Nimas najmanjsega pojma o klanju zivali, tako da bi izpadel pametneje, ce bi bil tiho
To govoriš človeku, ki je živel in delal na kmetiji do pred dvema letoma. Torej 47 let vse skupaj. Čestitam za tvoj globokumen uvid.
Lahko ti samo rečem da zamenjaj kristalno kuglo al pa šlogarco.
Oz. še najbolje; drži se svojega nasveta
Aja; nazadnje sem bil navzoč pri domačem prazniku ene štiri leta nazaj. Brez igle ali kakšnega drugega "anestetika". Pujs obešen za eno zadnjo nogo na prednji traktorski nakladač (v tej poziciji nima nobene opore in je praktično negiben, samo cvili
) in nož +/- v srce.
Tale tema ne paše sem noter. Sam povem ...
Žal pa ne morem biti tiho ob preveč očitnih neumnostih
(prehitro sem stisnil knof za objavo)
Aja še enkrat; nisem iz "haloz". Okolica Grosuplja. Mi je pa nekam simptomatično, da se za "pravice" klavnih živali v tej temi hudo zavzemajo tisti, ki jim maha na desno. Zanimivo. Pohvalno, ampak ne morem si kaj da mi to ne bi bilo sumljivo.
In še enkrat in kolikorkrat bo treba; živali se pri pripravi za transport in med transportom matra precej bolj (in predvsem) precej dlje kot je mučenje ureznina v kožo in potem v srce. To vse skupaj traja ene pol minute, s term da že na pol tega časa žival izgubi zavest. Ampak pustimo podrobnosti, itak nimam pojma kaj govorim.
Važno da je Denisovi prašiči radostno odplešejo na kamion ali prikolico in zraven zapojejo še kakšno poskočno od same ganjenosti, da jih bodo humano spravili s tega sveta
(nisem mogel da ne bi)