Migranti so že (spet) v Sloveniji - 4. del

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Novomeški policisti so obravnavali primer kraje vozila, ki je izginil z dvorišča stanovanjske hiše v Krmačini. V bližini Metlike so vozilo izsledili in ga v več poskusih skušali ustaviti. Ko jim je vozilo s pomočjo stingerja uspelo zaustaviti, se je več oseb iz kombija pognalo v beg. Policisti so jih ujeli in ugotovili, da gre za 12 državljanov Alžirije, ki so državno mejo prestopili nezakonito.
https://www.24ur.com/novice/crna-kronika/migranti.html

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.704
15.750
113
Novomeški policisti so obravnavali primer kraje vozila, ki je izginil z dvorišča stanovanjske hiše v Krmačini. V bližini Metlike so vozilo izsledili in ga v več poskusih skušali ustaviti. Ko jim je vozilo s pomočjo stingerja uspelo zaustaviti, se je več oseb iz kombija pognalo v beg. Policisti so jih ujeli in ugotovili, da gre za 12 državljanov Alžirije, ki so državno mejo prestopili nezakonito.
https://www.24ur.com/novice/crna-kronika/migranti.html

Kaj? Ksenofobni policisti so spet maltretirali uboge begunce, ki so si z ilegalnimi prehodi X državnih meja z begom iz države v vojni ter drugimi kriminalnimi dejanji reševali golo življenje? :eek: Sram jih bodi :gorjaca:

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Tis pa res butl denis. To so doktorji pa inženirji ki prihajajo bodo pa ja znal en avtek užgat. Najbrž so ga še malo poservisiral preden so speljal.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.714
5.876
113
https://www.24ur.com/novice/slovenija/migranti.html

za ta denar bi lahko poslali vojsko in več ograje ipd.....tole ne bo rešilo nič.

Dokler helikopter nima montiranih tako ali drugače vodenih mitraljezov je tak nakup brezpredmeten. Edina dobra stran, imeli bomo verjetno nov helikopter za reševanje v gorah in prometnih nesrečah, ker bodo hitro ugotovili da ob meji z njim nima smisla frčat, sploh če bodo mejo nehote prevozili in sprožili incident s Hrvaško.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
61603643_2217773431633387_6414013926878478336_n.jpg

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
Dokler helikopter nima montiranih tako ali drugače vodenih mitraljezov je tak nakup brezpredmeten. Edina dobra stran, imeli bomo verjetno nov helikopter za reševanje v gorah in prometnih nesrečah, ker bodo hitro ugotovili da ob meji z njim nima smisla frčat, sploh če bodo mejo nehote prevozili in sprožili incident s Hrvaško.

Tale je malo težka pa sem tudi sam proti migrantom. Helikopter ima nameščeno termovizijsko kamero za odkrivanje ljudi. Ampak če ne bo vsak dan preletaval meje potem je brezveze. Sicer pa se je to že sedaj izvajalo dokler se helikopter ni pokvaril.

B81

22. jul 2007
36.869
10.438
113
Tale je malo težka pa sem tudi sam proti migrantom. Helikopter ima nameščeno termovizijsko kamero za odkrivanje ljudi. Ampak če ne bo vsak dan preletaval meje potem je brezveze. Sicer pa se je to že sedaj izvajalo dokler se helikopter ni pokvaril.
Kake fore...saj pa mi nimamo denarja za to, da bi ta zrakomlat bil cele dneve v luftu...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
Saj je samo ponoči pa še to redko. Jaz bi raje dva H145 naročil ker jih že tako manjka, pa še za reševanje so super.

piagolo

Guru
22. nov 2009
6.985
3.676
113
Si zamišljate kako revni bi bili, če ne bi bilo nobenega prebežnika.
Veliko domačega življa bi trpelo zaradi nedejavnosti tako na duševni kot telesni ravni, nenazadnje tudi ob izpadu prihodkov, ki pa vsaj nekaj truda poplačajo.

• Všeč mi je
Reactions: membrain

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Televizija Planet TV je poročala, da so kombi ukrakli vinogradniku Jožetu Prusu, ki je bil ob tem upravičeno jezen na notranjega ministra Boštjana Poklukarja.

Takole je povedal za omenjeno televizijo:

»Ta minister ni vreden en cent, niti njegova plača ne bi smela biti en cent. In tisti, ki so v vladi, ne bi smeli dobiti en cen plače, nesposobneži.«

Ker so policisti v kombiju bežeče ilegalce ujeli šele s pomočjo stingerja - sredstva za prisilno ustavljanje motornih vozil, je bilo vozilo poškodovano. Kar je gospoda Prusa dodatno ujezilo, saj bo imel stroške.

»In bom račun poslal ministru, direktno na dom. In ima, da mi to poravna. Me ne briga! Me ne briga! Če se je včeraj hvalil v Črnomlju, da je vse v redu, da štima in tako dalje,« je povedal in dodal, da si bo za obrambo pred vse bolj nasilnimi ilegalnimi migranti nabavil orožje. Če ne bo zanj dobil dovoljenja, da bo kupil na črnem trgu.