I
Očitno se režiš samemu sebi. jagababa ima popolnoma prav, ti pa enkrat priznaj, da nimaš pojma. Samo primer:
Sure, whatever u say troll....
Že v štiridesetih letih 19. stoletja so začeli Alžirijo počasi kolonizirati francoski naseljenci, ki so z domačo delovno silo uredili velika kmečka posestva. V znamenje trajne lastninske pravice je že francoska ustava iz leta 1848 razglasila Alžirijo za "francosko ozemlje", torej za del matične domovine.
Dajmo konkretno.
Senad nekje iz Bosne se leta 1965 preseli v Slovenijo. Bosna in Slovenija sta takrat del iste države in vsi smo bili državljani Jugoslavije, torej po Mateyevi definiciji ni migrant.
Senadu se v Sloveniji še v času SFRJ rodi Edin, ki po osamosvojitvi postane državljan Slovenije (prav tako kot tudi ata Senad). Edinu se rodi Selma.
Kaj je zdaj s Selmo, je migrantka ali ni? Vsi trije rodovi so živeli v isti državi kot Matey iz Slovenije. Torej, kdo je po Mateyevo migrant in kdo ni migrant in zakaj?
To sprašujem zato, ker Matey govori o migrantih prvega, drugega in tretjega rodu.
Koliko pokolenj mora miniti, da nekdo ni več migrant?
Kameleon, kaj točno si mi brisal tukaj in zakaj?
Ne razumeš pojma kolonija?
Človek, ki se iz rodne države preseli v drugo, je migrant do smrti, njegovi potomci pa so migranti 2., 3. itd. generacije.
Pa še odebelil sem ti citat iz Wikipedije, ti pa še kar tupiš in tupiš, kot pokvarjena plošča.
Matey pogojuje pojem migrant z državljanstvom.
Torej. Katero državljanstvo so imeli prebivalci kolonij?
Matey pogojuje pojem migrant z državljanstvom.
Torej. Katero državljanstvo so imeli prebivalci kolonij?
Očitno si ti funkcionalno nepismen. Lepo počasi še enkrat preberi vso polemiko, pa si zraven še kaj nariši, pa boš morda na pol razumel.
Seveda nista identična, hvalabogu da ne. Kot državljana iste države pa imata iste pravice.Sem prebral in se še vedno ne strinjam s tvojo trditvijo. Nobena ustava ne bo naredila v Maroku rojenega Maročana identičnega v Franciji rojenemu Francozu enako kot v žensko kirurško predelan moški nikakor ne bo identičen naravni ženski pa če se s tem strinja 90% prebivalcev Zemlje + ti in jagababa.
Kaj je narobe?Narobe.
Kako to misliš če bi bilo res in kakšna odpoved sistema?To kar pa pravkar opisuješ, pa ni več hec. To je odpoved sistema - če bi bilo res.