Migranti so že (spet) v Sloveniji - 4. del

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.009
3.704
113
Vojska naj najprej dokaže, da ima pripravljenih dovolj ustreznih avtobusov za prevoz v notranjost.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.800
113
Tole pa ne bo držalo. Prav Šarec je predlagal aktivacijo 37a člena v 2km mejnem pasu, ki bi postavil vojsko na meje, pa ga janševa vlada ni sprejela. Očitno vlada ni hotela vojske na mejah, ampak kje drugje.
Seveda, da so hoteli vojsko tudi kje drugje in tisto z 2km je bilo ponujeno ravno zato, ker ne bi bilo dovolj učinkovito. A ti kaj spremljaš kje vse najdejo ilegalce? Med drugim tudi v gozdovih globoko v državi oz. definitivno veliko dlje od meje kot sta tista dva boga kilometra.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N
I

Izbrisan uporabnik #9334

Ko sem se jaz šel graničarja, ni bilo nobenega ilegalca znotraj našega področja države. Pa so takrat ravno noter silili in ne ven, kot je bilo v 50. letih.

Gre se za obmejni pas ki se ga intenzivneje varuje in to je to. Ko pa nasprotna stranka zadevo zablokira s svojim unikatnim predlogom - pa zablokira praktično celo državo. O tem sem govoril in take podvige zamerim SDS-u. Zgodovinsko, ravno SDS. Samo da ne bi morda bil kdo drug :nigladek:. Smo ugrabljenci rjavosrajčnega sds.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.335
-2.710
113
A 2,01 km od meje pa ilegalcev naenkrat ni več? In če bi slučajno ulovili katerega 2,01 km od meje, bi se fujonka na trepalnice metala po bruseljskih hodnikih od napihovanja kako vojska krši pooblastila. Ta serpentinškov predlog je bil podan izključno zato, da lahko reče "mi smo bili za zaprtje pa so zavrnili" in nič drugega, torej za =banje vlade.
Lahko bi omejili pooblastila vojski (tisto o nadzoru množic) z dodatkom da vojska nima nobenih pooblastil proti slovenskim državljanom, če bi hoteli neko varovalko.
Kaj pa 5,01km od meje, o a ilegalcev naenkrat ni več? in če bi slučajno koga ulovili 5.01km od meje......

Ah, 37a člen po vsej državi bi vlada rada aktivirala ne zaradi ilegalcev ampak zaradi nas, zaradi morebitnih protestov, če bi policija zatajila, bi lahko vojska delala red pred parlamentov, lahko bi vojska kontrolirala ukrepe, policijske ure, pct pogoje, ne samo policija. Saj na Češkem je šlo že nekaj v to smer.

Šarec je dal predlog z 2km od meje, kar je povsem dovolj, če bi se šlo za ilegalce, pa so sds-ovi poslanci glasovali proti. Itak, saj ni point v ilegalcih. V času Juge so imeli graničarji par 100m čisto dovolj, da so lahko učinkovito polovili ilegalce. No, ko so videli, da ne bo šlo skozi - vojska po vsej državi, so pa začeli bluzit o 5km, da bi zameglili stanje, ampak teh 5km ni bilo nikoli v nobenem predlogu v parlamentu.
Varovalka bi lahko bila, ampak v nobenem predlogu jo ni bilo. Si mislim zakaj ne. - ker pač ni bil namen vojske preprečiti ilegalcem vstop v mejo, ampak da vojska dela red nad nami.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
JLA je dejansko varovala mejo na sami meji, sedaj se varuje transportne poti precej v notranjosti. Ni neke resne nevarnosti, da bi migranti peš izven cest prehodili našo veliko državo. Ali pa se smatra, da so taki dovolj pridni, da se jih pusti in se išče tiste, ki si dobijo prevoz ali gredo po obljudenih cestah. Stvar je za obmejno prebivalstvo precej tečna. Ko sem bil otrok, sem živel blizu meje s Hrvaško (cca 10 km). Policista nisem videl nikoli. Ko sem začel hoditi v šolo, sem začel tudi redno hoditi k stricu s katerim smo si imeli v solastništvu traktor po to čudo tehnike. 2 km po cesti. Sedaj se noben kmet ne upa peljati z neregistriranim traktorjem na njivo čez cesto, ker nikoli ne veš, kdaj se bodo plavi pripeljali izza ovinka.
Ne vem sicer, kaj si naj mislim o politikih, ki se bojijo lastne vojske, hkrati pa so verjetno v kakem prejšnjem sklicu parlamenta dvignili šapco, da ta vojska lahko gred delat red na primer na Kosovo. V osnovi mi pride na misel, da je verjetno njihova vest daleč od čiste.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Po moje je za tiste plave ob meji neregistriran traktor deveta briga.
Ni čisto tako. Kakor je kaka "izmena". Saj imajo čas.
Ilegalce tako ali tako najdejo na dva načina:
1. Ljudje prijavijo, da se nekdo nekje giblje peš.
2. Ustavijo vozilo na cesti.
Če je prometa malo, kar po vaseh je, se imajo čas ukvarjati s traktorji.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Policaje briga vse, ker en stric z neregistrianim traktorjem bo plačal kazen, migrat pa ne.
En stric s traktorjem bo poravnal vse racune in se jebal jih ne bo v glavo. Podobno kot z babicami, ki vozijo vnuke v solo in vrtce. Takrat so policaji na cesti. Ob petkih in sobotah nobenega nikjer ob barih, ker se jim ne da zajebavati s pijanim folkom. Razen, ko imajo podkrepljene akcije.

B81

22. jul 2007
36.933
10.503
113
Mislim, da je bil povod za to neodzivnost policistov pri nagravznem napadu na Horvata. Da niso dobili navodil, da razpucajo tisto skupino, mi se danes ni jasno.
Si predstavljas, da nekdo pljune v fajonko?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Povej koliko vojakov je takrat bilo na npr. Kilometer meje v vsakem trenutku in koliko sedaj.

Odvisno od značilnosti terena, na razdalji 3 - 5 km vedno patrulja dveh vojakov in pes. Toda - VEDNO, ob petek in svetek. V tem je štos. Na ta način brez težav nadziraš 5 km težkega terena s samo dvema vojakoma, ker si nihče ne bo upal izzivat. Če se greš pa po babje ... tako kot pri nas, je pa meja odprta kot kupleraj. Vsak lahko vstopi in vsak ga lahko namoči, tudi če ni povabljen.

Če bi v prvem hipu ko so se migracije začele, torej postavili vojsko na meje, balkanske poti sploh ne bi bilo. Bi migrirali vse drugje samo ne skozi Slovenijo. Tudi čez Kilimandjaro morda, toda skozi Slo pa ne. Tako enostavno je to, če imaš vlado ki dela za državo. Mi imamo pa vlade, ki se ukvarjajo zgolj same s seboj.

- Prvi ugovor : "Ja, moramo tudi upoštevati Bruselj itd".

Ne, v prvem redu moramo upoštevati svojo suverenost, potem je šele Bruselj. In to je Bruslju Orban lepo razložil. Pa hrvatje tudi lansko leto, ko so junija suvereno rekli, da začasno zapirajo poglavje korona krize in se bodo šli čez poletje turizem. Z obljubo da se bodo jeseni vrnili nazaj v dogajanje, saj mora konec koncev človek tudi čez zimo kaj početi.

Nazadnje uredil moderator:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.276
4.104
113

Šokantno,
Bomo tukaj komentirali, ker na 24 ur ne upajo komentiranja vklopit, da bi se slišalo kaj si narod misli.

Jaz samo pravim, še dobro da imamo Hrvate zmes.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.115
1.055
113
EU birokrati in politiki bodo malo protestirali, pri sebi si pa mislijo "Hvala bogu, da si nekdo še upa".

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.276
4.104
113
Ja,Evropa končno daje pravi signal.
Če boš plazil sem boš jih dobil po pič... Ki.
Ali pa boš se znašel med ribami.