Kadar je BB cenejsi vzamem tam. Tam vzamem tudi če je marginalno drazji in grem lahko iskat v poslovalnico in tam placam - torej grem normalno v stacuno. Ker se mi ne da ukvarjati z nedobavo, vracilom denarja ipd itn... Kar se tice spletne prodaje imam pa tudi z BBjem bistveno slabse izkusnje kot MV. Nic takega za bojkot, ampak glih da se mi ukvarjat v nedogled in brezplodno, ko hocem samo nekaj kupit.
je zanimivo da pri nas je še vedno v 99 % driver nakupa ... cena.
Treba je vedet da spletna prodaja pač ni isto kot "retail" in ti tavečji imajo še dandanes ogromne probleme ko želijo iz fizične prodaje preklopit na splet.
BB je svojo spletno delal praktično že z vsemi ki so v tej branži v sloveniji ... pa končni produkt še vedno ni ok. Pa se tu pogovarjamo o resnem denarju.
ampak kot zanimivost, jaz sem bil na mv 09-13 pa je že takrat bilo v uporabi nekako pol avtomatsko sledenje cen konkurence, logika pa zadaj da nastavis ceno lahko na blagovno znamko, glede na konkurenta ... ni da ni.
se pravi če je produkt imel nek svoj product number, ga je sistem sam poiskal pri konkurenci, si shranil urlje, cuknil od konkurence ceno, pogledal pravila ki veljajo za blagovno znamko in konkurenco in sam nastavil ceno.
to je bilo obdobje ko se je šlo za glavne blagovne znamke pač evro pod konkurenco, ampak ta model ni vzdržen.
Ko pa imaš enkrat e-mail naslove od praktično vsakega slovenca ki je na internetu, pa ga iskreno tudi ne rabiš.
je pa povsem nov problem se pojavil ko so vsi naši trgovci postali marketplaci ... tu trpi uporabniška izkušnja, samo je pa "free" money, pač daš svoj prodajni kanal v uporabo ...
tak da mv je kak je, je svetlobna leta pred konkurenti v državi.