Mobing na delovnem mestu?

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Saj ne gre za zadiranje in zabijanje nazaj. Dokazovanje principov in mišic !??
Gre za odnos! Če si naredil napako, je treba takoj pokazati nanjo, da se ne bi ponovila. (Delo z odraslimi ljudmi!) (Pri otrocih je rahlo drugače.).
Torej, če Ti, kot podrejeni, nočeš priznati napake, čeprav dobro veš zanjo, se ne obnašaš primerno in v dobrobit podjetja! Po domače: otročje!
Če pa šef izkorišča svojo moč in izkoristi vsako priliko za napizdevanje svojih ..., je pa on otročji in bi si zaslužil, da ga vsi skupinsko zapustite. Tudi on ima svoje nadrejene, ki dobro vedo za kaj se gre.

Če hočeš imeti uspešen kolektiv, je treba delati na njem. Samo homogen kolektiv je uspešen. Dober šef, ko bo ugotovil tvojo napako, te bo poklical na "branje bostana" nekam na samo, da ne bo nihče prisoten. Tvoj ponos in ego ne smeta trpeti, na noben način! Če te pa šef vpričo vseh obdere in potepta, je pa to skrajnost in pomeni odhod. Čim prej!

Kadar se šef dere nad delavce za karsigabodi, je primitiven in ga je treba takoj zamenjati, če ne bo firma šla v maloro! Po mojih osebnih izkušnjah so to bile največkrat ženske.

Imam tudi nekaj zelo svetlih izjem. To so ženske z inteligenco in pri njih zadostuje, da čisto potiho povedo, za kaj se gre. Učinkuje v trenutku!

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Če delaš v državni firmi mislim, da je drugače. No kakorkoli, tako kot pravijo vsi bi moral biti šef/ica vzor drugim, ta pa se iz dneva v dan obanaša huje. Zjutraj ob 8-ih me pohvali, da si človek misli, da ji je nekaj padlo na glavo, čez 10 minut pa se že dere in ponižuje mene in ostale. Kaj lahko človek stori s takim osebkom še vedno ne vem.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Kara_Demz pravi:
Če te pa šef vpričo vseh obdere in potepta, je pa to skrajnost in pomeni odhod. Čim prej!

Tu bi samo pripomnil; trpi toliko koliko se ti splača.

Če mu dnevno "praskneš" 40€, trpi dok bo on trpel tebe, vsaj tolk da si človek pokrije pufe in malo zadiha
smile-1.gif

V mojih prvih študentskih letih sem delal na enem smučišču, šef je bil pravi hitler, gnjavil, gušil, moril za PM brezveze,
ampak sma si s sodelavcem ki sma delala 16 ur vsak dan 3 tedne lepo vse dovolila, naj se dere, konc šihta pa
vsaj 10 takratnih jurjev v žep, sem prisel domov sicer zmatran kot svinja ampak avto sem še isti mesec menjal
smile-1.gif

Vsak reče "LOPOV!" Že mogoče, ampak delala sma med 450-500k prometa, kuhar je kuhal cel šiht brez da bi mel cajt it scat kot človek,
njega je sicer pustil primiru ampak naju pa je teroriziral, zakaj še ni tam miza pospravljena, da bi oni rad še naročil, mi2 pa v taki
gužvi da se popraskat nisma mela časa... Naju je pa zvečer popraskal g. Cankar.

Tisto je bila čista dnevna odškodnina za živce, ker kaj nama jih je pa tisti starc požrl...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Tudi mešani kolektivi so ok, v smislu da je več moških kot žensk. Pretežno ali samo ženski pa totalen polom. Kot si rekel, hinavščina in spletkarjenje.

to sem jaz opazil pri športu, punce že pri 15, to samo, ka je una rekla, ka je una krivo pogledala, pa to do 30 isto sranje, mi se pač pošljemo drug drugega u kur.ac, po tekmi na pir pa smo si dobri

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Js sem tut mel enga šefa ki je imel navado, da se je orng drl na zaposlene. Name se ni prav pogosto. Ko pa se je enkrat sem stopu do njega in mu reku če mi lahko to še enkrat pove ampak mal bol naglas ker ga nisem dobr slišu.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
ma kaki 30, to gre doživljenjsko! sem delal enkrat v enem kurniku, not so ble kure od 18 pa do praga penzije. blo jih je prek 10. take domšljije nima noben producent mehiških nadaljevank, kot to kar so bile sposobne one sproducirat. vsak dan druga scena. one 3 skup proti sedmi, potem sedma z oni prej proti tadrugi, potem vse skup drugi dan na eno x,..., kaj je ona rekla, kaj tretja, v glavnem zmeša se ti lahko
bonk.gif
šefica pa glavna kokoš, pogon celotnega kurnika

Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Js sem tut mel enga šefa ki je imel navado, da se je orng drl na zaposlene. Name se ni prav pogosto. Ko pa se je enkrat sem stopu do njega in mu reku če mi lahko to še enkrat pove ampak mal bol naglas ker ga nisem dobr slišu.

Pri nas se tudi dere, pa tega nihče ne jemlje kot mobing, ker se brez razloga ne dere. Če se neupravičeno se potem na nek način tudi opraviči. Je pa le direktor in ga slabo vodenje firme požene v obrate, mene bi tudi. Meni je to povsem razumljivo.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Pol se naj nekje na samem zdere v kaki omari al pa na WC-ju, ne pa nad drugimi. Se da vse lepo povedat z umirjenim tonom...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Šef mora biti moški, če je že kolektiv primarno ženski. Z ženskami je hudič. Vedno se najde kakšna, ki ima PMS sindrom ali pa blesavo gleda naokoli ker jo je tip doma razpenil in jezo prenaša še v službo. Med sabo se pogosto zafrkavajo, paktirajo in mešajo drek (z redkimi izjemami). So sicer lahko precej lojalna bitja, če jih imaš na svoji strani, obstaja pa tudi drugi scenarij.

Najhujše so tiste, ki imajo malce preveč moških hormonov in jim služba pomeni vse in edini smisel življenja. Sovražijo jih vsi po spisku, moški sodelavci, sodelavke, podrejeni in pogosto tudi nadrejeni. In najbolj veseli so, ko jih kdo dobro napumpa in se spravijo v porodniško pri kakšnih 30 letih ali še kasneje.

Seveda so tudi med moškimi pravi gnoji tako da preveč posploševati ni mogoče.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:

Najhujše so tiste, ki imajo malce preveč moških hormonov in jim služba pomeni vse in edini smisel življenja. Sovražijo jih vsi po spisku, moški sodelavci, sodelavke, podrejeni in pogosto tudi nadrejeni. In najbolj veseli so, ko jih kdo dobro napumpa in se spravijo v porodniško pri kakšnih 30 letih ali še kasneje.

Evo, točno tako šefico sem imel jaz. Sedaj jih ima okoli 40 in je noseča
uf-1.gif

Sem pa včeraj zvedel, da je bila odpuščena, ker je s svojimi slabimi poslovnimi odločitvami pripeljala hčerinsko podjetje v stečaj
crazy1.gif

smile-1.gif