Migranti so že (spet) v Sloveniji - 4. del

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
Ne krivim nikogar, razen seveda oblasti in verjel ali ne, sem na temo masovnih nelegalnih migracij na popolnoma enakem bregu kot ti. Ne prenašam pa rasizma, ki problem samo poglablja.
rasizem je posledica tega, tudi tisti ki ni rasitist to postane.
Problem se ne poglablja realno pokaže. Kaj je molk ljudi odgovor.

1698324368934.png

Zato nastajejo neke straže in ne vem kaj še. Oblast migracij preprosto ne hendla, kaj šele kriminal.
Poglobljeno ne morš poglabljat.

Švedska je odgovor kam plujejomo..

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.004
3.700
113
Vsi ti namišljeni problemi bi naenkrat izginili, če bi legalizirali nezakonite prestope meje in dejanja teh prestopnikov. Ampak nekdo pri tem nagaja. Pa naj kar. Tudi ta film se bo snemal saj je minila komaj četrtina od obeh mandatov.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Državljan Maroka, al pa Tunizije nima v azilu kaj iskat, so zanj popolnoma legalne poti za vstop v EU, tako da lepo na avion in via nazaj. Azil je namenjen drugim stvarem, ki se ta hip masovno izkorišča, politiki gledajo pa stran.

Po pravici povedano, maročan, tunizijec, palestinec ali pakistanec nimam pojma kaj. Če vpije za mano alah akbar je musliman. Zato se meče vse v isti koš. Lahko prav, lahko ne.

Nekje na začetku med komentarji je tudi video iz mejnega prehoda Rožna dolina, letošnje poletje čez dan.. komot jih najdeš 50+, do noči jih je 5x tolko. Ločiš iz katerih držav prihajajo? Jaz namreč ne. In to so samo tisti, ki jih polovijo, kje so še vsi ostali, ki se zmuznejo mimo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.722
15.772
113
In to obešanje na tehnikalijo pomaga k debati točno kako že?
Mišljeno je zgolj in samo kot popravek s pojasnilom (definicijo) glede na citiran stavek napačno interpretirane besede uporabnika aljoman s katerim imava velikokrat zelo podobne poglede na situacijo a v določenih zadevah pa še vedno različne in morda k temu pripomore tudi takšna napačna samorazlaga izraza, posledično sem povsem dobronamerno spisal to kar sem.

Zopet daješ prikrito tačko ekstremistom, ki jih mrgoli v tej temi.
Nikakor ne, ti si pač samo - kot premnogokrat - narobe interpretiraš moj(e) post(e).

Migrant v tej temi namreč pomeni nelegalnega migranta, kar je v kontekstu povsem logično in
Ponovno - nikakor ne. V tej temi se že od nekdaj prav lepo (ok, kdaj bolj lepo, kdaj manj) diskutira tako o legalnih kot ilegalnih migrantih ter migracijah ter posledicah le-teh za eno in/ali drugo obliko.

se nisi rabil vmešat z drekanjem na tehnikalije.
48vc9y.png

...but tnx anyway.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Po pravici povedano, maročan, tunizijec, palestinec ali pakistanec nimam pojma kaj. Če vpije za mano alah akbar je musliman. Zato se meče vse v isti koš. Lahko prav, lahko ne.

Nekje na začetku med komentarji je tudi video iz mejnega prehoda Rožna dolina, letošnje poletje čez dan.. komot jih najdeš 50+, do noči jih je 5x tolko. Ločiš iz katerih držav prihajajo? Jaz namreč ne. In to so samo tisti, ki jih polovijo, kje so še vsi ostali, ki se zmuznejo mimo.
Govorim o ilegalnih prehodih in temu, da se dečko zadere want azil....Če je iz Maroka, ga ne rabi, levica pravi da vsi tile bežijo pred bombami.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Nikakor ne, ti si pač samo - kot premnogokrat - narobe interpretiraš moj(e) post(e).

Bom samo na tole, ker se mi z ostalimi slikcami za otročke niti ne da ubadat. Sej poznaš tisto od Mujota in napačne strani avtoceste.... Tebe osebno še nisem slišal/prebral obsodit rasizem. Zadnjič si se šel celo odvetnika dacotu in ko je blo jasno, da je dejansko napisal da je nekaj zločin, drugo pa samo tehnično zločin, si mrknil do naslednjega obešanja na tehnikalije, seveda si še prej bil sam sebi odvetnik, kjer si napisal, da nečesa nisi napisal, čeprav si. In ja seveda, to je samo in zgolj moje mnenje, ki ga pa nikakor ne mislim zadržat zase, pa če ti še 500 slikc nalimaš.

• Haha
Reactions: Matey

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Mislim, da bežijo pred ženskami in ženami.
V bistvu, kolikor sem slišal od Tunizijca, ki je legalno migriral v Slovenijo pred kar nekaj leti, se tu poročil, ustvaril družino in je že lep čas na vodilnem mestu v proizvodnji znanega in uspešnega podjetja, ki se ukvarja s proizvodnjo izolacije, gre pri Tunizijcih za razvajene smrkavce, ki so pobegnili pred mamami, ki so jim rekle, da bo treba začet delat. Splošno prepričanje med mladimi tam dol je, da v Evropi ni treba delat.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Sej prehod med državami znotraj schengenske meje je prost samo za državljane EU, vsi ostali morajo imeti dokumente, ki dovoljujejo prestop, viso ipd.

B81

22. jul 2007
36.908
10.480
113
Ne krivim nikogar, razen seveda oblasti in verjel ali ne, sem na temo masovnih nelegalnih migracij na popolnoma enakem bregu kot ti. Ne prenašam pa rasizma, ki problem samo poglablja.
Zamisli, da so vsi rasisti. Šoferji avtobusov, prodajalci hrenovk, miličniki, uradniki in cariniki.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.722
15.772
113
Bom samo na tole, ker se mi z ostalimi slikcami za otročke niti ne da ubadat. Sej poznaš tisto od Mujota in napačne strani avtoceste.... Tebe osebno še nisem slišal/prebral obsodit rasizem. Zadnjič si se šel celo odvetnika dacotu in ko je blo jasno, da je dejansko napisal da je nekaj zločin, drugo pa samo tehnično zločin, si mrknil do naslednjega obešanja na tehnikalije, seveda si še prej bil sam sebi odvetnik, kjer si napisal, da nečesa nisi napisal, čeprav si. In ja seveda, to je samo in zgolj moje mnenje, ki ga pa nikakor ne mislim zadržat zase, pa če ti še 500 slikc nalimaš.
Ja in kaj potem, če ti je očitno uspelo spregledati še eno stvar več? Stvar kateri sem jasno večkrat nasprotoval, največkrat v obliki replike kakšnemu 8888 in njegovim zgrešenim postom s sporočili, da je nekdo tak ali drugačen zgolj zato, ker ima kožo bolj ali manj melaninsko obogateno.
Na kaj sploh ciljaš oz. kaj želiš povedati s tem, da me še nisi slišal prebral obsodit rasizma?

B81

22. jul 2007
36.908
10.480
113
Ja in kaj potem, če ti je očitno uspelo spregledati še eno stvar več? Stvar kateri sem jasno večkrat nasprotoval, največkrat v obliki replike kakšnemu 8888 in njegovim zgrešenim postom s sporočili, da je nekdo tak ali drugačen zgolj zato, ker ima kožo bolj ali manj melaninsko obogateno.
Na kaj sploh ciljaš oz. kaj želiš povedati s tem, da me še nisi slišal prebral obsodit rasizma?
da si sigurno rasist, ker nisi obtožil pa to...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.722
15.772
113
In ja seveda, to je samo in zgolj moje mnenje, ki ga pa nikakor ne mislim zadržat zase, pa če ti še 500 slikc nalimaš.
Pa še tole - niti približno nisem ciljal na to, da bi moral svoje mnenje zadržati zase saj je točno temu forum med drugim tudi namenjen, izražanju mnenj namreč. Tudi jaz (razlag) svojega niti malo ne šparam a ti kljub temu uspe glede mene faliti toliko zadev, da glava boli ampak ok.
S tem, da gre za zgolj tvoje mnenje, sem pa ciljal na to, da gre samo za mnenje, ki pa je lahko - in v tem primeru tudi dejansko je - napačno. Za razliko od infomacij v mojem predhodnem postu v katerega si zapel in ki za razliko od mnenja vsebuje dejstvo ---> definicijo migranta.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.048
5.653
113
In to obešanje na tehnikalijo pomaga k debati točno kako že? Zopet daješ prikrito tačko ekstremistom, ki jih mrgoli v tej temi. Migrant v tej temi namreč pomeni nelegalnega migranta, kar je v kontekstu povsem logično in se nisi rabil vmešat z drekanjem na tehnikalije.
Hans iz Minkena se je odločil da bo pripotoval v Slo in v Tivoliju posilil tekačico v pajkicah.....al kako gre zgodbica v tvoji pravljici :sprasujemse: