No, npr. v Avstriji, če me policaj ustavi, ga čisto nič ne briga, če ne znam niti črke po avstrijsko. Boli ga kjuratz oz. "Sam sebi si si kriv, če švedraš brez pameti (in znanja jezikov) naokoli".
Pri nas - damo tujcu še plačanega uradnega zastopnika, da bi nas razumel, da je vozil 5 km/h prehitro. Ali da je nezakonito prestopil državno mejo.
Pri nas, v ponosni Sloveniji. Brez vazelina.
S tem da se avstrijec nikoli, ampak NITI NIKOLI, ne vpraša, samega sebe, "Zakaj bi pa moral pojasnjevati zadeve v moji državi v npr. neki mandarinščini". Ali pa nekem bantu jeziku.
V Avstriji boš prav lepo dobil prevedeno kazen po pošti domov, če se boš tam delal "nič ne vidim, nič ne slišim" in če slučajno ne ti in ne policaj ne znata angleško. Ozeroma boš šel z njim na postajo po prevod.
Tako da ne lapaj preveč.
No, npr. v Avstriji, če me policaj ustavi, ga čisto nič ne briga, če ne znam niti črke po avstrijsko. Boli ga kjuratz oz. "Sam sebi si si kriv, če švedraš brez pameti (in znanja jezikov) naokoli".
Pri nas - damo tujcu še plačanega uradnega zastopnika, da bi nas razumel, da je vozil 5 km/h prehitro. Ali da je nezakonito prestopil državno mejo.
Pri nas, v ponosni Sloveniji. Brez vazelina.
S tem da se avstrijec nikoli, ampak NITI NIKOLI, ne vpraša, samega sebe, "Zakaj bi pa moral pojasnjevati zadeve v moji državi v npr. neki mandarinščini". Ali pa nekem bantu jeziku.
V Avstriji boš prav lepo dobil prevedeno kazen po pošti domov, če se boš tam delal "nič ne vidim, nič ne slišim" in če slučajno ne ti in ne policaj ne znata angleško. Ozeroma boš šel z njim na postajo po prevod.
Tako da ne lapaj preveč.
Komot, samo pol ti ne boš razumel
Saj niti v slovenščini ne razumeš kaj ti hočem povedati
? Za FURS in nove davke naprej......zafurstriranec.
Eh avtokorekt na telefonu je jeba? Za FURS in nove davke naprej......
** frustracija in ne furstracija
Sej ni problema. Ti boš pač tisti čudak, ki bo na Kitajca vpil, kako da ne zna slovensko, saj je v Sloveniji.
Jaz sem bom pa z njim zmenil v angleščini.
Kaj je bolje presodi sam.
Se ne bodo.Ko bom jaz šel na kitajsko - me prav zanima, kako se bodo kaj trudili po slovensko klopotat.
Pa smo zelo pomembna država na svetu. Zame najpomembnejša.
Se ne bodo.
Ker kot sem že rekel, je slovenščina v svetovnem merilu popolnoma nepomemben jezik.
Še spesnili ti bodo. V pesmi pendreka so še pismenke razumljive.Ko bom jaz šel na kitajsko - me prav zanima, kako se bodo kaj trudili po slovensko klopotat.
To ni samo moj problem, je tudi tvoj.