mnenja: Je Windows 7 že za primary OS?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Dobro nisem te tega vprašal ampak ok
smile-1.gif
Pač hoto sem rečt da so NAJBRŽ ti Winsi ki jih imaš na MSDAA enaki kot bodo 22. okrobra. Če pa ti ni za nalagat na novo ker ti pač vse dela ok pa je druga stvar! Sem pa opazil tukaj pri punci da so se določeni programi že nekajkrat zrušili na W7. Mislim da MediaPlayer in še enih par.

Lp

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Glede novosti: Nekdo ima Visto na laptopu, pa včasih pokukam not.
Ampak, ali sem slep, ali je na Visti aktivno okno čisto enako okvirjeno kot druga, neaktivna.
13.gif

Je malček drugačno, ampak ja, nov koncept - zgornja vrstica je prosojna in ne več modra (če to misliš
grin1.gif
)
Ja, ampak _vse_ so prosojne.
Na XP si takoj videl in vedel, katero okno je aktivno, tu pa imaš "doživetje ugibanja".
It's so exciting !
tongue-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Dobro nisem te tega vprašal ampak ok
smile-1.gif
Pač hoto sem rečt da so NAJBRŽ ti Winsi ki jih imaš na MSDAA enaki kot bodo 22. okrobra. Če pa ti ni za nalagat na novo ker ti pač vse dela ok pa je druga stvar! Sem pa opazil tukaj pri punci da so se določeni programi že nekajkrat zrušili na W7. Mislim da MediaPlayer in še enih par.

Lp

d055.gif

Seveda bom naložo nove win7, samo ne prej, kot 22. oktobra, da vidim, če bo kaj novega.
wink-1.gif

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Vprašanje pri windows 7 glede obnovitvene točke. Ali ima ta sistem možnosti izbire obnovitvene točke samo za en sam datum, se pravi nimaš možnosti izbire po svoji presoji kak kasnejši datum.Ker ti sistem zgleda sproti sam briše starejše obnovitvene točke ni tako kot je bilo v XP-jih kjer si lahko sam izbiral za precej nazaj. Ali je kje morda možnost kake druge nastavitve.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Windows 7 se že nalaga na laptope, ki bodo splavili tisti dan, torej 22. oktobra, tako da čakati na takrat je velika bedarija, ker je OS že pripravljen za večino trenutnega hardwara.

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Lahko kliknem kar čem ni nič. Še celo kar je blo ustvarjeno dopoldan ko sem to pisal sedaj popooldan še tega ni.Očitno nekaj briše samo, celo obnovitvem kakor sem gledal je bila izklopljena jaz je sigurno nisem očitno ta zadeva ni povsem poštimana še pri tem windowsu.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ammm... eno vprasanje... a lahko windows 7 dam na vec racunalnikov, ki se uporabljajo doma, z eno msdn kodo??

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Ne, ker moraš aktivirat windowse v roku par dneh, ko jih začneš uporabljat.Ne vem, pa če jih lahko aktiviraš brez internet povezave, pol bi eventualeno lahko uporabljal iste winse na PCju, ampak brez interneta...Mislim, da ne.
smile-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

ksz.

Namestil Win7 - 64bit.

Prihajam direktno iz XP-jev in lahko rečem samo: WOW. Nobenih gonilnikov. NOBENIH. Vse se je samo namestilo. Večina stvari je tam, kot jih uporabnik pričakuje iz starih verzij.

Ne dela točno en program - 16 bitni Amebisov slovar za windowse 3.1
smile-1.gif
.

Truecrypt system encryption deluje, čeprav še ni podpore.

Control Panel je precej bolj razdrobljen in zahteva malce prilagajanja, sicer pa ni panike.

Malo se še lovim z nastavitvami zaslona. Ko odprem pokrov prenosnika, se zunanji monitor avtomatsko resetira v mirror mode (zoprno, ker pade ločljivost). Ve kdo kako rešitev, kako zaklenem external display?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
verjetno v gonilnikih od grafične kartice, jaz imam tako, da ko dam prenosnik na docking, avtomatsko zazna zunanji display, preklopi na njega in izklopi zaslon od prenosnika. dela b.p. vedno

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Ne dela točno en program - 16 bitni Amebisov slovar za windowse 3.1
smile-1.gif
.

32-bitni slovarji pa delujejo brez težav.
cheer.gif

Tudi sam sem prešel iz XP na Win 7 pred nekaj dnevi in čeprav je računalnik bolj ubog, vseeno samo pohvale.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
ksz...

Včeraj v prednaročilu kupil Windows 7 Ultimate prek amazon.co.uk. Moj prvi legalni OS (microsoftov seveda).

Zdej pa čakajmo kaj bo
smile-1.gif

EDIT: pozabu sem prašat - če inštaliram zdaj kako piratsko verzijo z neta - ali bom lahko aktiviral s podatki, ki jih bom prejel skupaj z DVDjem?

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
DrM007, bo OK, v kolikor piratska verzija enaka legalni, če ne drugače, pokličeš na M$ in aktivaraš preko telefona.