mnenje

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Na srečo dobiš gume zdej že precej poceni. Magari malo rabljene. Se vedno bolj kot ta obnovljena jajca

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.085
446
83
45
dolenska
kakšno imate mnenje o prodajalcu ROTAL GUME. bi kupili preko njega obnovljene gume?
Jaz sem jih imel dolga leta. Tri leta pa ne več. Vsako leto sem par zamenjal tako da sem dal zadaj nove, stare pa na pogonske. Kaka je razlika? Je, če so stare, se nehajo radirat in zavorna pot se daljša. Kot vlak ustavljaš na kakih 5 let plus :D nobene mi ni olupl, nobene raztrgal. Meni plus je bil, da so bile udobnejše gume. Precej mehko vožnjo naredijo. Minus je pa zavorna pot. Je kot savkina S3.
Če se splača rotal gor dajat? Nevem, meni se recimo je, ker ne delam veliko kilometrov.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Se pravi vsako leto si kupil nov par za malo kilometrov. Kako se ti splača?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Itak se bodo oglašali in šimfali predvsem tisti, ki jih nikoli niso imeli.
Sam jih nisem imel in ne vem. Verjetno so dovolj dobre da preguraš čez zimo, če slučajno kje vidiš kaj snega.
Pa mimogrede, če bi bile res tako zanič bi firma najbrž že propadla.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
kakšno imate mnenje o prodajalcu ROTAL GUME. bi kupili preko njega obnovljene gume?
Dajmo podpret slovenske proizvajalce. Vsi nabavimo te gume saj boljšega za ta denar ne dobiš zlahka.....

Samo enkrat sem imel namonirane neke čungalunga gume(so bile že na vozilu) in samo čudežu se lahko zahvalim, da sem danes še med živimi. Občutek, ko zaviraš in vidiš, da se ne boš prvočasno ustavil je res nekaj kar ne privoščim nikomur.... Zdaj pa ali je vredno 10€ po gumi ali ni pa se odloči sam ....

• Všeč mi je
Reactions: sad

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.701
9.486
113
Itak se bodo oglašali in šimfali predvsem tisti, ki jih nikoli niso imeli.
Sam jih nisem imel in ne vem. Verjetno so dovolj dobre da preguraš čez zimo, če slučajno kje vidiš kaj snega.
Pa mimogrede, če bi bile res tako zanič bi firma najbrž že propadla.
Predvsem so zadost pocen in v Sloveniji je čist preveč ljudi, ki jim je guma zadnje sviralo, da firma ne propade. Imel 14 dni pred leti na Yugotu, so letele dol ker to ni blo za vozit.
Jih pa dost vozijo tovornjakarji na kiperjih.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
predvsem je za vprašat se: zakaj nalita guma? če se ne voziš več kot 40kmh in še to malo km samo po vasi od doma do gasilskega doma, potem vsekakor.
da bi pa s tem šel na avtocesto, vozil 160, z njimi naredil letno 30.000, pa vsekakor ne.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Kot pravi Hanzi, jih je eden imel - to sem jaz. Trije kompleti, zadnji je še gor. Na avtu, ki je od 2010 naredil dobrih 5.000km letno, se mi ni zdelo smiselno za zimo dajati gor nekaj, kar je bilo tudi 3x dražje. Sem pa stare Rotalke s 6mm profila vsaka 3 leta prodal za simbolično ceno.
Po snegu so bile nove Rotalke (205/55-16, za komplet sem dal običajno okoli 120EUR) hudo presenečenje, res so držale. Po suhem so glasnejše, a za tistih par 100km, ki sem jih naredil preko zime, je bilo za zdržati.
Problemi: na eni mi je proti izteku rahlo napihnilo del bočnice, a so jo pri Rotalu brez vprašanj nadomestili z novo.

Ker so se zadnja leta cene ostalih gum nekoliko znižale, Rotalke pa malenkostno podražile, se je razmerje porušilo. Za letošnjo zimo sem zato kupil nove zimske gume (GY UG 9+), ki so, glede na vreme, še vedno v polivinilu v kleti. Upam, da še v tej zimi dočakajo sneg.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.724
113
če si doma nekje na pohorju in 90% narediš na tem področju torej v rangu 40km/h pa zjebane ceste, sneg blato, je pomojem nalita top izbor, ker ponavadi so bolj kramparce. Tu ne vidim problema. Vse ostalo pa ga vidim.