Pa tudi cirilico in bili pravoslavci. Ali tile ne bi želeli priti v Slovenijo?" Migranti ne prihajajo iz Hrvaške. Če bi, bi bili katoliki, govorili bi slovanski jezik in pisali latinico. "
Dober črkobralec si, samo razumevanje ti gre pa slabo
učinkovito je strel v migranta kot se je že zgodilo in je po zakonu.. Dokler pa prihajao iz HR, pa ne bo rešitev ograja, zid ipd. Ker on ne PRIHAJAJO, njih PRIPELJEJO.
Včeraj je policist med izjavo za medije omenil, da so letos prijeli že več deset tihotapcev.Tihotapci in organizatorji so težava, ampak teh se ne preganja, oziroma zgolj slučajno kdo pade noter. Če bi te uspeli odpraviti, vreče krompirja ne bi imele kam iti, ker jih ne bi nihče peljal.
Eh daj pretiravaš. Navadni brezdelneži, ki so jim obljubili med in mleko. Zadnjič pisalo... Tisti moški, ki bežijo pred vojno, vzamejo družino s seboj, tisti, ki pa gredo v vojno, pa pustijo družino doma.Priznam, tile "odgovori" so me presenetili, ampak v bistvu je to moja napaka. Pozabil sem, da je to Alter.
Vreča krompirja - to je prispodoba, metafora za nekaj, kar ne more nič vplivati na svojo usodo, nesejo jo tja, kamor želijo tisti, ki jo prevažajo, nima (ne more imeti) svoje volje.
Ampak očitno sem od aterjašev (vsaj nekaterih), pričakoval preveč. Črkobralsvto vam gre dobro od rok, razumevanje prebranega, pa očitno malo težje.
PS. Migranti ne prihajajo iz Hrvaške. Če bi, bi bili katoliki, govorili bi slovanski jezik in pisali latinico. Vedno ponovno sem presenečen, kako si nekateri v glavah postavljajo omejitve, ki jih delajo podobne telefonskim stebrom.
Migranti so v resnici "potrebni":
- desni nacionalisti jih potrebujejo, da poenotijo narod (če komu ni jasno, kaj to pomeni, naj bere alter),
- levi socilaisti jih potrebujejo, da z svojo pomočjo migrantom, opravičujejo državne intervencije svojih držav,
- lastniki kapitala jih potrebujejo za poceni delovno silo,
- tihotapci jih potrebujejo, ker so lahek zaslužek, nekateri večkratni,
- nesposobni politiki jih potrebujejo, da lahko z ilegalnimi migranti pokrivajo svojo nesposobnost,
PS. Migranti ne prihajajo iz Hrvaške. Če bi, bi bili katoliki, govorili bi slovanski jezik in pisali latinico. Vedno ponovno sem presenečen, kako si nekateri v glavah postavljajo omejitve, ki jih delajo podobne telefonskim stebrom.