Amnesty International je bila ustanovljena z dobrimi nameni, a se je žal izrodila.
Metka Naglič, imam vprašanje. Zakaj ravno bi neidentificirani tujci smeli prosto prehajati čez meje? Zakaj ne smem jaz? A smo vsi enaki al nismo?
Moje drugo vprašanje: ti ljudje so na uč v povprečju stari okoli 30 let, torej imajo pred sabo še okoli 50 let življenja. Veliko jih je slabo izobraženih ali celo nepismenih, brez vseh kvalifikacij in brez znanja jezika ciljne države. Da ne boš samo pumpala ljudi, naj omogočajo prosti prehod, še razloži plan vzdrževanja teh ljudi za naslednjih 50 let.
Ker odgovora ne bo, ker nimate pojma, kako bi vzdrževali nekvalificirane samske moške nadaljnih 50 let, saj ne vidite dlje kot do naslednjega konca tedna, imam jaz predlog za vas. Kupite nekaj otokov, ki so po dokaj dostopni ceni in na njih razglasite svojo suvereno državo. Če so Kosovo sprejeli kot državo, bodo tudi vas. Potem odprite vrata na stežaj vsem neidentificiranim tujcem. Lahko jih vozite s čolni, z letali, s helikopterji, z vesoljskimi ladjami ali z droni. Mi vam bomo ploskali, ker bomo imeli mir, ve boste srečne, ker boste izpolnile svoje poslanstvo na Zemlji.
Lahko jim pa pomagate, da si bodo v svojih domovinah zgradili boljšo prihodnost. A to vam pa ne diši?