Mnenje o akumulatorskem vrtalniku/vijačniku

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
To je tako s katere plati gledaš...Meni to ni nobena prednost če se zadeva reklamira da lahko prineseš brez težav nazaj in ti je povrnjena kupnina... Nekako je vklakulirano že v štartu vse živo. To je taka trotl ziher varianta..In upam trditi da na splošno moje mnenje deli večina ljudi. Drugače bi lahko po tem ključu vse druge trgovine in določene firme pozaprli ,ker bi enostavno kupovali vse v lidlu,hoferju....

Pa če me že nekako vlečete za jezik.. Ne vem kako je s tem vrtalnikom , Ampak upam pa trditi in trditi ,da povečini primerov je tam po sredini lidla,hoferja nastavljena sam pofl roba. Še nisem videl kaj res pametnega in trpežnega tam naloženega po sredini...

Jaz od neke zadeve ki jo kupim pričakujem da bo delovala ,da jo lahko normalno uporabljam.
In pa normalno ,da ima produkt nekje v ozadju vseeno dobro podporo , če jo slučajno rabiš....

In zakaj bi boscha popravljali,popravljali.... Nočem biti nesramen ,ampak to je pa res nabijanje v prazno...Potem tega nebi kupil nihče več. Tako je pa ravno nasprotno ,gre že v malo višji cenovni rang...

In pa rezervnih delov,glede na to ,da je to aktualna proizvodnja imajo na razpolago še pe še...Tudi preko spleta lahko pogledaš vse dele ,imaš zraven cene ,in po koncu garancije tudi po potrebi kaj naročiš...

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Glej, še enkrat. Naj ti dobro služi. Jaz sem ti svetoval Parkside, ker jih imam sam in ker imam kolega, ki je bajto z njim postavil. Pa ne govorim samo o šravfanju omar. Kar se pa tiče popravljanja je pa v Lidlu tako, da ti po dveh letih neseš mašino nazaj in ti enostavno dajo novo. Ali je Bosch boljša od Parkside samo zato, ker se tebi tako zdi, je pa težko rečt.

Slabo vsekakor nisi kupil, ampak ne trmari zdaj o tem kako je pa pArkside slab, ker imaš po forumih napisano ogromno o tem in mašine delajo močno nad povprečjem.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Najbolj zanimivo pa je, da se je naredila cela expertiza, ljudje so svetovali, tebe je zanimalo, na koncu pa tako ali tako nisi nobenega poslušal pa naredil nekaj po svoje, čeprav ti boscha od vseh znamk niti eden ni priporočal :evil:

Naj ti dobro služi, ampak ta tema je na koncu tako ali tako odprta bv in vsi odgovori ter zabit čas brezvezen :p

BTW: sam v info. Za ta denar kot si dal ti za zeleno sem v 2016 preko screwfix za svaka naročil plavo bosch GSB 1800 z dvema 3.0Ah baterijama.

Nazadnje urejeno:

birca

Pripravnik
26. okt 2007
423
19
18
Tudi jaz sem mislil, da v Lidlu kar neseš nazaj in dobiš denar, ampak ni res.
Nesel sem še neuporabljen strojček po enem tednu, pa mi niso hoteli vrniti denarja. Če je kaj narobe s strojčkom, pa gre vse na servis.
Hofer je pa čisto nekaj drugega, tam pa ne komplicirajo nič.

• Všeč mi je
Reactions: mercedes

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.569
4.490
113
49
Na sončni strani ALP
Pred tremi leti sem kupil Parkside vijačnik. Odlično za hišna opravila, vendar je začela nagajati baterija.
Zadevo sem razdrl in zamenjal s kitajsko. Sedaj drži in deluje skoraj bolje kot nov...

parkside.jpg

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Najbolj zanimivo pa je, da se je naredila cela expertiza, ljudje so svetovali, tebe je zanimalo, na koncu pa tako ali tako nisi nobenega poslušal pa naredil nekaj po svoje, čeprav ti boscha od vseh znamk niti eden ni priporočal :evil:

Naj ti dobro služi, ampak ta tema je na koncu tako ali tako odprta bv in vsi odgovori ter zabit čas brezvezen :p

BTW: sam v info. Za ta denar kot si dal ti za zeleno sem v 2016 preko screwfix za svaka naročil plavo bosch GSB 1800 z dvema 3.0Ah baterijama.

Oprosti ,ampak se motiš..Tema je daleč od brezvezne.

Moje mnenje je ravno nasprotno. Ena od bolj korektno izvedenih tem.

Prav lepo se je delilo mnenja in izkušnje.

Od vskaega sem potegnil nekaj ,na koncu sam primerjal ,in realno ko sem še par komadov prijel v roke sem sprejel odločitev ,ki bo danes še enkrat ponovil.

Že v štartu nisem gledal po vrtalnikih 300 evrov + , ampak sem si v glavi postavil neke svoje želje ki niso bile vezane na točno določen znesek.

Pa da ne bo pomote . Se več kot zavedam kot zavedam da nisem kupil najboljšega vrtalnika na svetu. A za moje potrebe in pogled upam in pričakujem glede na opise da bo.
Nenazadnje tudi ne vozim najboljših avtov na svetu pa se vsakodnevno že 30 let vozim...

In da še zaključim.

V redkih temah opazim , kar sem jaz kot avtor te teme storil večkrat. Lepo sem se zahvalil vsem za mnenja ,predloge in lepo debato.

In na koncu bistveno ,kar manjka večini tem ,sem lepo pošteno napisal kako sem se odločil.

In če je potem ta tema brezveze , pa res ne vem ...

lp

• Všeč mi je
Reactions: luciano

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Mene moti sedaj to, da nekaj pljuvaš čez Parkside, ker si se pač odločil za Bosch. Za ostalo mi je malo vseeno...

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Oprosti če sem te kje prizadel , a ne vem kje sem pljuval čez kakšen izdelek ?? Ko sem opisoval lidl sem striktno zapisal ,da za parkside ne vem ,povečini je pa tam po sredini res zložena bolj čudna roba.

Parkside sem v začetku izločil iz opazke.

Omenil sem še edino ,da se mi zdi tako pretirano načičkan. V samo kvaliteto se pa ne spuščam dejansko za noben izdelek ,ker nimam izkušenj z določenim izdelkom ..
Mene je zmotilo ,da enostavno nisem na noben način mogel pridobiti informacije koliko je zadeva težka. niti nemci nimajo zapisano.In še enkratpoudarjam ,da tam zraven paradižnika pa ne bom vagal eenega vrtalnika. In to je vse.
Verjemi ,da bi na koncu koncev raje imel tistih 60 evrov razlike v žepu.

Tak pač sem. Če me že v štartu nekaj odvrne ,težko potem spremenim mišljenje...
lp

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.324
9.544
113
EU
Res je, vsi so mu svetovali kaj naj naredi, on pa stori kontra :valjamse:
Za denar Boscha bi lahko kupil dva Parksida. :fredi:

I

Izbrisan uporabnik 474

Sam sicer prisegam na Makito, imam dve, prva bo stara kakšnih 10, 11 let, ima še NiMh baterije. Padla že večkrat iz višine 6m na asfalt ali beton, ohišje držijo skupaj vezice - ampak stvar še kar dela in dela. Tudi obe priloženi bateriji in polnilec. Do danes brez pripomb. Imam še eno Makito, LiOn 18V (moram točno pogledat model), stara kakšnih 5 let, sicer ni vidla "višinskih skokov," ampak do danes dela vse BP. Obe baterji, polnilec, vse... razlog za nakup druge je bil v teži in večjem navoru.

Bi pa izpostavil nekaj drugega - bolj kot sam accu vrtalnik/vijačnik je pomembno vpeto orodje. Kaj ti pomaga super+ vrtalnik če so vijačni nastavki zanič? Če je sveder top? Če na stožičastem svedru pobereš rob 1-2-3... Med vijačnimi nastavki sem do sedaj bil zadovoljen z Boschevimi (zlati), Makita set je za en drek, prav tako vsi ostali generiki iz BauBau/Obi štacun. Najbolj zadovoljen trenutno z Wera nastavki, samo cena je tudi... 8€ in več za posamezni bit. Komplet stožičastih svedrov imam Einhell (menda, moram pogledat), je pa bila cena nekaj več kot 120€ za 3 kom... Svedre pa običajno jemljem Bosch (zlati ali titan), še nekako najbolj zadovoljen...

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Kadar gre za par gramov je res vseeno.. To kar sem jaz primerjal je šlo kar za pol kile sem in tja razlike..

Bosch ima 1,2 kg.
Si se morda vprašal ali zamislil da iskanje lažje zadeve ni samo modni dodatek ampak da imamo nekateri določene zdravstvene težave ,kjer je pa lahko pol kilograma razlike že kar občutno.
lp

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Ah, teža je pogojena tudi z močjo. Jaz imam doma Parkside za šravfat omare in drobnarije, ki nima niti enega kg...Samo s tistim trama ne zašravfam ane. Ne primerjaj jabolk in hrušk, ker je Parkside iz tvojega linka močnejši od Boscha. Posledično tudi težji verjetno.

Pa bosch je 18 Volt (1,5 Ah), Parkside pa je 20 Volt (2,0 Ah).

Evo ti Parkside z 1,1kg:
https://www.lidl.de/de/parkside-akku-bohrschrauber-pbsa-12-b1/p243370

Pa povsod imaš težo, samo kliknit moraš na pdf...

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Sam sicer prisegam na Makito, imam dve, prva bo stara kakšnih 10, 11 let, ima še NiMh baterije. Padla že večkrat iz višine 6m na asfalt ali beton, ohišje držijo skupaj vezice - ampak stvar še kar dela in dela. Tudi obe priloženi bateriji in polnilec. Do danes brez pripomb. Imam še eno Makito, LiOn 18V (moram točno pogledat model), stara kakšnih 5 let, sicer ni vidla "višinskih skokov," ampak do danes dela vse BP. Obe baterji, polnilec, vse... razlog za nakup druge je bil v teži in večjem navoru.

Bi pa izpostavil nekaj drugega - bolj kot sam accu vrtalnik/vijačnik je pomembno vpeto orodje. Kaj ti pomaga super+ vrtalnik če so vijačni nastavki zanič? Če je sveder top? Če na stožičastem svedru pobereš rob 1-2-3... Med vijačnimi nastavki sem do sedaj bil zadovoljen z Boschevimi (zlati), Makita set je za en drek, prav tako vsi ostali generiki iz BauBau/Obi štacun. Najbolj zadovoljen trenutno z Wera nastavki, samo cena je tudi... 8€ in več za posamezni bit. Komplet stožičastih svedrov imam Einhell (menda, moram pogledat), je pa bila cena nekaj več kot 120€ za 3 kom... Svedre pa običajno jemljem Bosch (zlati ali titan), še nekako najbolj zadovoljen...

Sigurno je makita drug razred..Tudi cena je drug razred ,pa tudi v osnovi je že bolj profi zadeva.

Je pa drugi del tvoje teme prevečkrat spregledan. Koliko se meni doma vlači enih svedrov ,ki niso vredni niti centa. Tiste za beton ,imam boljše ,ker sem jih večinoma kupoval posamezno. Tisti kompleti za dva tri evre so pa žalost od žalosti. Sveder ko ga na roke zvijaš kot čigumi..haha
Da se ne izneverim tradiciji sem pa še vseno naročil zraven en kompletek :
https://edigital.si/seti-svedrov-dlet/bosch-33-delni-x-line-komplet-p245279

Najbolj pa unićiš nastavke , če misliš ,saj imam samo dva vijaka za privijačit ,saj bo šlo... Če vstaviš pravi nastavek ,pravo velikost glede na vijak ,tudi slabši nastavki zdržijo nekaj časa... Drugače pa adijo robovi..

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Ah, teža je pogojena tudi z močjo. Jaz imam doma Parkside za šravfat omare in drobnarije, ki nima niti enega kg...Samo s tistim trama ne zašravfam ane. Ne primerjaj jabolk in hrušk, ker je Parkside iz tvojega linka močnejši od Boscha. Posledično tudi težji verjetno.

Pa bosch je 18 Volt (1,5 Ah), Parkside pa je 20 Volt (2,0 Ah).

Evo ti Parkside z 1,1kg:
https://www.lidl.de/de/parkside-akku-bohrschrauber-pbsa-12-b1/p243370

Pa povsod imaš težo, samo kliknit moraš na pdf...

Naj bo po tvoje...

Ampak hruške in jabollka mešaš ti...

Ti si dal v primerjavo ,res povsem drugačen strojček.

To je tako,če bi jaz povpraševal po takem :
https://www.bosch-do-it.com/si/sl/d...l-12-2-3165140886406-199878.jsp#tab_technical

Pa zopet tu po teži zmaga bosch.

A si toliko dober če že praviš naj pogledam pdf ,kje je zapisana teža za parkside vrtalnik o katerme smo govorili ?? Pabs 20-li c3 Jaz res ne najdem tega pdf-a ??