mnenja: Je Windows 7 že za primary OS?

Carbon69

Zelenc'
21. okt 2009
25
0
1
Vprašanje sploh ni več relevantno - Windows 7 je najbolj primeren Windows za primary OS. Saj je edini, ki se ga sploh prodaja na novih računalnikih. Podpore za XP pa vsak čas ne bo več.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
On April 8, 2014, all Windows XP support, including security updates and security-related hotfixes will be terminated.

Nisem vedel, da je 2014 že za vogalom. Vmes bo že sedmica zastarela.

Popravki še celo za Windows 2000 prihajajo.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Citat:
Uporabnik Carbon69 pravi:
Vprašanje sploh ni več relevantno - Windows 7 je najbolj primeren Windows za primary OS. Saj je edini, ki se ga sploh prodaja na novih računalnikih. Podpore za XP pa vsak čas ne bo več.

Tale tema je sedaj postala bolj splošno o sedmici kot točno tole vprašanje.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Tale sedmica me ni prepričala. Nasprotno. Prepričala me je kot prvo v to, da bom decembra med dopustom naložil nazaj XP SP3 in da bom, ko mi thinkpad crkne, kupil lepo Appla.

Windows 7 vsaj pri meni ni sposobna prebavljati večjega števila odprtih programov oz. oken. Ker imam vedno odprtih vsaj 10 oken j to nekako problem. Vse dela počasi, šteka.... Stanje porabe rama je pod 100%, prostora na disku je dovolj. Počutim pa se, kot bi bil na starem PII 300.

Na win XP mi ni nikoli tako štrajkalo ob večjem številu oken.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Zanimivo... kateri model? Kakšen HW?

Jaz sedemko poganjam prav na Thinkpadu in sem več kot zadovoljen. Včeraj mi je po dveh mesecih prvič (!!!) šteknila (VirtualBox) do potrebe po HW resetu. Pa pri novem OS-u jasno da se igraš in "pritiskaš vse možne gumbe".

Poleg tega sedmico poganjam popolnoma brez ThinkVantage tools in ostalih Lenovovih programov, ki glede na količino kar znatno upočasnijo sistem. Varčevanje z energijo je povsem ok v samih W7, gonilnike je poiskal sam in to je vse, kar potrebujem.

Apple... huh, večna dilema... Meni MacOS ne potegne in bom zgleda kar na Windowsih počakal, da Chromium (oz. karkoli bo pač takrat) dozori in da se OS premakne v oblak.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Odlično deluje, ynos a si razmišljal o ponovni instalaciji? Najbrž je šlo kaj narobe in ti je zato štekalo. Ne poznam nikogar ki bi nad W7 bil nezadovoljen!

saiko

Pripravnik
16. avg 2007
382
1
18
Kransterdam
Si bom sposodil kar tole temo, da ne odpiram nove.
Kje na netu najdt link za download win7? iščem po microsoftovi strani pa ne najdem...
Imam pa že original cd key, tako da bi rabil pač samo download original verzije...

Hvala!

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nimajo downloada. Čeprav ne vem zakaj in verjetno še njim ni jasno zakaj. Glede na to, da lahko Visto in 7 uporabljaš brez ključa 30 dni, bi lahko ponudili download kot vsak drug shareware program
tongue-1.gif

Ti bom poslal PM, da te rešim.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik saiko pravi:
pa tukaj tudi
smile-1.gif

sej če eno od teh potgnem dol, pa aktiviram z ključem, bi moralo biti vse ok ane?
to je oboje isto
wink-1.gif

Lahko probaš.
S tem da:
- trial ima key embedded in je vprašanje, če lahko spremeniš
- če tvoj ključ ni za Enterprise, je vprašanje, če bo šlo

Sicer te stane eno urico, da sprobaš.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Jst sm svojo kripo stestirala, če je sposobna sedmice....mašina je tale:

AMD Athlon 64
3000+
2.01 GHz
512 RAM

Grafična je ATI Radeon 9600 Series.

Zdaj imam XP SP2 gor in dela bolj ali manj tekoče.

Gre za kar oldiegoldie PC, ki ga uporabljam bolj za internet...sem pa tja kakšno igro novejšo gor dam (npr. zadnja CSI mi dela normalno), sicer imam pa kakšno starejšo gor...ker za igre imamo doma itak nov računalnik.

Kot edino oviro je test pokazal premalo RAMA. Glede na to, da je 512 MB premalo za 32-bitno Win7, še manj pa za 64-bitno...ali se mi sploh splača naložit Win7? Nočem, da bi se mi sesuval računalnik ali pa da bi se programi odpriali in nalagali po polžje....sicer so mi XP čist fajn, samo sedmica se mi zdi precej spodobna, kolikor sem jo imela priložnost stestirat.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Jaz bi pogledal na oglasih, če je kaki RAM za dobit.
Ker 512 je malo tesno. (malo, odvisno kaj delaš)

Jaz sem na vse svoje PC-je dal 1 GB, tudi za star Athlon 1400, Windows XP.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik matejdro pravi:
Delalo ti bo ok, če pa povečaš na 1gb pa bo letelo.

Ne se hecat no. Če bo sploh delalo, bo neuporabno, ker bo operacijski sistem porabil ves ram. Tak, da vsaj 1 GB je nujn, da je lahko odprt še firefox / word / win media player ali kaj podobnega. Najmanjšo porabo ram-a na win 7 pro , brez da bi bili odprti katerikoli programi, sem mel okoli 530 MB, pa še to dosežeš le po zaprtju kakega špila, ki rabi veliko ram-a. Po vklopu PCja ne pridem pod 700MB...

zakon

Guru
16. maj 2008
8.816
842
113
toti Maribor
Kolega se zanima, da bi si naložil gor Windows 7 pa ne vem ali ima mogoče prešvoh računalnik: procesor 2600,RAM 1,5gb grafika 256 Ati radeon 9550. Ta konfiguracija je za XP še vedno dobra, kaj pa za 7-ko.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Bo. 7 rabi samo malo več rama (ki ga ima kolega dovolj), grafična najverjetneje ne bo podpirala Aero, ampak je 7-ka že brez tega pisana ko papiga.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Mislim, da bi moralo delat zadovoljivo , kljub počasnemu procesorju. Ampak, ker Win 7 porabi okoli 3 krat več ram-a, kot Win Xp, bo mel majn ram-a za špile/ programe.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Za grafiko nisem siguren če je podprta s strani WIN 7 (WDM driver). Včasih deluje z Vista driverji, ampak za starejše ATi-jeve kartice je podpora za Vista/Win7 zelo slaba. Če uporabiš Win XP gonilnike pa ne dela AERO oz. ima slabe preformance. Isti šmorn je če sistem naloži SVGA gonilnike (generične)...