Mini kamera Pioneer

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Zraven novega avtoradia je bila tudi mini kamera za pomoč pri vzvratni vožnji. Zdaj pa ne vem, kam bi jo točno montiral. Kamera ima nosilec pod kotom, vidni kot je 150 stopinj. No avto je nov, tako da nebi kaj preveč rad vrtal. Mogoče v okvir tablic. Če ima kdo kakšno idejo, ali mogoče celo uporablja to kamero, kar na dan z idejo.

avto.jpg

kamera.jpg

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.475
449
83
Plastika okrog prostora za tablico je ponavadi celo namenjena vrtanju, tako da ni skrbi. Mogoče pod rob prtlajžnika (nad tablico) ali celo na spodnji del zadnjega stekla, pod spojlerjem, iz notranje strani? Z malo modifikacije, seveda.

Ali pa v luknjo za auspuh, ker če me spomin ne vara, so razen pri type R tiste luknje fejk?
wink-1.gif

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Ja nad tablico sem tudi sam študiral, tja med lučke za osvetlitev tablic. A ravno tam je kljuka za odpiranje prtljažnika. Z notranje strani ne vem, ker je tisto manjše steklo malo temnejše.

Luknje za auspuh pa niso fejk, sta dve izpušni cevi, ena levo druga desno. Samo trikotni izgled avspuha pa res zgleda dobro.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Predvidevam, da še nikoli nisi sedel v teh jajcih, še manj pa jih vozil. Sicer pa, 100 ljudi, 100 okusov.

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
Preden vrtaš - probaj pozicije; malo levo od ročice, desno... za začetek zalepi z dvostranskim selotejpom.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Nas, ki smo ti govorili, da za tak denar raje kupi spodobno opremljen avto ne pa to opipano kiblo bi poslušal, pa zdaj ne bi rabil jokati na forumu o slabem ozvočenju, kam zmontirati aftermarket "pdc" itd.
grin1.gif

Kaj bo naslednje?
smirk-1.gif

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Jah no, mogoče je zate opipana kibla. Saj sem napisal, 100 ljudi 100 okusov. Sicer pa ima prav vsak avto pluse in minuse, potem se pa znajdi. Jaz bom pač zamenjal tisto, kar mi ni všeč.
Kamera je pač bila zraven radia pioneer, in zakaj jo nebi zmontiral, če jo lahko. Avdio sistem pa se menja naslednji teden. Pioneer in ESX... drugi zvočniki, ojačevalec, subwoofer...

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Kje bodo pa radio menjali? Ker na tem avtu to ni tako simpl... če me spomin ne vara (vsaj takrat, ko smo nazadnje tak avto šraufali), ko odklopiš original radio, ne dela več display -> ne vidiš, kako imaš nastavljeno klimo (če ni bilo celo tako, da klima ne dela sploh).

Ena izmed redkih rešitev je, da se original radio pusti priklopljen in nekam skrije (američani so ga skrivali kar v armaturo).

Lahko da se je kaj z zadnjimi verzijami tega modela spremenilo, ampak dvomim.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.475
449
83
True. Tudi sam sem poslušal jamranje, da doma leži top avdio sistem za cel kup denarja iz prejšnjega avtomobila, v Civicu pa špila tovarniška žalost, ker da je menjava (bila) vse prej kot enostavna.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Ja brez skrbi, vem da je Honda pri tej stvari ful zakomplicirala. Obstajata samo dve rešitvi.

1. Nakup maske skupaj z elektroniko, ki bo kljub odklopljenemu staremu radiu kazala temperaturo in smer pihanja ventilacije... cca 400€, težava pa je ta, da deluje samo z avtoradii Alpine.
2. Montaža originalnega radia nekam drugam (dno prtljažnika) cca... 250€.

In ker bo radio pač Pioneer, zame pride v poštev ta druga rešitev. Originalni radio se bo zmontiral v neko ohišje, in skupaj z ojačevalcem in subom skril v poglobljeno dno prtljažnika (mogoče celo v armaturko, če bo prostor). 2DIN masko sem že dobil, radio že imam, danes grem izbrat še zvočnike in ojačevalec (ESX).

Montiral pa bo Radio Vili.

krengorenc

Pripravnik
12. jul 2011
136
0
16
Saj bi te razumel, da tukaj sprašuješ za mnenje, če ne bi že prej vedel, da bodo komentarji vse prej kot vezani na tvoje vprašanje! Pač se vsi ki pljuvajo Hondo ,očitno vozijo v še večjih "plužnah" ali po slovensko, jajcih!

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Ja, je povedal, da so imeli že eno tako instalacijo. Danes sem izbral še ojačevalec, zvočnike in sub pri njem, v ponedeljek pa začnejo z montažo.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Samo delo 200 €, tam nekje. Dosti več pa pride vsa oprema... radio, ojačevalec, prvi in zadnji zvočniki, sub, izolacija, maska, vmesnik za volanske komande, kabli...