MMS na androidu

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Saj mms lahko pošlješ tudi samemu sebi za test.... no enako kot na tvoji sliki napiše tudi meni.
Če nimam vklopljen prenos podatkov, pa mi nekdo pošlje mms, dobim samo obvestilo, da moram vklopiti prenos, če hočem prebrati mms.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Težava je v tem. Da ima samsung samodejno vklaplanje data. Ampak določeni programi, ki tečejo v ozadju rabijo net, da se posodobijo, da sinhronizirajo podatke. Potem pa takoj naraste prenos. Nima pa tega tako urejenega kot recimo HTC ali Sony. Pri teh lahko to ročno izklopiš (na silo) ampak še vedno prepušča mms-e, kot najvišjo prioriteto. Torej pri teh pa ne moreš popolnoma izključiti data in boš dobil mmse v vsakem primeru

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
Ja, na Nokii in Symbianu nikoli ni bilo problema, ko sem jo še imel.

Tudi pri moji (bivši) N8 ni bilo problema, podatke sem imel "zaprte" MMSji pa so šli vedno skozi brez problema. Pri S3 (4.1.1) pa temu ni tako in če imam zaprte podatke MMSje pošlje (me pa o tem opozori) šele takrat, ko vklopim podatke.

add
Pravkar sem preizkusil še sprejem MMSja pri "zaprtem" prenosu podatkov: normalno dobim sporočilo, le ko kliknem, da bi videl priloge, se ne zgodi ničesar, ko pa vklopim podatke, dobim še priloge. Bistvo je, da sporočilo pride in celo besedilo, le morebitnih prilog ni, dokler ne vklopiš mobilnih podatkov (ne WiFi).

add2
Pozabil, sem na Mobitelu!

Nazadnje urejeno:

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Ne vem zakaj je to nekaj čudnega? Vsak telefon od mobireglje naprej to zna. Pa veš da svoj telefon, če mi ga tak serje, takoj dam na bolho..... da mi gor namečejo en kup "nepotrebne" krame, 5 col ekran, 5634678 jedrni proc, 1 giga rama, moram si pa ročno vklapljat podatke za MMS oz. naložit apndroid (ampak princip hehe).... LOL. Na srečo pri meni gre kot je šlo pri vsakem telefonu do zdaj.

No, jaz bi pa sebe dal na bolho, če ne bi imel na Smartphonu mobilne date.
Ja, je ful WiFi spotov, ampak ne, ni isto.

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
mora delat, do sedaj sem imel več android telefonov in vse dela.

če hočete imeti izklopljen podatkovni dostop, torej dostop do interneta preko 3G in da vam dela MMS, morate imeti dve točki, eno za internet, drugo za MMS. naložite si nek switcher widget (widgetsoid, apn switch bla bla....) in samo preklapljate za potrebo interneta. APN switcherji in podobni bodo izklopili točko za "internet" - poglejte v nastavitve programa, ponavadi so tudi opcije za ostale APN točke...

Flash

Pripravnik
5. dec 2009
575
2
18
Tudi meni ne gre poslat in ne sprejet MMS-a, ce si ne vklopim podatkov... Te pa neki "pametni" telefon... Na vseh dosedanjih je to slo brez kakega vklaplanja podatkov ali nalaganja nekih XY programov, aplikacij, APN tock...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Še dobro, da je en od 10 napisal, pri katerem operaterju je........ Pa kateri telefon/verzijo Os ima.

Flash

Pripravnik
5. dec 2009
575
2
18
Pardon. Avtor teme ima S3, zato je bil moj post najbolj njemu namenjen. Verzija pa je 4.1.1 in Mobitel. Zadovoljen?
wink-1.gif

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Mogoče ti tole pomaga. Ne vem za android...ampak takole je to urejeno na symbian belle. Grem pod sporočila, nastavitve, uporabljena dostopna točka, tu pa imam izbrano Mobitel MMS. Drugače je pod dostopno točko še na izbiro; brez, mobitel internet, mobitel mms in planet. Torej ko sem vstavil sim kartico, je bilo avtomatsko nastavljeno na mobitel MMS, zadeva dela brez wifi, brez podatkovne povezave.
Torej sklepam, da je na tvojem telefonu potrebo izbrati pravo dostopno točko. LP

Flash

Pripravnik
5. dec 2009
575
2
18
Ja, tako je bilo na symbianu. Na androidu ne gre tega nastavit, vsaj ne pod nastavitve sporocil. Android je v nekaterih zadevah svetlobna leta za symbianom. Ne vem kaj ga serjejo...
Hvala vseeno.
LP

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Citat:
Uporabnik Flash pravi:
Pardon. Avtor teme ima S3, zato je bil moj post najbolj njemu namenjen. Verzija pa je 4.1.1 in Mobitel. Zadovoljen?
wink-1.gif

No jaz imam pa Tušmobil in android 4.1.2

Saj ko sem nastavil dva APN, za internet in MMS, to dela normalno, ampak samo če je vklopljen prenos podatkov. Symbian ga je znal avtomatsko vklopiti in tudi izklopiti. Tukaj pa katerikoli programček naložim, se ne vklopi avtomatsko. Če imaš vklopljen APN s katerim od teh programčkov, je avtomatsko vklopljena tudi povezava podatkov, le da ti jo programček skrije... če pa na S3 odpreš "obvestilno ploščo" je povezava nonstop vklopljena, na glavnem ekrančku poleg ure pa ti jo skrije in pokaže ko pošlješ/prejmeš mms.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Tistemu ki to dela, je pac proizvajalec to vkljucil v svojo implentacijo Androida. Stock tega ne zna. Verjetno se jim ni dalo vkljucit tega, ker je primarno namenjen uporabi v stalni povezavi.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.835
140
63
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Enostavno instaliraš Apndroid in je zadeva rešena
smile-1.gif

Kaj komplicirate
confused-1.gif

1. Galaxy Xcover, Mobitel, Android 2.3.6
2. Tab2, 7.0, 3G, Mobitel, JB 4.1.1

Pri obeh mi z omenjenim programom pri izklopljenem data prometu spušča čez le MMS. Imam pa z Apn swichem izklopljen prenos data podatkov
zmaga.gif

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Ne vem zakaj je to nekaj čudnega? Vsak telefon od mobireglje naprej to zna. Pa veš da svoj telefon, če mi ga tak serje, takoj dam na bolho..... da mi gor namečejo en kup "nepotrebne" krame, 5 col ekran, 5634678 jedrni proc, 1 giga rama, moram si pa ročno vklapljat podatke za MMS oz. naložit apndroid (ampak princip hehe).... LOL. Na srečo pri meni gre kot je šlo pri vsakem telefonu do zdaj.

Na kateri mobi reglji pa ti je to delovalo? Na tistih, ki jih poznam (Ericsson GA628, Ericsson A1018,...), si o MMSu lahko samo sanjal.

Po drugi strani na Androidu ni treba nič ročno vklapljat. Vstaviš SIM, prižgeš telefon in MMSi delujejo.

Drugače pa, če je podatkovna povezava resnično izklopljena, MMS ne more funkcionirat zaradi same narave delovanja. Druga stvar je, če ti mobilnik omogoča blokado prometa z izjemo tistega, ki je potreben za izmenjavo MMSa. Se pa na nobenem smartphoneu nisem ukvarjal s tem, ker se mi zdi smartphone brez internetne povezave skoraj neuporaben, v tujini kjer imam prenos podatkov večinoma izklopljen, pa tudi za prejemanje random MMSov ne želim plačevati.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.592
1.122
113
Titograd
GA628 je bil ravno reglja, A1018 pa itak praktično isti telefon
smile-1.gif
no, pa saj moj GS3 tudi zna poslat in prejet MMS brez odprte povezave, od moje Ace ravnotako..... zato se mi lahko zdi nenavadno da nekaterim pa ne gre.

Jaz sem vedno povezan samo če sem na wifi-ju, sicer pa samo če je potrebno...

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.604
2.412
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Enostavno instaliraš Apndroid in je zadeva rešena
smile-1.gif

So še kakšna druga navodila? Aplikacijo sem inštaliral, enablal mms, poslal mms na ta telefon in ni mms-a. Če pa pride kak sms pa pokaže oba in ponudi prenos za mms.
Android pa je 2.3.4

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
Citat:
Uporabnik Flash pravi:
Tudi meni ne gre poslat in ne sprejet MMS-a, ce si ne vklopim podatkov... Te pa neki "pametni" telefon... Na vseh dosedanjih je to slo brez kakega vklaplanja podatkov ali nalaganja nekih XY programov, aplikacij, APN tock...

android je načrtovan, da si online.

Kar se tiče pa APN, simobil in mobitel dela, še ne dolgo nazaj sem kolegici uredil tole, ker ima butast itak džabest pri mobitelu in ima samo 100MB podatkov za cca. 20 eur/mesec. Teh 100MB pa skuriš zelo hitro.

V glavnem delala je podobno kot nekateri tule. Imela je točko planet, delal je internet in MMS. Preklapljala je z widgetom, ta ji je samo rename naredil in ni pač točka delala, ne NET in ne MMS.

Jaz sem ji samo naredil dodatno novo točko. Ona še vedno lepo dobiva MMS kljub temu, da z widgetom izklopi internet. Samo planet točko rename naredi in je pač neaktivna, MMS točko pusit pri miru. Samo pazite, ker nekateri pogramčki imajo v nastavitvah disable all APN, ali pa te aplikacije battery saver in podobni tudi po default nekateri vse diseablajo. Zato morate v nastavitve pregledat!

Te nastavitve daš za moBITEL MMS:

MOBITEL:
 Ime: .....................................................Mobitel MMS
 APN: .....................................................internet
 Proxy: ...................................................[Ni nastavljeno]
 Vrata: ...................................................[Ni nastavljeno]
 Uporabniško ime: .....................................mobitel
 Geslo: ..................................................internet
 Strežnik: ............................................. .[Ni nastavljeno]
 MMSC: ..................................................http://mms.mobitel.si/servlets/mms
 Posredniški strežnik MMS: ......................... .213.229.249.40
 Vrata MMS: ............................................8080
 Mobilna koda omrežja: ................................293
 Koda mobil.omrežja: ................................. 41
 Vrsta potrjevanje: ....................................PAP
 Vrsta APN: .............................................MMS
 Tipka možnosti: ................................................Shrani