I
Produkt se pa zato pač ne bo čisto nič dvignil. Ko že debatiramo.
Dej bodi mož beseda in ne hodi več na Hrvaško. Bodi lepo v Sloveniji, drži se svojih zaplankanih idej, druge pa pusti pri miru, da potujejo kamor jim paše in če jim je všeč, se tja tudi preselijo.
Ne govorim o turistih (potujejo, kamor jim paše, ampak za omejen čas).
Ljudje naj bodo doma, tako kot sem jaz
Si ti mogoče dislektičen? Jagababa je moj nick.Saj dobro veš, naga baba (če imaš več kot 5 razredov šole?), da NIMAŠ pravice živeti kjerkoli, kjer se ti sprdne.
Še hrvaški policist me včasih vpraša, sicer res redko, pa sem "bel", ostrižen, počesan in pobrit, kam potujem, včasih celo (sedaj pozimi) vpraša, s kakšnim namenom potujem...
Pa sem EU-jevec.
Pač ne bomo letali po svetu kot štorklje. Imamo državljanstvo neke države in natanko tja pašemo. Nekateri (nacionalisti, patrioti) tja celo pripadamo, ker tako čutimo, ne pa kamorkoli na kuglo.
Če želimo kam drugam, začasno, ali za stalno, moramo imeti urejene dokumente, denar in nenazadnje - dober razlog.
Ugotovitev: "Imam premalo denarja/premoženja" ne more biti razlog, da bi se nekam dobvesedno usrali in bili tam na njihovi grbi!
In če rečem v Ljubljani srbskemu mafijcu, da je čefurska peezda in mi reče, da me čaka metek med oči, a bom dobil zato dobil azil v Avstriji (seznam držav nadaljuj poljubno), ter mesečno 1000 evrov ali več za ždetje in žretje v azilnem domu. ter pitje kave v centrih avstrijskih mest? Ali v predmestjih, vseeno.
In vprašanje. Kje nimam pravice živeti in zakaj ne?