Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Da. Dogajalo se kar nekaj let, včasih je bilo hujše, včasih boljše. Začelo se je z reorganizacijo podjetja in prihodom NJE. Klicali smo jo Beny (po znanem komičnem igralcu, ker je nosila na začetku hlače na vrhu trebuha kot on), bila je živ hudič v podobi človeka. Mene je imela "rada", ker sem bil na takem delovnem mestu, kjer ji nisem mogel nič in je imela popolno oblast nad menoj.
En primer: Direktor jo je napizdil pred sodelavci, ker je nekaj zajebala. To je bilo v petek dopoldne in isti dan ob 14:30 (delali smo do 15 ure) sem ji jaz prekrižal pot. Našla je eno nepomembno malenkost in mi zaradi nje zagrozila z nenapovedano inventuro v ponedeljek zjutraj (bil sem tudi skladiščnik) in če ne bo VSE štimalo 100% bom dobil knjižico. To je rekla pred pričami. Ker sem se ustrašil za delovno mesto in ker sem želel, da bi bilo vse res 100%, predvsem drobno potrošni material sem celo soboto (14ur) delal (brez plačila), nedeljo sem imel pa seveda uničeno. Pride ponedeljek, jaz jo vprasam, kdaj bo inventura, ona pa se sladko nasmehne in reče, da je ne bo...
Imela je tudi navado, da se je drla na podrejene. Prišlo je tako daleč, da samo, da sem jo videl, sem se začel tresti... Posledice nosim še danes...
V tem podjetju (ukvarjajo se z elektronskim varovanjem objektov in premoženja in ne, ni Sintal) je sodelavec v tehnologiji na terenu doživel živčni zlom (urgenca, 3 mesece bolniške, pol leta zatem je šel stran), 2 sta dobila kamne (eden ledvične, drugi žolčne), veliko jih ima nočne more o službi... stalno nezadovoljstvo o razmerah v službi in plači... Slabi odnosi med sodelavci... v letu in pol je šla stran 1/3 dobrih sodelavcev od cca 30 ljudi.
Dobro leto nazaj je zame postalo po 9 letih dela za to firmo ( 5 let so se razmere počasi slabšale) prehudo, nisem imel več volje za delo in življenje in sem jo zamenjal. Zadnji trenutek, ker drugače bi tudi jaz doživel živčni zlom. Trenutno imam še blažje psihične probleme...
, ki so posledica stresa na delovnem mestu.