MINIX NEO X8-H

Schime

Guru
22. nov 2008
1.979
769
113
Zanima me, če se da nastaviti to napravo tako, da bi delal backup določenih map iz PCja na disk, ki je priključen nanj. Ma že v osnovi kako opcijo ali bi si lahko pomagal s kakim programom iz android trgovine.

Rečmo, da bi ob vklopu PCja (ročno ali avtomatsko) pogledal mapo s slikami in, če je kaj novega le te sinhroniziral z mapo na svojem disku.

Naprave bi seveda bile na skupni mreži.

Še link do naprave: http://www.minix.com.hk/Products/MINIX-NEO-X8-H.html

Nazadnje urejeno:

Schime

Guru
22. nov 2008
1.979
769
113
Ne nimam še naprave. Sem pa razmišljal v smeri nabave, če bi tudi kaj takega omogočala. Nisem toliko na tekočem z xbmc. Vem, da so ga preimenovali zaradi tožbe (al nekaj takega). Ne vem pa a se bo spremenilo samo ime ali bodo še kaki drugi popravki.

Hm sej na to kar si predlagal pa niti nisem pomislil. Bom probal narediti sinhronizacijo mape iz prenosnika na svoje pc, kjer je disk sedaj priključen.

Bi pa vseeno v primeru nabave imel disk na sami android napravi in bi imel potem sinhronizacijo tja speljano.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.513
843
113
Za sinhronizacijo je najlažje, če uspeš na svoji napravi odpreti file share (Samba), na PCju pa, ko želiš, poganjaš program ROBOCOPY. Lahko ga, npr, poženeš s Task Schedulerjem in nastaviš sprožilec (trigger) na "At logon" in si zmagal.

vikibald

Zelenc'
27. feb 2009
1
0
1
Sam imam napravo Minix Neo X8-H že dober mesec dni, sem jo kupil na Geekbuying.com. Meni dela zelo dobro Samba strežnik iz marketa. Kupil sem polno verzijo za 1,5 EUR, in sicer:
SambaDroid Pro version (SambaDroid)

Da bo pa Samba strežnik delal, je potrebno napravo root-ati pred instalacijo programa.

Nazadnje urejeno:

sass

Guru
1. sep 2007
5.201
845
113
CEC dela na tej napravi? ali na katerem od drugih androidnih media boxov?

22. jul 2007
13.394
1.648
113
124
Na tem boxu ne deluje

Pa mislim, da je tudi z drugimi androidi podobno, rPi pa dela kot singerica
wink-1.gif

gomboss

Zelenc'
4. jun 2008
5
0
1
Radenci
Zdravo vsem,

jaz mam tega NEO X8-H ampak nisem še skužil kak razne poti narediti (vidim da je puno različnih protokolov za nastavljati) do računalnikov in drugih virov recimo. Rad bi, da mi XBMC najde filme, slike, glasbo preko wifi-ja na mojem MacBook Pro.

Mi lahko kdo na enostaven način razloži prosim potek? Hvala in lep pozdrav.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
A ima kdo na Minixu aplikacijo Amis mobia? A dela normalno? Pri meni tako zvok kot mrezni spored in ostale zadeve delujejo, le slike ni. Oziroma ob robu ekrana se vidi sliko (cca 5mm), po ostalem delu zaslona pa ne. Kot da bi bil čez sliko nek črn banner, ampak ga ne morem odstranit.
Android na boxu je verzije 4.4.2, verzija mobia aplikacije pa je v4.7.1.25

Poizkusil sem s clear data in clear cache v aplikaciji, aplikacijo sem na novo nalozil, a se stanje ni izboljsalo. Naj omenim, da mi na tablici z isto verzijo androida aplikacija deluje normalno.

Zanimivo je pa tudi to. V enem primeru mi je pa Mobia delala, a mi ni delal XBMC. Isti simptomi. Tko da vedno dela samo ena aplikacija.
confused-1.gif

A je Minix v zadnjih dneh dobil kakšen update, da ga je zmedlo?

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Sem naredil samo update, pa še vedno ne dela. Bom probal še clean.

Edit: bom najprej probal še FOTA, zdaj ko mi je ponudlo to opcijo.

Nazadnje urejeno:

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Evo, sem naredil en VIDEO , da si boste lažje predstavljali.

Minix je updejtan, Amis mobia sem na novo naložil, a še vedno ne dela. Zadnje čase tudi nisem nič novega nalagal na Minixa, da bi ga lahko kaj zmedlo.

Podobne teme