MMS na androidu

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Sploh ne vem kaj bluziš in kaj ti ni jasno,če nimaš pojma potem bodi raje tiho in ne pametuj brez veze
priden.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Seveda ne ves. Nabijal si ze v temi o Xperia GO, da tebi pa zdaj delajo MMSi, ker mas Xperio in Samsunga in da je folk bolan ces kaj pa zdaj govori ker tebi delajo.

Se tretjic: delajo ti zato ker sta Sony in Samsung to dodala v njuno verzijo Androida na njunih telefonih. V stock Androidu tega NI. Ce trdis da to je, mi pokazi commit (ker si strokovnjak, seveda ves kaj je to commit in Gerrit code review sistem) iz AOSP Android gerrita : https://android-review.googlesource.com

Bo slo ?

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Glej pametnjakovič,nikjer nisem pisal da sem kakšen strokovnjak,kot ti sam sebe hvališ.Nikjer nisem pisal da je kdo bolan,razen tebe kar znova in znova dokazuješ.
Jaz sem samo pisal da meni na Samsungu-Ace 2 stock verzija androida to deluje.
Kaj ti tukaj ni jasno?
stupid-1.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Aha tu je problem: ne ves kaj je stock Android in kaj je Samsungov Android.

Stock Android vidis na Nexus seriji. Samsungov Android je tisti z Touchwizem. Ki ga imas na Ace 2. Zato ti delajo MMSi. Bolj jasno, ali narisem miselni vzorec ?

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Aha tu je problem: ne ves kaj je stock Android in kaj je Samsungov Android.

Stock Android vidis na Nexus seriji. Samsungov Android je tisti z Touchwizem. Ki ga imas na Ace 2. Zato ti delajo MMSi. Bolj jasno, ali narisem miselni vzorec ?

Izgleda da nekateri android telefoni postajajo pametnejši od njihovih uporabnikov. Terminator.
evil.gif

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
No sedaj si dokazal da si vse pomešal,potem pa ko si že tako pameten si pa prvo preberi prvi post in o čem sploh govori ta tema.In še enkrat si preberi moj prvi post v tej temi(#1673460 - 10.01.2013 21:23)
Nobeden razen tebe ni omenjal Nexusa in "stock androida" kakor si ga ti razlagaš.Govorimo o Samsungu in "po tvoje" o Samsung Androidu
bonk.gif

Ne vem kaj mešaš potem stock android,če pa govorimo o Samsung Androidu
bonk.gif

Ali ti je jasno, ali ti narišem miselni vzorec?
priden.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Naslov teme je "MMS na androidu". Ne Androidu na Samsungih. Poanta ki jo hocem poudarit je, da je tema brez repa in glave ze od zacetka.

Vecina pise vsepovrek komu kaj dela in kaj ne, brez da se trezno primerjajo zadeve. Newsflash - ne drzi da "android je android" ampak so razlike med :

- proizvajalcem telefona, kateri ima vsak svojo implementacijo androida
- verzijo androida
- OPERATERJEM uporabnika

APNDroid je stvar preteklosti na 2.x. Si.Mobil ze en cas (2 leti?) sploh ne zahteva nastavljenih APNjev za MMS in internet, torej odpade blokada/mesetarjenje APNjev.

Stock AOSP Android iz rok Google-a te funkcije nima, niti v 4.2.1 kaj sele nazaj. Ker varijante Androida Samsunga, Sonya, HTCja itd. izhajajo iz stock AOSP kode, jo potemtakem ne podedujejo, ker je NI. Ce jo dodajo sami, je njihova stvar. Hint: tukaj se razbije mit "saj pa to ma android ker je meni to delalo".

Samsung je zgleda implementiral to foro ampak ocitno ne na vseh telefonih. Kot pravi OP mu to ne dela, torej ni stvar 4.1.2 Androida ampak verjetno regijska fora. Hint: glej moj postan workaround za spremenjeno xml postavko v CSC za Galaxy Note 2. Grem stavit, da bi mu tista fora delala.

Dajmo drzat forum na nivoju.

Nazadnje urejeno:

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Enostaven odgovor - ce tvoj proizvajalec telefona tega ni dodal v njegovo implementacijo Android OS-a, ne mores. Stock Android tega (se) nima.

Tu je ena resitev za Note/Note2 (pa se to vprasanje ce ni ki dodano v Samsungovem 4.1.2), root potreben: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=35762078&postcount=18

CyanogenMod ima to, nazaj do CM7 (GB).

Po tem vodiču deluje, pravkar narejeno na stock SGS3, ki do zdaj ni znal sam prejeti in poslati MMS-ja
bonk.gif

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Saj bi bil tiho pa mi ne da žilica
rolleyes-1.gif

Glede na to kako je nori pes zakompliciral zadeve je treba nekaj stvari razčistit.
Kaj je Stock Android,Samsung Android in kaj Stock rom?
Kot prvo,res prvič slišim za Stock Androida,kot vem smo se vedno pogovarjali o stock (uradni,ki pa po rootanju ni več) ROMIH .
Kot OS pa obstaja za Nexusa(LG...) Googlov Android ,če se temu tako izrazim in pa na Samsungih,HTC,Sony... Samsung Android.
Če komu ni jasno kar izgleda tudi noremu psu ni je,da po njegovem Stock Androida ne moreš dat na SGS3 o katerem je bilo govora oziroma na nobenega Samsunga brez da ga rootaš.
Jaz pa sem samo hotel povedat da Samsungov Ace 2 brez rootanja z original stock romom naloženim ob nakupu brez kakršnih koli modifikacij in kakršnih koli dodatnih programčkov podpira pošiljanje in prejemanje MMSov brez vklopa podatkovne povezave.
Toliko od mene v tej temi.

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Po štirih pejdžih nafukavanja in prepucavanja še vedno ni enega pametnega-uporabnega-delujočega namiga za rešitev problema z MMS-i. Omenjeni (brezplačni) widgeti ne delujejo na SGS1.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Citat:
Uporabnik Dwayne pravi:
Po štirih pejdžih nafukavanja in prepucavanja še vedno ni enega pametnega-uporabnega-delujočega namiga za rešitev problema z MMS-i. Omenjeni (brezplačni) widgeti ne delujejo na SGS1.

zmaga.gif

In na SG3/Tušmobil tudi ne. Rootanje pa seveda ne pride v poštev.
Ko sem pred časom posodobil na zadnjo verzijo androida, se je telefon ekrana kar sam od sebe začel prižigati in ugašati, naključno, kakor ga je prijelo, baterijo je pobralo v dnevu in pol. Hard reset je odpravil težavo. Zdaj pa spet drži 4-5 dni.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Jep, med prepucavanjem je blo to navedeno. Easy fix resitve ni (jebiga tak je lajf), vama pa z veseljem ponudim alternativne :

- ignoriras MMSe,
- vklopis mobilni internet,
- rootas, namestis CM, oz. tisti CSC fix v primeru SGS3,
- menjas napravo za tako ki to zna.

Terminator-deal-with-it.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:

Jaz pa sem samo hotel povedat da Samsungov Ace 2 brez rootanja z original stock romom naloženim ob nakupu brez kakršnih koli modifikacij in kakršnih koli dodatnih programčkov podpira pošiljanje in prejemanje MMSov brez vklopa podatkovne povezave.
Toliko od mene v tej temi.
Evo meni pa ne, čeprav se mi zdi da sem že poslal nekaj mms, sedaj pa ne gre več.
Podatki:
Ace 2, 2.3.6
Simobil
Podatke imam vključene, jih imam dovolj in jih ne omejujem. Sem na 2G.
V apn točki sem izbral internet+mms. Zgoraj je nekje link do simobil nastavitev. Naložil tudi tiste, tudi po tem ne dela (nisem še restartal)
Telefon ni rootan in podobno in ne bo. Internet preko podatkov dela.

Ženi tudi ne delajo, čeprav so nekoč meni na istem telefonu na m@ delali.
Ace, 2.3.3, Bob,
Podatki vključeni, apn točke nima nobene vpisane, srfat ne more,

Kaj narediti? Prav češko se mi zdi že vse skupaj. Rabite še kak podatek.