem zaradi prenosa podatkov 1GB, zraven vzamem SE c510 za 55€ (pri simobilu bi za ta denar dobil telefon višjega cenovnega razreda).

In kaj se zgodi zdaj: po 4 mesecih mi bodo podražili naročnino za skoraj 30% in vzeli prenos podatkov prav zaradi česar sem sploh vzel naročnino.
bonk.gif

Na mobitelu mi nudijo 2 alternativi, če se temu sploh reče. Prekinem pogodbo in plačam 120€ za telefon. Prekinem pogodbo, vrnem telefon in mi zaračunajo 100€ uporabnine telefona. In tretja možnost, sprejmem njihovo igro in msečno doplačam prvih 5 mesecev 10€, naslednjih 13 mesecev pa 16€ za isto storitev.

In kakšen pogrom je bil tu pred časom, ko je SiMobil zaprl pipico nad 2GB, takrat je bilo o Mobitelu vse najlepše, sami superlativi.
Takle mamo.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Nad 20 GB verjetno misliš?

Sicer pa, debata naj v tej temi vseeno ostane pri Mobitelu.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.181
3.642
113
Marlbor
Ko sem klical danes center za pomoč uporabnikom, kaj imajo sploh na voljo namesto teh 1GB, mi 3x ponovi da pa imam sedaj do 31.12. NeoWLAN zastonj.
bonk.gif
Po 1.8.2010 bom nujno moral nekaj urediti glede mobilnega interneta, oni pa mi ponujajo NeoWLAN zastonj.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ze 15 strani se v sosednji temi pise kaksni bodo podatkovni paketi za nadomestit 1gb a tebi se kar ni jasno. polega tega dvomim, da je bil odgovor tak kot navajas oz sem kar preprican v to.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Nad 20 GB verjetno misliš?

Sicer pa, debata naj v tej temi vseeno ostane pri Mobitelu.

Imaš prav... ampak takrat je bilo 20 GB podatkov pri S! s tako majhno hitrostjo nemogoče prenesti, razen, če si fural torrente 24/7 na ugodni lokaciji. Danes bi to šlo precej lažje, kot vidim celo v Medvodah, zanesljivo tudi na Brezovici. In vedno si lahko vzel preizkusni paket in se na podlagi tega odločil za nakup, ali pa tudi ne. Prenos je bil pogojno uporaben in to smo vedeli vsi.
Če pa se posvetimo M@, so nas navlekli na pogoje, ki smo jih preizkusili in s pogodbo sprejeli, sedaj pa nam to omejujejo, čeprav za to ni nobenega tehničnega razloga v smislu raziskav, potreb in navad uporabnikov ter izboljšanja storitev.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Pomoje niti ne bo tako veliko vrnjenih telefonov, ker bo zaračunana "uporabnina" v večini primerov skoraj tako visoka kot pogodbena kazen.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
ksz: a kdo ve kva bo Mobitel naredu z vrnjenimi telefoni?

Glede na zneske odkupnine (120€) proti znesku obrabnine (100€) iz zgornjega primera bo na prostem trgu nekaj več aparatov. Iz odkupa bodo na voljo skoraj novi razstavni aparati po malo zmanjšanih cenah, nekako tako, kot nekaramboliran lepo ohranjen golf z bežno ne omembe vredno rally zgodovino (iz sosednje teme).

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Sem mobitelovc (kartice) od decembra 97 (prve reglje) nato kmalu naročnik do danes oz. ko mi poteče aneks.

V 13ih letih nisem bil tolara/evra dolžen, maksimalno kak opominček 3x na leto ko človek pač pozabi it plačat, skratka
vzoren uporabnik, mesečno zgonim na đabest še kako pedesetko za tujino, prekoračene minute v druga omrežja, se nabere,
in skoz vse poravnam. Zdaj pa mi gredo naročnino dvignit. Pa to ni problem, jebeš 4 evre, itak jih napucam še vsaj 5x tolk več,
samo da mi pa prenos podatkov ščipnejo, praseece. Pa zato sem šel na jeben đabest, da mam povsot internet, cuknem
laptop ven in se konektam, push mail, browz na telefonu, maili, skratka to rabim, zato sem vzel ta paket. In zdaj mi je
neuporaben. Nimam si z njim več kaj začet.
Ko mam prvi dan malo manj nagužvan grem na @ čekirat, katera je najnižja naročnina, si naredim preusmeritev na
novo cifro in sem lepo spet dalje na karticah, ko bo pa simobil uletel s kakimi dobrimi paketi pa šaltam na naročnino nazaj.

To je isto kot da vzamem avto na leasing, se vozim z njim 3 mesece, pol pa pride leasing maher mi povedat, da so mi dvignili
obrok za 50e in da še mi bo z avta klimo ven zmontiral.

Pa to je bolano do konca.

Kaj bi mogli naredit... Ðabestovci se zbrat, z simobilom sklenit nek biznis, mi presedlamo na njihove naročniške pakete, ne dobimo
novih aparatov kot je v navadi, oni pa nam plačajo pogodbene kazni.

Tak, pa bi se mobitel "zapeljal" za ene sto jurčkov. MESEČNO!!!

Tako potezo sem pričakoval od Mirko Tuš-a, ne pa od ta-rdečih ki so kao najbolj napredni in nepožrešni.

Da se mi mobitel tako zasral, da okol dajem še samo simobilovo številko ki jo imam na kartice.

PRASEECE.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ko mam prvi dan malo manj nagužvan grem na @ čekirat, katera je najnižja naročnina, si naredim preusmeritev na
novo cifro in sem lepo spet dalje na karticah, ko bo pa simobil uletel s kakimi dobrimi paketi pa šaltam na naročnino nazaj.
Zakaj bi vsako preusmeritev plačeval, če pa lahko za 5 EUR isto številko dalje uporabljaš?

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Citat:
Nikoli v teh 10 letih se mi ni zgodilo, da bi mi Simobil kar v času aneksa enostransko spremeniul naročniško razmerje

No, meni pa se je to zgodilo. Tko da ne vem, če se kar se tega tiče karkoli boljši. Pa nasploh sem bil zelo nezadovoljen s tem Simobilom. Da ne omenjam, kakšen zanič signal ima. Pa nimam v mislih samo odročne kraje, tudi v LJ so ogromne razlike. Mobitel je dražji, ampak ne grem stran, ker je celotna storitev na višjem nivoju, razen če res znatno podražijo. Potem pa res ne vem, kam bom šel. My $0.02
telephone7.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a niso ravno simobil in konkurenca krivi, da je do tega prišlo;)?
še razlog več, da se ne premaknem stran. Mal bomo spremenil lifestyle pa bo.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
a niso ravno simobil in konkurenca krivi, da je do tega prišlo;)?
še razlog več, da se ne premaknem stran. Mal bomo spremenil lifestyle pa bo.
Se kar strinjam s tabo, skakanje od enega do drugega, dolgoročno prinese samo sitnosti in najverjetneje višje stroške. Sem sicer v drugem, zelenem, taboru, a v principu je isto.

Vse to, neglede na to, kako sila zanič signal ima moj ponudnik, ane Firing_Nukez. Pa kje ti žviš, človek, meni povseod dela, razen morda kakšen Potok pri Vačah, kjer ne dela nič.

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Če je bilo to zarad konkurence. Ali sme ta ista konkurenca zdaj ponudit ugodnejše pakete, da dobi Itakovce? Verjetno ne, glede na to, da so bili "prepoceni" paketi. Kvečjemu podražili bodo kaj...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
quraca zaradi konkurence. kje pa piše da je lahko samo mobitel najcenejši?
pred nastopom tuša na sceno je bil mobitel prasičje drag. ob normalni uporabi pod 30€ ni šans da si bil. tuš je lepo zyebal sceno in mobitel je bil prisiljen uvest pakete z zakupljenimi količinami, po domače skopirat model od tuša. ker pa še to ni bilo dovolj, so se še odločili za eno dumping potezo --->itak đabest, ki pa se jim očitno ni izšla. pritegnili so uporabnike, zdaj pa trda kita v rit
bonk.gif

upam da bo znal simobil to izkoristit sebi v prid, ker jaz začnem pakirat kufre in prihajam po vsej verjetnosti k njim.