MMS na androidu

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.835
140
63
@jonny77
Prenos data podatov v samem androidu moraš imeti stalno vklopljen, potem si pa na home screen namestiš Apndroid widget, s katerim vklopiš in izklopiš še dostop do interneta ko ga potrebuješ.

Nazadnje urejeno:

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Ne posplošujte nasplošno da na Androidu oz.Samsungu to ne dela ker ni res.Pa ne mislim več razlagat ker sem že v eni od drugih tem povedal da imam doma Samsunga-Ace 2 in pošilja ter sprejema MMSe brez da vklapljam podatkovno povezavo.Brez kakršnih koli dodatnih programčkov ali kakršnega koli spreminjanja programske opreme.

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
če folk ne bi bil len in bi malo pogledal nastavitve in preizkusil ne bi potrebovali zdaj takšne neumnosti pisat.

Flash

Pripravnik
5. dec 2009
575
2
18
Citat:
Uporabnik laksikon pravi:
Citat:
Uporabnik Flash pravi:
Tudi meni ne gre poslat in ne sprejet MMS-a, ce si ne vklopim podatkov... Te pa neki "pametni" telefon... Na vseh dosedanjih je to slo brez kakega vklaplanja podatkov ali nalaganja nekih XY programov, aplikacij, APN tock...

android je načrtovan, da si online.

Kar se tiče pa APN, simobil in mobitel dela, še ne dolgo nazaj sem kolegici uredil tole, ker ima butast itak džabest pri mobitelu in ima samo 100MB podatkov za cca. 20 eur/mesec. Teh 100MB pa skuriš zelo hitro.

V glavnem delala je podobno kot nekateri tule. Imela je točko planet, delal je internet in MMS. Preklapljala je z widgetom, ta ji je samo rename naredil in ni pač točka delala, ne NET in ne MMS.

Jaz sem ji samo naredil dodatno novo točko. Ona še vedno lepo dobiva MMS kljub temu, da z widgetom izklopi internet. Samo planet točko rename naredi in je pač neaktivna, MMS točko pusit pri miru. Samo pazite, ker nekateri pogramčki imajo v nastavitvah disable all APN, ali pa te aplikacije battery saver in podobni tudi po default nekateri vse diseablajo. Zato morate v nastavitve pregledat!

Te nastavitve daš za moBITEL MMS:

MOBITEL:
 Ime: .....................................................Mobitel MMS
 APN: .....................................................internet
 Proxy: ...................................................[Ni nastavljeno]
 Vrata: ...................................................[Ni nastavljeno]
 Uporabniško ime: .....................................mobitel
 Geslo: ..................................................internet
 Strežnik: ............................................. .[Ni nastavljeno]
 MMSC: ..................................................http://mms.mobitel.si/servlets/mms
 Posredniški strežnik MMS: ......................... .213.229.249.40
 Vrata MMS: ............................................8080
 Mobilna koda omrežja: ................................293
 Koda mobil.omrežja: ................................. 41
 Vrsta potrjevanje: ....................................PAP
 Vrsta APN: .............................................MMS
 Tipka možnosti: ................................................Shrani

Vidim, da si ze sam ugotovil med povezavo android, online in kolicini prenosa...
bonk.gif

Samo da jim cimvec v zepe kapne... (smajli za kozlat)

Se pravi, ce te prav razumem, si morem dodati novo APN tocko z imenom Mobitel MMS in z temi nastavitvami kaj si napisal?
Potem pa oznacit, da je ta "aktivna" se pravi, da je tista zelena pika pri tej APN tocki, APN tocka Planet pa mora biti brez zelene pike?
Potem pa so lahko podatki izklopljeni in dela?
Ali sem kaj narobe razumel?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zakaj jaz ne morem niti prenesti MMS-ja, ko mi ga ponudi (Galaxy Nexus s 4.1 na Mobitelu)? Enostavno se klik na "Prenos" ne zgodi nič, s povezavo ali brez. Če dobim MMS v momentu, ko je data vklopljen, potem pa pride, sicer nikoli. Apndroidov sem probal že več verzij, nastavitve programa so nikakršne in program ne deluje, kar se tiče MMS-jev.

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
Jaz bi takole naredil, če si omejen s MB na omrežju 3G ipd. Naredi dve točki, eno za internet, drugo za MMS. Pusti vse vklopljeno v nastavitvah, torej podatkovno omrežje obljukano. Naloži si nek widget za on/off internet APN, recimo widgetsoid. Ko boš izklopil preko widget-a podatke ti bo rename naredil točke za internet - lahko greš gledat v nastavitve (ponavadi da kakšne znak, oklepaj, ali pa ime widgeta,...). S tem je pokvaril ime točke in ti jo več ne prepozna, torej tudi ne dela. MMS točke se ti ne bo dotikal. Ampak v nastavitha imaš včasih opcijo, da opnemogočiš vse točke, tam moraš pazit, da ti vseh ne "pokvari". to je vsa umetnost.

Kot dodatek o varčevanju prenosa. Imaš razne programe, kjer nastaviš določene aplikacije da delajo samo preko WI FI, torej razni update za vreme, novice, emaile, pač nastaviš da dela samo preko WIFI in ne gre preko 3G.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.604
2.412
113
Pomurje
Naredil APN za mobitel mms. Sporočilo pride in to potiho, ni zvoka kot za prejet sms. Opcija prenesi ne dela, razen če vklopim prenos podatkov. Če zdaj prav razumem to tudi ni mogoče in ko vklopim prenos podatko se oglasi zvonec in prikaže sporočilo. To je pa tudi vse.
Z widgeti pa lahko nastaviš prenos podatkov samo za MMS, kako pa potem dostopaš do interneta, če spremeni ime za APN internet nastavitve?

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Z widgeti pa lahko nastaviš prenos podatkov samo za MMS, kako pa potem dostopaš do interneta, če spremeni ime za APN internet nastavitve?

jaz te ne razumem. Z widgetom si on/off APN točko za MMS? Zakaj? Omenjeni widgeti v tej temi so mišljeni samo za APN internet, vklopiš widget, dela internet, izklopiš widget, ne dela internet. MMS mora delati v obeh primerih. APN za MMS pusti pri miru, ne ga preklapljat.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.604
2.412
113
Pomurje
Izbrisal sem programček za vklop in izklop interneta.
Naredil sem novo APN točko za MMS in nastavitve kot je bilo navedeno.
Točka APN internet ima zeleno piko na desni strani (če to kaj pomaga oz. razjasni)
Točka APN mms pa ne.

Ko prejme telefon mms, ni nobenega obvestila z zvonenje in tudi v obvestilih ga ni. Da je prišelo sporočilo vidiš le v meniju sporočila.
Tam pa imaš možnost, da si preneseš mms. Za prenos priponke moraš vključit prenos podatkov. Takrat komaj zacinglja in v obvestilih napiše, da si prejel mms.

Enostavno vprašanje. Kako prejet mms brez da bi sam vklopil prenos podatkov in da se po končanem prenosu, podatkovna povezava sama prekine.

Hvala za razumevanje, android mi ni jaka stran.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.835
140
63
@jonny77

Saj si mel že Apndroid naložen
sprasujem se.gif

Predvidevam, da si ga celo kupil na Google playu, zakaj ga ne uporabiš za rešitev tvoje zagate
confused-1.gif

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Izbrisal sem programček za vklop in izklop interneta.
Naredil sem novo APN točko za MMS in nastavitve kot je bilo navedeno.
Točka APN internet ima zeleno piko na desni strani (če to kaj pomaga oz. razjasni)
Točka APN mms pa ne.

Ko prejme telefon mms, ni nobenega obvestila z zvonenje in tudi v obvestilih ga ni. Da je prišelo sporočilo vidiš le v meniju sporočila.
Tam pa imaš možnost, da si preneseš mms. Za prenos priponke moraš vključit prenos podatkov. Takrat komaj zacinglja in v obvestilih napiše, da si prejel mms.

Enostavno vprašanje. Kako prejet mms brez da bi sam vklopil prenos podatkov in da se po končanem prenosu, podatkovna povezava sama prekine.

Hvala za razumevanje, android mi ni jaka stran.

Točno tako bi tudi jaz rad imel.

Stara nokia N96, ki mi dela še danes, uporablja symbian... tam ni problema. Dobiš mms, klikneš nanj, podatkovna povezava se sama vklopi, in tudi izklopi, ko je mms zdownloadan. Pa je bilo to preizkušeno in pri mobitelu, simobilu in tušmobilu.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.604
2.412
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
@jonny77

Saj si mel že Apndroid naložen
sprasujem se.gif

Predvidevam, da si ga celo kupil na Google playu, zakaj ga ne uporabiš za rešitev tvoje zagate
confused-1.gif

"Kupil" sem ga, preizkusil in ni delalo. Mogoče je program prepameten za android ver.2.3.4. ali pa jaz preglup, da bi ga prav nastavil.
Kaj pa blokira ta program oz kako deluje?

Lp

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
V kateri verziji, pa commit bi rad videl.

Ce pa karikiras na tvoj post zgoraj o Galaxy Ace 2, pa prosim da se umaknes iz tem o katerih nisi ustrezno izobrazen ter nehas sirit nebuloze. AOSP Android != Android implementacija Samsunga/ostalih proizvajalcev.