Mnenje o ovaduštvu na Alter.si forum

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Banajte ga pa bo mir.

Sieg heil !
grin1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.409
2.418
113
Ne? Žal je ne vidim? Ko kaj takega preberem si lahko samo mislim da si eno veliko govedo in grem dalje (ne pravim da si, pač ko si dal primeri). Kje je kakšna poanta? Nekateri res nimamo časa se sploh ubadat s takšnimi neumnostmi. Kogar pa lahko s takšnimi stavki oz. sestavki manipuliraš pa je tako ali tako revček in mu ni pomoči. Ne vidim nobenih potreb po ovadbah. Raje se zase brigam in si mislim svoje, seveda v takšnih neumnih primerih! Je pa tudi res da ne nevem kaj bi se moglo zgodit da bi šel koga ovadit.. Seveda teme, zaradi katere je padla ovadba nisem prebral, saj se mi je zdelo da ni vredna moje pozornosti. Razumem pa nekatere da mrzijo cigane ups. se opravičujem rome saj imajo biti zakaj jezni...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
"In Germany, they came first for the Communists, And I didn’t speak up because I wasn’t a Communist;
And then they came for the trade unionists, And I didn’t speak up because I wasn’t a trade unionist;
And then they came for the Jews, And I didn’t speak up because I wasn’t a Jew;
And then... they came for me... And by that time there was no one left to speak up."

Ta je za v podpis.
zmaga.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Še 2 leti recesije pa bomo vsi hrepeneli po tisti nemčiji.
wink-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ne? Žal je ne vidim? Ko kaj takega preberem si lahko samo mislim da si eno veliko govedo in grem dalje (ne pravim da si, pač ko si dal primeri). Kje je kakšna poanta?

Ne sekiraj se. Rabiš vsaj končano devetletko, da lahko potegneš primerjave med tem, kako nekateri komentirajo Cigane, in tem, kar sem jaz napisal kot odgovor na patriotov komentar o tem, kako Ljubljančani baje gledajo na tiste iz province. (Nisem žabica, samo da ne bo nesporazuma).

Citat:
Seveda teme, zaradi katere je padla ovadba nisem prebral, saj se mi je zdelo da ni vredna moje pozornosti. Razumem pa nekatere da mrzijo cigane ups. se opravičujem rome saj imajo biti zakaj jezni...

Napača. Jezen si lahko na Seada Brajdiča - kar popolnoma razumem, ne pa na vse cigane.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.826
-429
113
ma fak... pa vi niste normalni...

pišuka pa sej to ni omizje na RTVSlo1 kjer bi človek moral pazit kaj govori!!!

kmalu bojo še mikrofone podtaknili v bifeje, pa nas fukali ko bomo debatirali o izvajanju naših zakonu!

In dragi Evrofil - veš koliko prijav je bilo podanih zarad ciganov??? pa koliko jih je dobilo epilog??? raje se z njimi ukvarjaj, pa njih prijavljal, saj kršijo zakon že ko se zbudi zjutraj!

In zdej ker nekdo ne mara dolenjcev, gorenjcev, primorce je pa že [censored], al kaj? a ti vse maraš? svaka ti čast! Jest mam rad vse, razen tistih k se ne držijo zakonov, katerih se morem jest, pa bi se jih tud oni mogl... Pa zarad mene če je to dolenc, gorenc, cigan, čefur, štajerc, italijan, nemec, francoz, američan, afričan, kitajc, japonc, notranjc, ljubljančan, belokranjčan, sosed. In ne maram vseh k take zagovarjajo.

Mislm ej... ma sej hvala bogu, da so vsaj na MNZ dokaj pametni in take prijave romajo v zadnji kot omare, kjer pa itak zapadejo.

drugač pa evrofil - en dobr primer ti dam - ti bo prav prišel, nemški film Die Welle! Tko bi bilo če bi recimo Ateist al pa Patriot dobila poslušalce... poglej si ga. Kako iz nedolžne šolske naloge rata kaos. Dober je!

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Kljub vsemu, vsak ima pravico in celo dolžnost, da poda kazensko ovadbo pristojnim organom.
Sicer je to malo neobičajno na tem forumu, mogoče bi bilo pametno prej o tem podebatirati še z moderatorji.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.409
2.418
113
Evrofil ne bit nesramen, jaz sem samo povedal da ne vidim v vsej tej zadevi poante. Zdaj pa kako je z mojo izobrazbo in kakšne primerjave ti vlečeš me ne zanima. Verjamem pa da si tukaj preko foruma besedno in predvsem osebnostno zelo močan, vprašanje pa je kako močan bi bil v obraz komu kaj povedat sredi ulice. A mogoče tudi v teh nekaj stavkih vidiš prikrito grožnjo? Ni problema! Ovadi me, mogoče bo tudi v tem primeru "ekipa e-uprave" videla elemente kaznivega dejanja...
smirk-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.826
-429
113
ma ja... sej ok, če se to dejansko nekomu da delat... ok, sej ima vso pravico. Sam smešno, res smešno se mi zdi, ker misli da je s tem naredil nekaj dobrega za družbo!

Tak me tok spominja na kakšne zbeganega 8-letnika, k ga v razredu noben ne mara, pol špeca sošolca, ker je prijatelju rekel "strela jasna hudiča, a nisi mogu gola zadet?". "turšica, janez pa govori grde besede!"... in kaj turšica naredi s takim? po prstih ga, da ga že v mladosti navadi, da če bo špecal ne bo daleč prišel. In prav je tako. In tud res je tako. Janez se pa smeje.

Seveda govorim o takih malenkostih, kot je tole pisarjenje po forumu...

Njegova dolžnost je tud, da se zase briga.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
In dragi Evrofil - veš koliko prijav je bilo podanih zarad ciganov??? pa koliko jih je dobilo epilog??? raje se z njimi ukvarjaj, pa njih prijavljal, saj kršijo zakon že ko se zbudi zjutraj!

Aham, najprej dve puhlici o tem, kako je kriv ker je živ, potem eno o tem kaj delajo (kdo? kateri?), kakšen koemntar, da bi bilo bolje, če bi se ukvarjali z njimi... Poanta ni v tem (okay, je, ker če kršijo zakone morajo biti kaznovani) da in kakšni so cigani, ampak da obstaja "organiziran" odpor, stigmatizacija in nasprotovanje eni manjšini (pa naj bo to etnična ali pa homoseksualci, ali pa folk z zelenimi očmi), ki ga izvaja večina zaradi dejavnosti posameznikov iz te manjšine.
Nikjer ne pravim, da se jih ne sme kaznovati - če drugo ne pomaga se jih vtakne zadaj v marico, pa hajdi po zoranem polju - ampak KRIVCE, ne pa VSE POVPREK.

Citat:
Mislm ej... ma sej hvala bogu, da so vsaj na MNZ dokaj pametni in take prijave romajo v zadnji kot omare, kjer pa itak zapadejo.
Kar je popolnoma nesprejemljivo (pa na srečo tudi res ni) - kršitev zakona mora biti sankcionirana z obeh strani, "civilov" in ciganov.

Citat:
drugač pa evrofil - en dobr primer ti dam - ti bo prav prišel, nemški film Die Welle! Tko bi bilo če bi recimo Ateist al pa Patriot dobila poslušalce... poglej si ga. Kako iz nedolžne šolske naloge rata kaos. Dober je!

Videl. Malo prevec preprosto prikazano, ampak pomeljiv film. Tako kot tisto kar se zgodi na koncu najvecjemu zagrizencu, ko ugotovi, da je zajebal na polno.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
vprašanje pa je kako močan bi bil v obraz komu kaj povedat sredi ulice

Zelo. Smo tudi to že delali.
smile-1.gif

Citat:
Zdaj pa kako je z mojo izobrazbo in kakšne primerjave ti vlečeš me ne zanima.

Se opravičujem, tisti komentar je bil res neprimeren. Ampak če ne vidiš primerjave si pri Morali in Etiki (al kaj ze mamo zdaj) spal.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.826
-429
113
ja sam poglej evrofil, ko policaj ustavi civila, ko nima pasu zapetega, mu pade 150€, ko nima prve pomoči, 100€, ker napiha 0,30 400€, če nima izpita 1000€, registracije 1000€. Tko je to. Rečeš si zakon je tak, jebat ga, usral sem ga, živim pač v dragi državi, in plačaš. Po obrokih al pa že kako... lahko nikoli.

Ko pa poslušaš zgodbe/članke od naših dolencov in štajercev, kjer je ta problematična "skupnost" že zelo močna. In kako oni kršijo vse zakone po vrsti, pa vidiš, da tud enga manj ni v taboru, ko se policaj tud bliz stopit ne upa, da imajo 3x več pravic kot mi, pa mater, da je čist razumljivo da se človeku začne mal nabirat. In, ubistvu če policija ne opravi svoje osnovne naloge - zavaruje svojega državljana (naj omenim, da veliko njih sploh nima državljanstva), se začnejo zbirat vaške straže - mladci, katerim je dovolj vsega skupaj!!! A ti to razumeš??? Če bi policija pravilno ukrepala, bi se cigoti prej ali slej začeli normalno obnašat, in bi živeli pač kjer so zdej, sam mi sploh ne bi vedeli za njih. In če bi policija pospravljala ta pokvarjene, bi mladi videli da se ne splača bit baraba, in bi se civilizirali in mogoče bi kateri še šolo spackal pa dobu službo. Dokler bo pa takole, so pa to čisto pričakovane reakcije ljudi, kateri živijo z njimi!!! In jest jih pri tem nič ne obsojam. In so tabori, kjer je 80% prebivalcev barab. Nimajo nobenega rešpekta do policije! Smejejo se jim. Ker vejo da jih EU ščiti. Ko bo pa prišel hanžek, bojo pa mulce na dvorišče skidal, en kup psov, avte, puške in ostalo bojo poskril, in takrat bojo največji reveži na svetu. Še vodovod jim bojo napeljal, božčkom.

Pišuka glej kaj strojani delajo??? a je to sploh normalno? a je to sploh normalno za ljudi k živijo v 21. stoletju??? pa mater, da je ta cela družina zrela za v eno ustanovo! Kako vi to lahko gledate na njih z usmiljenjem??? a si predstavljaš kaj bi bilo če bi se jest stepel na sodišču??? pa zihr grem sedet za pol leta!

Mater, kaj je to tok težko razumet???

Država je sama kriva da je taka nestrpnost do njih!!!

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik xaxid pravi:
279. člen KZ ima tudi drugi odstavek: "Enako se kaznuje, kdor javno širi ideje o večvrednosti ene rase nad drugo ali daje kakršnokoli pomoč pri rasistični dejavnosti ali zanika, zmanjšuje pomen, odobrava, omalovažuje, smeši ali zagovarja genocid, holokavst, hudodelstvo zoper človečnost, vojno hudodelstvo, agresijo ali druga kazniva dejanja zoper človečnost. "

sem to poslal na iransko vlado, da nebo Mahmoud Ahmadinejad prišel slučajno v slovenijo, ga bojo še zaprli
hysterical-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:

Zelo. Smo tudi to že delali.
smile-1.gif

tu se vidi kako banalno si ti razlagaš pravo, grema stavit, za tisto vsoto, ki ti bo pač dosojena, da če te pridem prtegnt na gobec, ne bom prav dosti let plačeval tebi odškodnin, kaj šele "delal" za tebe
hysterical-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.826
-429
113
ha ha ha...

a ne pozna noči, pa deke??? eni res živijo v lepem in pravičnem svetu!

pa ne mu grozit, ker boš prvi osumljenec, če se mu res kej takega pripeti.

Nazadnje urejeno:

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.504
1.221
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ja sam poglej evrofil, ko policaj ustavi civila, ko nima pasu zapetega, mu pade 150€, ko nima prve pomoči, 100€, ker napiha 0,30 400€, če nima izpita 1000€, registracije 1000€. Tko je to. Rečeš si zakon je tak, jebat ga, usral sem ga, živim pač v dragi državi, in plačaš. Po obrokih al pa že kako... lahko nikoli.

Ko pa poslušaš zgodbe/članke od naših dolencov in štajercev, kjer je ta problematična "skupnost" že zelo močna. In kako oni kršijo vse zakone po vrsti, pa vidiš, da tud enga manj ni v taboru, ko se policaj tud bliz stopit ne upa, da imajo 3x več pravic kot mi, pa mater, da je čist razumljivo da se človeku začne mal nabirat. In, ubistvu če policija ne opravi svoje osnovne naloge - zavaruje svojega državljana (naj omenim, da veliko njih sploh nima državljanstva), se začnejo zbirat vaške straže - mladci, katerim je dovolj vsega skupaj!!! A ti to razumeš??? Če bi policija pravilno ukrepala, bi se cigoti prej ali slej začeli normalno obnašat, in bi živeli pač kjer so zdej, sam mi sploh ne bi vedeli za njih. In če bi policija pospravljala ta pokvarjene, bi mladi videli da se ne splača bit baraba, in bi se civilizirali in mogoče bi kateri še šolo spackal pa dobu službo. Dokler bo pa takole, so pa to čisto pričakovane reakcije ljudi, kateri živijo z njimi!!! In jest jih pri tem nič ne obsojam. In so tabori, kjer je 80% prebivalcev barab. Nimajo nobenega rešpekta do policije! Smejejo se jim. Ker vejo da jih EU ščiti. Ko bo pa prišel hanžek, bojo pa mulce na dvorišče skidal, en kup psov, avte, puške in ostalo bojo poskril, in takrat bojo največji reveži na svetu. Še vodovod jim bojo napeljal, božčkom.

Pišuka glej kaj strojani delajo??? a je to sploh normalno? a je to sploh normalno za ljudi k živijo v 21. stoletju??? pa mater, da je ta cela družina zrela za v eno ustanovo! Kako vi to lahko gledate na njih z usmiljenjem??? a si predstavljaš kaj bi bilo če bi se jest stepel na sodišču??? pa zihr grem sedet za pol leta!

Mater, kaj je to tok težko razumet???

Država je sama kriva da je taka nestrpnost do njih!!!

zmaga.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.826
-429
113
Sej jest tud ne živim z njimi, sam razumem ljudi. Ker jest bi bil isti, če bi bil v njihovi koži. Hvala bogu do tukaj se še niso razširili.

Pa da se razumemo, pošteni in pridni - tista peščica - me ne motijo... Sm vesel da jim je v naši deželi lepo. Tko kot sm za vse tujce, k jim je všeč tukaj. Dokler se lepo obnašajo, in se zavedajo da so v tuji deželi in se tako tudi spoštljivo obnašajo do domačinov.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.409
2.418
113
Evrofil ne gre se zato da ne bi videl razlike (saj sem ti napisal da nisem bral tiste teme) in dobro vem kaj je morala in etika ampak ne razumeš kaj ti hočem povedat, vse kar hočem rečt je to, da škoda časa za takšne otročarije. Nikjer ni govora o tem da kaj odobravam. Boljše it dalje in si mislit svoje, ne pa ker na koncu nekdo izrazi svoja čustva še naje** zaradi tega. Kaj pa ona gospa ki jamra da jo romi vsak dan obkrožijo (in to otroci) in zahtevajo denar? Ne se šalit. Kje pa je tukaj morala in etika? Ali pa znanec ki pride v socialna stanovanja, kjer je 90% romskih falimilij in nekaj naših in tako dolgo buzerirajo da se ven izselijo. To pa je normalno? In potem en tak pride na forum in napiše da bo jim vsem glave posekal? In "teoretično" na koncu še naje** in je pravnomočno obsojen?
smile-1.gif
Vem.. govorim teoretično ampak finta je v tem da ti nikomur ne vidiš v glavo in ne veš kakšne izkušnje imajo ti ljudje ki tako pišejo o romih... ne veš! Ne moreš vedet!

Lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.409
2.418
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:

Tukaj pa ne bova prišla skupaj, saj če te dobi sredi ulice kak rom mi verjemi da ne bo delal zate in da boš na koncu imel še samo stroške svojega odvetnika prek, to je vse. Seveda pa se to ne more zgodit samo pri romih ampak na žalost pri velikem odstotku našega naroda. Poznam veliko ljudi kateri ne morejo niti v sanjah iztožiti odškodnin, preživnini itd...