Mobing na delovnem mestu?

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Zanima me ali ste že kdaj v službi začutili mobing, za vse tiste, ki ne vejo kaj je to (trpinčenje na delovnem mestu oz. specifično psihično nasilje na delovnem mestu, kadar oseba ali skupina ljudi psihično zlorablja in ponižuje drugo osebo)?

In kako ste se spopadli s tem?
pozdrav.gif

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Ej, če bi bil vsaj majhen delež šefekov tako fer do svojih delavcev kot sem jaz bi bil boljši svet! Tako da, JA, hecam se!

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.813
555
113
42
povsod malo
Mene je skoz za rit kloftala sodelavka ko je šla mimo in mi skoz govorila kaj lenarim in nič ne delam! a je to pol mobing al ne
confused-1.gif

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Da. Dogajalo se kar nekaj let, včasih je bilo hujše, včasih boljše. Začelo se je z reorganizacijo podjetja in prihodom NJE. Klicali smo jo Beny (po znanem komičnem igralcu, ker je nosila na začetku hlače na vrhu trebuha kot on), bila je živ hudič v podobi človeka. Mene je imela "rada", ker sem bil na takem delovnem mestu, kjer ji nisem mogel nič in je imela popolno oblast nad menoj.
En primer: Direktor jo je napizdil pred sodelavci, ker je nekaj zajebala. To je bilo v petek dopoldne in isti dan ob 14:30 (delali smo do 15 ure) sem ji jaz prekrižal pot. Našla je eno nepomembno malenkost in mi zaradi nje zagrozila z nenapovedano inventuro v ponedeljek zjutraj (bil sem tudi skladiščnik) in če ne bo VSE štimalo 100% bom dobil knjižico. To je rekla pred pričami. Ker sem se ustrašil za delovno mesto in ker sem želel, da bi bilo vse res 100%, predvsem drobno potrošni material sem celo soboto (14ur) delal (brez plačila), nedeljo sem imel pa seveda uničeno. Pride ponedeljek, jaz jo vprasam, kdaj bo inventura, ona pa se sladko nasmehne in reče, da je ne bo...
uf-1.gif

Imela je tudi navado, da se je drla na podrejene. Prišlo je tako daleč, da samo, da sem jo videl, sem se začel tresti... Posledice nosim še danes...
V tem podjetju (ukvarjajo se z elektronskim varovanjem objektov in premoženja in ne, ni Sintal) je sodelavec v tehnologiji na terenu doživel živčni zlom (urgenca, 3 mesece bolniške, pol leta zatem je šel stran), 2 sta dobila kamne (eden ledvične, drugi žolčne), veliko jih ima nočne more o službi... stalno nezadovoljstvo o razmerah v službi in plači... Slabi odnosi med sodelavci... v letu in pol je šla stran 1/3 dobrih sodelavcev od cca 30 ljudi.

Dobro leto nazaj je zame postalo po 9 letih dela za to firmo ( 5 let so se razmere počasi slabšale) prehudo, nisem imel več volje za delo in življenje in sem jo zamenjal. Zadnji trenutek, ker drugače bi tudi jaz doživel živčni zlom. Trenutno imam še blažje psihične probleme...
redface-1.gif
, ki so posledica stresa na delovnem mestu.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
So nekoč starejši vojaki zahebavali mlajšega in mu prav niso dali mir....on je bil sicer miren in to .....in nekoč so se zmenili ti starejši vojaki da prekinejo s tem in ga pokličejo ,ter mu rečejo....čuj..smo se odločli da te ne bomo več zahebavali....pa jim reče ta vojak nazaj....dobro....če me vi ne boste več zahebavali potem tudi jaz nebom vam več scal v čaj.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Bil in sem izpostavljen.

Kako trpim to? Saj poznate tole, a ne: Ne morejo me tako malo plačati, kolikor malo lahko delam!
grin1.gif

Sicer pa iščem drugo službo in v zdajšnji delam "po svoje" (hvatam krivine) .. toliko, da me ne hebejo non stop ..

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Aki1 pravi:
Zanima me ali ste že kdaj v službi začutili mobing, za vse tiste, ki ne vejo kaj je to (trpinčenje na delovnem mestu oz. specifično psihično nasilje na delovnem mestu, kadar oseba ali skupina ljudi psihično zlorablja in ponižuje drugo osebo)?

In kako ste se spopadli s tem?
pozdrav.gif

Pred leti sem imel šefico, ki je komandirala in lajala na vsakega za vse za berzveze zvajala nek teror.

Sma se s sodelavcem dobla na kavi, in naredla plan. Ko je prisla lajat, ji je sodelavec ene 2m za njo vrgel na tla
listek. Jaz sem jo prekinil: g. direktor nekaj vam je padlo glejte.

Pobral listek ki je bil pripognjen in ji ga izročil, ko ga je prebrala ni več enkrat dvignila glasu, vsaj ne za brezveze.

"[censored] debela, vem kje greš domov, če še enkrat zalajaš prisežem da te nekje v temi s palco pretepem do krvi, pa me išči!"
P.S.
Čisto vedno ti smrdi z lap, kupi si jeben orbit.

Zaleglo.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.627
2.406
113
Pomurje
Si res taki posranec? Pa še ded po vrhu.

Če se daste nategovat, vas bodo nategovali in ko si se dal prvič nategnit, si že vedel da te bodo nategovali, dokler ne boš menjal službe.

V novi službi se je zgodba ponovila, pa potem v novi službi bo spet enako........

Če ne boš že v prvem poizkusu šikaniranja, odjebal šefa, sodelavca, čistilko, bo spet ista zgodba naprej.

Potem pa se vprašamo, ko kak znanec naredili samomor, kaj ga je gnalo v smrt.

Lp

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Da. Dogajalo se kar nekaj let, včasih je bilo hujše, včasih boljše. Začelo se je z reorganizacijo podjetja in prihodom NJE. Klicali smo jo Beny (po znanem komičnem igralcu, ker je nosila na začetku hlače na vrhu trebuha kot on), bila je živ hudič v podobi človeka. Mene je imela "rada", ker sem bil na takem delovnem mestu, kjer ji nisem mogel nič in je imela popolno oblast nad menoj.
En primer: Direktor jo je napizdil pred sodelavci, ker je nekaj zajebala. To je bilo v petek dopoldne in isti dan ob 14:30 (delali smo do 15 ure) sem ji jaz prekrižal pot. Našla je eno nepomembno malenkost in mi zaradi nje zagrozila z nenapovedano inventuro v ponedeljek zjutraj (bil sem tudi skladiščnik) in če ne bo VSE štimalo 100% bom dobil knjižico. To je rekla pred pričami. Ker sem se ustrašil za delovno mesto in ker sem želel, da bi bilo vse res 100%, predvsem drobno potrošni material sem celo soboto (14ur) delal (brez plačila), nedeljo sem imel pa seveda uničeno. Pride ponedeljek, jaz jo vprasam, kdaj bo inventura, ona pa se sladko nasmehne in reče, da je ne bo...
uf-1.gif

Imela je tudi navado, da se je drla na podrejene. Prišlo je tako daleč, da samo, da sem jo videl, sem se začel tresti... Posledice nosim še danes...
V tem podjetju (ukvarjajo se z elektronskim varovanjem objektov in premoženja in ne, ni Sintal) je sodelavec v tehnologiji na terenu doživel živčni zlom (urgenca, 3 mesece bolniške, pol leta zatem je šel stran), 2 sta dobila kamne (eden ledvične, drugi žolčne), veliko jih ima nočne more o službi... stalno nezadovoljstvo o razmerah v službi in plači... Slabi odnosi med sodelavci... v letu in pol je šla stran 1/3 dobrih sodelavcev od cca 30 ljudi.

Dobro leto nazaj je zame postalo po 9 letih dela za to firmo ( 5 let so se razmere počasi slabšale) prehudo, nisem imel več volje za delo in življenje in sem jo zamenjal. Zadnji trenutek, ker drugače bi tudi jaz doživel živčni zlom. Trenutno imam še blažje psihične probleme...
redface-1.gif
, ki so posledica stresa na delovnem mestu.

Pa kak pri PM se ljudje ne postavijo za sebe. Poveš ji lepo, poveš ji grdo in nato zagroziš makar z umorom.

Pa mora zalezt da zaigraš psihiča ki bo vsakčas eksplodiral, poveš ji neko stvar na uho čist umirjeno; "zaklal bom tebe in tvoje otroke"

Kaj ti pa bo, saj nima dokazov njena beseda proti tvoji.

Lahko pa jo greš enostavno tožit da te je vdarila (enga sodelavca boš že našel ki bo zadevo videl), al pa da ji naredis kompletno sramoto, da te je spolno zlorabila, otipavala, da boš zgubil zakon....

Mora zaležt in bo ona menjala šiht.