Mobing na delovnem mestu?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
No, ti pa pametne stvari učiš tukaj.

Upam, da ti kdo ne stori tega, kar bi ti drugim.

Lp

Psihično nasilje je hujše od fizičnega, sploh pa če se zadeva službe ki ti je vir živlenja ne samo dohotka.

In vrjami ko te eno ženšče jebe v glavo za prazn k* da enostavno ni drugega obrambnega mehanizma kot pa grožnja.
Ni, ne obstaja. Edino če menjaš sluzbo, no pa jo menjaj iz danes na jutri. Itak folk nima nic prisparanega, tako da nemore bit
3 mesece na čakanju in iskanju dela...

Hudo je to in če ne doživiš si nemoras predstavljat, sam je napisal, da ima še danes psih. posledice.

Vrjetno bi blo treba poiskat kaj se tega tiče tudi neko pravno pomoč, sigurno se to da tožit, pa tut če nič ne dosežeš,
barem drugim sodelavcem omiliš zadevo.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.627
2.406
113
Pomurje
Odgovor na njenem nivoju ja, ne pa nadaljevanje tvojih idej.

Če se mimaš več komu žalit na firmi, pa ti drugega kot odhod ali hudo nagajanje in ob enem iskanje nove službe, ne preostene.

Lp

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Glej če mas v sluzbi super pogoje, super sodelavce, jebe te le ena baba, ji je treba povedat par krepkih na uho.

Če lahko ona tebi posredno j*be mater celo leto, ji lahko ti neposredno za par sekund.

Čer bi meni kak psihič rekel na uho da me bo zaklal ko kokoš bi se tudi zamislil, zakaj je to rekel
in poskrbel da mi vec nebo še enkrat.

Najlepše pa se reši z listekom; "ga. dir. nekaj vam je padlo"

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kak pa je direktor..dretje seveda ne pride v to kombinacijo, ampak drugače ne vidim kaj je narobe delala

Tudi direktor se je rad drl... ko so bili sestanki, se ga je slišalo še v drugo nadstropje, ne samo v drugo sobo. na njegovi strani je imela miza kar vdolbino, tolk je tolkel po njej. Ona je njemu prišla prav, saj je zanj opravljala umazana dela, on je pa potem izpadel dober, ko jo je kao miril in "popravljal" krivice, ki nam jih je naredila.
Ko sem jaz prišel v to firmo, smo hodili praznovat RD v gostilno, cela firma je prišla. Sčasoma smo to prenehali, saj ni nihče več hotel priti, tista 2 sodelavca si pa že po šihtu povabil na pir.
Direktor je želel imeti skregan, neenoten kolektiv in ko mu je to uspelo, je uvidel, da je pripeljal firmo na rob zloma, samo popraviti pa tega ni več mogel nazaj...
stupid-1.gif

Kaj je narobe delala? Izživljala se je nad nami, nas jebala v glavo, mešala se v stvari, ki se je sploh niso tikale in na splošno delala sranje po firmi.
10.gif
Noben je ni maral in več kot 10 ljudi je šlo stran samo zaradi nje in njenih dejan.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Si res taki posranec? Pa še ded po vrhu.

Če se daste nategovat, vas bodo nategovali in ko si se dal prvič nategnit, si že vedel da te bodo nategovali, dokler ne boš menjal službe.

V novi službi se je zgodba ponovila, pa potem v novi službi bo spet enako........

Če ne boš že v prvem poizkusu šikaniranja, odjebal šefa, sodelavca, čistilko, bo spet ista zgodba naprej.

Potem pa se vprašamo, ko kak znanec naredili samomor, kaj ga je gnalo v smrt.

Lp

Pa, nismo vsi Tarzani in pretepači. Jaz še niti ne zgledam nevarno, tko da kake grožnje ne bi kaj dosti zalegle. Pa še desna roka direktorja je bila takrat, tako da bi lahko kar začel iskati drugo službo..

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
problem s takim listkom je lahko v tem, da je to pisna grožnja in istočasno dokaz proti tebi. mogoče obstajajo pogoji za kazensko pregon. verjetno bi kak pravnik točno vedel

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
No, ampak glede na to kašni so današnji časi si ne moreš privoščit menjave službe čez noč, a ni tako? In taki "šefici" ne moreš nič, lahko samo iz dneva v dan poslušaš kako se dere, izvaja psihični teror na sodelavce...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Če šefa pošlješ v pizdumaternu (pa ne samo enkrat), tudi pomaga, kaj boš z listki.
tongue-1.gif

Ampak samo, da nisi čisto zlahka nadomestljiv, prek študenta to ne bi delal.
redface-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:

Čer bi meni kak psihič rekel na uho da me bo zaklal ko kokoš bi se tudi zamislil, zakaj je to rekel
in poskrbel da mi vec nebo še enkrat.

Ves kaj je tukaj problem, to da se taki idioti redkokdaj karkoli sploh vprasajo ker za njih ne obstajas. Pac drkajo dokler ne poci.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik Aki1 pravi:
No, ampak glede na to kašni so današnji časi si ne moreš privoščit menjave službe čez noč, a ni tako? In taki "šefici" ne moreš nič, lahko samo iz dneva v dan poslušaš kako se dere, izvaja psihični teror na sodelavce...

Res je. V teoriji je zelo lahko razlagati, kaj bi ji vse naredil, v praksi je pa to dosti težje. Pri komu zadostuje že grožnja, pa pride k pameti, pri enih pa ni pomoči in ti preostane samo menjava službe...

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Precej tipično je, da so večinoma ženske tiste, ki delajo štalo, kajne?!
Jaz sem prišel do te ugotovitve že pred leti, namreč "moški kolektiv" je zelo konkreten, tam se zagrabi in dela do zmage, pri mešanem kolektivu je pa drek! Tipično ženski kolektiv je pa skoncentrirana hudobija na kopici.

Pri moški ekipi se gre za kolektivno zmago, pri ženski pa za spletkarjenje. Ni čudno, da stari mornarji niso hoteli bab na ladjah!

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.604
1.136
113
Titograd
Tudi mešani kolektivi so ok, v smislu da je več moških kot žensk. Pretežno ali samo ženski pa totalen polom. Kot si rekel, hinavščina in spletkarjenje.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Jaz sem mel na prejšni firmi primer, da se je nadrejeni večkrat drl na mene.
To sem rešo tak, da ko se je naslednjič zdr sem mu vrno milo za žajfo. Drl sem se nazaj na njega češ kaj si misli, da se še moji starši niso nikoli drli na mene, kdo daja njemu to pravico, naj mi to osebo pokaže... kak je hoto kaj rečt, sem ga brezpogojno prekinino in mu reko povej gdo pokaži mi to osebo. Pol pa sem mu napel da bi kot šef mogo biti vzor..... in to pred vsemi v proizvodji.

Od takrat je blo vedno prosim Focus mi lahko to narediš hvala....

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Kara_Demz pravi:
Jaz sem prišel do te ugotovitve že pred leti, namreč "moški kolektiv" je zelo konkreten, tam se zagrabi in dela do zmage, pri mešanem kolektivu je pa drek!

Pametna ugotovitev.

Pa verjetno kakšni homoseksualci, črnci in ostali podobni tudi več ali manj samo drek delajo, ane.

tongue-1.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Zanimivo, tudi jaz sem ugotovil, da moraš nadrejenega vsake toliko nadret, da te on ne nadira... pih, primitivci
tongue-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Nisem nikoli vedel, da bi bil mobing takrat ko se je dogajalo, vedno mi je to šele potem prišlo na misel. Ampak nisem neki dramatik, tako da sem pač večinoma vse požrl, potem pa menjal službo. Itak sem kot študent se še bolj učil, pa nisem kompliciral. Sem se pa že zdrl na enga šefa, na rednem tedenskem sestanku, pač je bil on mal kolerik pa pritiskali so nanjga, potem pa on naprej in ko sem nekaj naredil, pa popravil, pa dopolnil pa še vedno ni bilo ok, se mi je pač strgalo, in mi je blo vseeno če me tisti trenutek vrže iz firme. Tako da ko je on začel poviševati glas sem jaz vračal enako, na koncu pa sva se oba drla ostali pa čisto paf tiho zraven. Samo konc koncev mu nisem zameril, ker je drugače vredu človek, samo pač pod pritiskom pa včasih neznosen.

Zdej mam pa šefico, mislim da kako leto starejšo od mene, pa se mi zdi ful vredu in fer.
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik Kara_Demz pravi:
Jaz sem prišel do te ugotovitve že pred leti, namreč "moški kolektiv" je zelo konkreten, tam se zagrabi in dela do zmage, pri mešanem kolektivu je pa drek!

Pametna ugotovitev.

Pa verjetno kakšni homoseksualci, črnci in ostali podobni tudi več ali manj samo drek delajo, ane.

tongue-1.gif

imajo svoje drugacne poglede na svet ker so pac drugacni. Z geji je isto kot z zenskami...

Sicer pa kolektiv da so samo guysi, ni problemov.

Je pa spet tak, ce firma dobro laufa pa da je denar, pol ponavadi vse stima. Ko pa ni dnarja se pa odgovor isce oz se sprosca na proizvodnji torej podrejenimi.

Ko se zdaj kdo na mene zdere ga opozorim da v takem tonu nemorma komunicirat, ce se neda dopovedat pac fliknes coto in gres... V obliki da se ostanes kak mesec in si pospeseno isces novo delo...

Hvala qrcu mam nekoliko drugacno delo, ce ne druga ce grem majo stalo novega uvajat, kar pa niti nimajo casa... No mi se kul razumemo, ena sodelavka je sicer nekaj tozla, jo je cel kolektiv dal na uradno komunikacijo in preziranje, je prec prenehala...