mnenja: Je Windows 7 že za primary OS?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Tkole. Men je začel Win 7 po parih tednih že štrajkati. Vse dela počasi, kot da je nekje zelo ozko grlo. In mi gre počasi na kura** vse skupaj.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Moj bo počasi instaliran že 5 mescev...brez problemov
wink-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
dva tedna in mešani občutki - kombinacije z "fn" knofom (notebook) ne delajo 100%, IE8 je kreširal, občasno zmrzne za minuto ko ga zbudim iz "diplay off" načina.

Annoying. Pa spet ne toliko, da bi menjal OS.

x64 seveda
smile-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
So zadnji (edini), probal tudi z onimi za Visto. Z vsemi enaka zgodba - brightness dela na pol (gor gre, dol samo par stopenj ali sploh ne), lock ne dela, za utišanje zvočnika ne dobim OSD ikone.

Tudi sicer se brightness čudno obnaša, zaslon potemni če je škatla nekaj časa idle in se izklopi zaslon. Ročno še vedno lahko nastavim v Power options, ampak je štorasto.
frown-1.gif

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
hm, mene edino motijo stvari, ki so mi bile koristne na win xp - recimo, da sem v quick launch vrstici imel programe, na katere sem lahko potegnil določene fajle in potem so se ti fajli avtomatsko odprli v teh programih, zdaj tega ni.
Pa pri vlc, ko hočem v full screen kej klikat po spodnjem kvadratku, se mi vedno prikaže opravilna vrstica
frown-1.gif

drugače pa nimam težav s stabilnostjo, hitrostjo itd...

Sicer pa itak velja tako kot vedno - počakajmo na service pack, potem bomo pa videli
wink-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com

-Laptop WIN 7: Odprte imam 3x word, 2x excel, 2x visio, 1x outlook. CPU skače med 5 in 30%. Ko ne delam nič. Samo odprta okna. CPU žrejo tekoče odpre stvari, opisane zgoraj.

- Na službenem računalniku (WIN XP SP3): imam ta trenutek odprtih cca 50 oken (4vrstice), od worda, powerpointa, excela, itd...itd... CPU je med 0 in 3%.

Kaj pa zdej?
crazy1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

To ne more biti posledica OS-a... kot so napisali - poglej, kaj papa resource.

Word, uTorrent (aktiven) - teče preko USB diska, Skype, GoogleTalk, Dropbox, Firefox (aktiven download), Chrome... pa komaj pogleda nad 5%, ko neham dirat miško.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Sem ugotovil, ko sem pozaprl par stvari, da mi zdaj lepo teče. V nobenem primeru pa mi ni zafilalo celega Rama (2GB). Čudno vse skupaj...moram pogruntat.
Drugi problem je, šklepetanje na zvočnikih. ni mi jasno, ker šklepeta (ne znam se izrazit, poka, škripa,...vsakih 20 sekund) tako na zunanji kot interni zvočni kartici. Driverje sem odpisal, tretja varianta so kakšni kodeki za divx-e.

Katere DIVX kodeke uporabljate za sliko (tudi HD) in zvok (tudi AC3)?

tnx

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Media Player Classic v navezi s FFD Show Tryouts kodeki.

Za trdovratne stvari pa VLC.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
media player classis - home cinema verzija...predvaja vse od blu-ray do 10 let starega xvid
wink-1.gif

tudi flac predvaja...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
FFD Show Tryouts - tole bo kodiralo tudi AC3 filme in jih prek optike ustrezno poslalo?

Kaj je fora Home Cinema različice? Da je že s kodeki? Je potrebno potem inštalirati zgornji FFD Show? Če ne, je bolje kombinacija zgornjega FFD SHowa in Media player Classic ali samo Home cinema različico?

tnx.

PS: Ali podpirata Media playerja zamik podnapisov med predvajanjem, naprej nazaj...?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
preko optike digitalni signal je problematični, tudi z "pravimi" programi, še posebaj, če se gre za kakšen HD zvok...se je kolega fajn prejebal, da je usposobil...

zamik omogoča, če se gre za ločene podnapise, če so recimo če vgrajeni, kot v blu-ray, potem seveda te opcije ni.

jaz nisem nič dodatno instaliral pri home cinema, in še nisem naletel, da ne bi kaj delalo. Edino playback filter sem zamenjal, da podira tudi DVXA.

http://www.xvidvideo.ru/media-player-classic-home-cinema-x86-x64

Ruski izdelek in stran...ampak download ne bo težko najt, ne?
wink-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Pri FFD Show so podnapisi realizirani v samem kodeku, kjer omogočajo zamik, spremembo hitrosti (npr. nastaviš 0,95 hitrosti, da ujameš podnapise za drug framrate...).

Za optiko pa ne vem...

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.593
1.272
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

ksz.

Namestil Win7 - 64bit.

Prihajam direktno iz XP-jev in lahko rečem samo: WOW. Nobenih gonilnikov. NOBENIH. Vse se je samo namestilo. Večina stvari je tam, kot jih uporabnik pričakuje iz starih verzij.

pri meni je blo enako
cheer.gif
no... vmes sem bil še na ubuntuju
win7
zmaga.gif