mnenja: Je Windows 7 že za primary OS?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
media player classis - home cinema verzija...predvaja vse od blu-ray do 10 let starega xvid
wink-1.gif

tudi flac predvaja...

Naštimal. Dela super. Hvala.
zmaga.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Našel en bug. V paintu je memory leak...sem popravljal neko fotko za šiht in zgubil živce, ker se mi je obešal PC..., pa nisem vedel zakaj. Dokler nisem videl, da mi paint (slikar) nuca prek 1 GB rama in še je raslo brez prestanka.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.093
3.595
113
41
Lj
Se prav iz vsega prebranega lahko sklepam, da Windows 7 še ni business ready. Razen parih izjem, katerim vse dela
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Windows je ready po SP1.
Nekak je folk v navalu navdušenja pozabil na to staro modrost...
wink-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
ksz

fino bi bilo, če bi pripombe delili na tiste z legalnimi Okni in tiste z gusarskimi.

Namreč - aktivatorji tudi če uspejo aktivirat zadevo, ni nujno, da delujejo 100%. Kdor se je poglobil v princip delovanja ve, da zadeva *lahko* povzroči probleme, ker na tržišču obstaja n različnih matičnih plošč / BIOSov / proizvajalecv / verzij...

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Windows je ready po SP1.
Nekak je folk v navalu navdušenja pozabil na to staro modrost...
wink-1.gif

Z izjemo sedmice. Deluje vse, še nisem naletel na nobene težave.

V slikarju sem sedaj odprl 3MB sliko in malo risal po tej sliki in poraba normalna. Bom pustil nekaj časa da vidim če bo narastlo.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Zaenkrat ostajam na Visti SP2, sem povsem zadovoljen, dela tako kot mora in sem enostavno prelen, da bi nameščal nove Winse za, dejansko, brez veze... Verjetno bom namestil W7, ko pride ven SP1.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Ravnokar sem sedmico namestil na laptopa in sprobal homegroup.

Vse kar lahko rečem je
shocked-1.gif

Stvar deluje,tako kot bi morala: samo pri vsakem računalniku vneseš geslo, stisneš desni klik na mapo in share --> homegroup. Ni tako kot pri navadnem sharingu, ko si mogel najprej disablat 200 varnostnih možnosti in je vmes vrglo ven 10 errorjev preden si lahko kakšno datoteko prenesel. Pa tudi mrežni printer se je sam namestil. Nisem rabil iti v nadzorno ploščo, tiskalnike in nevem kaj vse še klikat.

Tako da definitivno thumbs up za tale feature. Edino lahko bi m$ izdal še podporo visti in xp-jem.

bobrock

Pripravnik
15. sep 2008
124
0
16
1. TV tuner PCTV Rave - ni kompatibilen - ne dela
2. Hercules webcam deluxe - ni kompatibilna - ne dela

Pa verjetno bi se še kaj našlo.
frown-1.gif

Bo treba nazaj na stare dobre/preizkušene XP
confused-1.gif

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Za nedelovanje določenih naprav niso krivi windowsi, ampak proizvajalci, ki ne znajo narediti driverjev.

Recimo sedaj mi niti strani od tega herculesa ne odpre.

bobrock

Pripravnik
15. sep 2008
124
0
16
Za webcam niti vistini gonilniki ne delajo - preverjeno
Za dotični TV tuner so pa vsi forumi polni prošenj za nasvet
uf-1.gif

Verjamem, da so za nedelovanje naprav krivi proizvajalci opreme (nepisanje driverjev), ampak v končni fazi mi stvari ne delajo v Win7, medtem, ko mi v XP vse deluje bp.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.592
1.272
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
ksz

fino bi bilo, če bi pripombe delili na tiste z legalnimi Okni in tiste z gusarskimi.

Namreč - aktivatorji tudi če uspejo aktivirat zadevo, ni nujno, da delujejo 100%. Kdor se je poglobil v princip delovanja ve, da zadeva *lahko* povzroči probleme, ker na tržišču obstaja n različnih matičnih plošč / BIOSov / proizvajalecv / verzij...

imam legalne..... vse dela odlično brez ene napake! gonilnike je vse sam našel.... čisto nič nisem rabil nastavljat
nahrung002.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Si mogoče že slišal za termin End Of Life ali pa End Of Support?
Če se je proizvajalec odločil, da bo tvojo strojno opremo upokojil in ni dobavil gonilnikov za Win7 nikar ne krivi polken in M$ za nedelovanje...
Sam sem ravnokar popizdil nad Win XP3PRO SP3 na Compaq Evo N800C z 1GB RAMa, ker so se postavljali celih 5 minut, da so bili ready za delo. Pa je bila čista inštalacija, stara 2 meseca. Gor pa še Office 2007, LinkSys gonilniki za picomico WiFi in konec. Sedaj je gor Win7 Professional SLO in Office 2007. Mašina je ready za delo več kot še enkrat hitreje. Edino grafična (ATi Mobility Radeon 7500 64 MB VRAM) ni podprt drugače kot z generičnim SVGA gonilnikom (pač ni združljiv z AERO, o tem sem že pisal). Uporaba gonilnika za XP doprinese samo možnost hibernacije in malo boljši index 1.9 za grafiko, za 3D in AERO ostane na 1). Imam tudi AverMedia TV Carbus, ki dela out-of-the-box z gonilniki za Visto. Je pa proizvajalec eksplicitno na svoji spletni starni napisal da je izdelek EOL. Torej lahko rečem da Win7 deluje precej bolje kot pa XP SP3 na isti strojni opremi.

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.741
53
48
Potrjujem tole izjavo: "Torej lahko rečem da Win7 deluje precej bolje kot pa XP SP3 na isti strojni opremi."

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Citat:
Uporabnik bobrock pravi:

frown-1.gif

confused-1.gif
Za TV tuner probi s K!TV, ne rabš nobenih dodatnih driverjev, edino če maš 64bit Winse zna bit mal večji problem.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Jaz pa mam pri TV tunerju to problem, da zaženem Media Center in mi pri nastavitvah signale ne zdownloada nastavitev za mojo regijo. Tisti DL trakec se sploh nikamor ne premakne. Če pa grem recimo v nastavitve MSN-ja in tam pogledal "kamere" je med njimi tudi TV signal, kar pomeni, da kartica dela.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Citat:
Uporabnik bobrock pravi:

frown-1.gif

confused-1.gif
Za TV tuner probi s K!TV, ne rabš nobenih dodatnih driverjev, edino če maš 64bit Winse zna bit mal večji problem.

Sem probal toti program ampak je slika slaba, zvoka mi ne predvaja. Res pa je da mam W7 64bit.