Telički morajo zrastiCitat:
Uporabnik darjan pravi:
Kaj pa potem s telički, prodajaš meso?
Tisto prvo da, mogoče par dni je "drugačno". Drugače pa je okus mleka (kar se meni dozdeva) odvisen od prehrane (krave). Drugače pa osebno ne pijem mleka, nasplošno ga zelo malo porabimo zase, zato tudi nimam krav ki bi bile izrazite mlekarice.Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
A pa je po okusu uno mleko v casu hranjenja telicka drugacno ?
Prej ali slej bo krava tista ki bo teleta odstavila. Marsikje pa tele sploh ne pride več do krave. Prvih nekaj dni dobi njeno mleko ( ki itak ni dobro kot klasično mleko, ga pa pomolze stroj), potem pa nadomestke mleka.Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:
Ne vem kako je pri vas, pri meni ponavadi (ko se tele "odstavi" ) še kakšen dan "neutolažljivo" muka...Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Telicki vejo, zakaj ne pijejo mleka vec, ko ga ne rabjo
Mal za hec
Citat:
The research, conducted in Sweden, showed women who drank more than three glasses a day were actually more likely to break bones than those who had less....
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
V EU je uporaba steroidov prepovedana, v ameriki pa recimo ne
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kot prehranske dodatke
če bi se hp v krvi povečal bi bil mrtev - takoj. v telesu so pufri ki preprečijo spreminjanje ph-ja.Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Telicki vejo, zakaj ne pijejo mleka vec, ko ga ne rabjo
Mal za hec
Sicer pa, kot sem se naucil (verjetno bi kak medicinc vec povedal), pa mal tehnicno povezal par tez v clanku...
Kravje mleko ima 3x vec fosfatskih proteinov kot clovesko mleko. Ti proteini napajajo aminokisline, zato se nivo pH v krvi poveca.
Scitnica zato sprozi hormon za izlocanje kalcija iz kosti zaradi uravnavanja alkalnosti, ki se ne nadomesti s tistim, ki pride
z mlekom notri.
Kravje mleko ima sicer nekajkrat vec kalcija kot clovesko, vendar je obenem tudi najtezje absorbirani mineral (le-ta se ze v zelodcu vecino spremeni v soli, ki gredo v dvanajsternik), ce pa cloveku se primanjkuje vitamina D, pa tud preostali kalcij ne gre nikamor (razen na wcD vitamin namrec pomaga z energijo pri absorbciji.
Sicer je pa tudi to, da pise na mleku da ima dodan kalcij, zgolj marketing (kalcij kot prehranski dodatek, ki se ga
dobi, je namrec kelatiran, in zato omogoca absorbcijo).
Presnovo sicer ne poznam najbolje, ker me bolj zanima nevrologija (za hobi), je pa kalcij eden najpomemnejsih elementov,
pa sm mal papanje tud studiru
modna muha. ampak to najbrž že veš. džingiskan je pil konjsko mleko in osvojil polovico znanega sveta. ziher je mleko tako zdravilno...Citat:
Uporabnik marjan pravi:
Kaj pa oslovsko mleko? Za 50€ na liter mora delati cudeze...