Migranti so že (spet) v Sloveniji - 3. del

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Saj poznamo tvojo mantro - če bedaku rečeš bedak, to pač ni žaljivka :valjamse::aplauz:
Potem si le spoznal, da te nisem žalil. :fredi:
Glede bencina, jaz pač pišem po spominu in ne preverjam takoj vsega, kar napišem. Sem se pač malo zmotil v časovnem obdobju. Saj sem potem napisal, da se je v zadnjih štirih mesecih šestkrat pocenil, kar verjetno prevaga trikrat podražitev.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Odličen link, posebno priporočljiv za poznavalce islama , kot je @Qshtr in pljuvače po islamu, kot je 8888 . Extra za njega še citat, ker sam tako ni zmožen prebrati in razumeti vsega texta in sicer se ta nanaša na obrezovanje deklet v Afriki:
A 2013 UNICEF report identified 17 African countries in which at least 10 percent of Christian women and girls aged 15–49 had undergone it. In Niger, for example, 55 percent of Christian women and girls had experienced it, against two percent of Muslim women and girls.

Qshtr

Fizikalc
22. avg 2011
477
79
28
Super hvala za link na wikipedio. Res ne vem, kaj mi je bilo, da sem raje pobrskal po islamskih virih kako je z obrezovanjem deklic in jim bolj verjel kot tebi in biziju, ki je pravi poznavalec islama. Zdaj je jasno da se na islamskih straneh kot je npr. islamqa.info lažejo.

Poglej kako nesramno npr. laže te ex-musli:

Da ne govorimo o tem, kako se gladko zlažejo v knjigi Reliance of the traveller (https://en.wikipedia.org/wiki/Reliance_of_the_Traveller), ki velja za klasični priročnik islamskega prava in ga je "požegnala" najprestižnejša univerza suni islama al-azhar (https://en.wikipedia.org/wiki/Al-Azhar_University):

O1.jpg

Tukaj npr. jasno piše (točka e4.3) da je obrezovanje stvar preteklosti in da so ga izvajala samo afriška plemena, danes ga pa večinoma kristjani v odročnih afriških vaseh.

Tudi povsem jasno razložijo pomen besede "bazr" in niti slučajno ne pomeni to kar pravijo v tem slovarju:

http://eu.lisaanmasry.com/online/search.php?ui=en&language=EN&key=clitoris&action=s

O2.jpg

Še enkrat hvala za kakovostne informacije in prosim, da mi ne odgovarjata več.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Peter Klepec

Majstr
24. jan 2019
3.081
434
83
Qshtr
Žensko obrezovanje so prakticirali že v kraljestvu Kuš na področju današnjega Egipta 800 let pred Kristusom. Islam je nastal mislim da leta 612 našega štetja (torej 1.400 let kasneje) v Meki, to je v današnji Saudski Arabiji. Torej žensko obrezovanje ni nastalo z islamom, ampak ga je islam na nekaterih področjih prevzel.
V koranu ni zapovedano, prav tako kot ni zapovedano zakrivanje obraza pri ženskah.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.245
3.691
113
Aha, potem je obrezovanje žensk OK?
Boš sprožila kakšno pobudo, da bi v okviru multikulti ta postopek tudi v slo dejansko moral kriti ZZZS in to iz obveznega zavarovanja.
.
:bonk:

• Všeč mi je
Reactions: B81 in endvatri

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.245
3.691
113
Absolutno si proti bombam, toleriraš, ali vsaj delno, pa prihod bombašev, -sem prav razumel?
Narobe razumeš.
Prihajajoči bombaši (določene veroizpovedi) niso izumili metanja oz. podtikanja bomb.
V zgodovini sveta so to pred njimi počela ze tudi druga vrestva/ljudstva.
Zato jim ne smemo zameriti, če to oni še vedno počnejo, jih moramo razumeti in jim pomagati premagati stres, ki ga ob tem doživljajo.
.
Oz. tako nekako:evil:.
.
Pač kurja pamet.

Peter Klepec

Majstr
24. jan 2019
3.081
434
83
Narobe razumeš.
Prihajajoči bombaši (določene veroizpovedi) niso izumili metanja oz. podtikanja bomb.
V zgodovini sveta so to pred njimi počela ze tudi druga vrestva/ljudstva.
Zato jim ne smemo zameriti, če to oni še vedno počnejo, jih moramo razumeti in jim pomagati premagati stres, ki ga ob tem doživljajo.
.
Oz. tako nekako:evil:.
.
To trdiš ti, ne jaz.

muho

Majstr
6. feb 2019
858
335
63
V zadnjih nekaj letih je res nekaj milijonov Evropejcev umrlo zaradi ebole, kuge, črnih koz in drugih še neznanih bolezni, ki so jih prinesli migranti. :bonk::nigladek:
A si nekakšen prerok in dobivaš podatke o prihodnosti naravnost od boga? ker če prav razumem, tudi če bodo kdaj naredili časovni stroj, bo potovanje mogoče samo v preteklost, v prihodnost pa lahko pogleda samo bog.
Mam prošnjo, ko boš zopet pogledal bližnjo prihodnost, poškili še na loto številke in mi javi, prosim :D

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Bolezni pa nikakor ne more prinesti nekdo, čigar predniki živijo v Evropi že nekaj tisoč let in se je pravkar vrnil iz neke vukojebine, jelde? :nigladek: In sicer prej kot nek migrant, ki je potreboval nekaj mesecev, da se je prebil do Evrope.

B81

22. jul 2007
37.617
10.911
113
Bolezni pa nikakor ne more prinesti nekdo, čigar predniki živijo v Evropi že nekaj tisoč let in se je pravkar vrnil iz neke vukojebine, jelde? :nigladek: In sicer prej kot nek migrant, ki je potreboval nekaj mesecev, da se je prebil do Evrope.
Kontra. Pri taprvem jih bo vecina pocrkala do doma, ce niso lih hudo nevarni), drugi pa jih imajo v sebi vedno, so nanje imuni, mi pa ne.
Vprasaj se samo, zakaj mi ne smemo pit vode iz pipe v maroku, oni pa lahko pijejo naso...
Ti.mors bit nekaj vec tam, da dobis toliko dopusta, jel tako?

muho

Majstr
6. feb 2019
858
335
63
Vem da so imeli policisti in vojaki, ki so bili med prvim najhujšim navalo migrantov na meji, prepoved doniranja krvi vsaj pol leta, če ne celo leto, se ne spomnim več.
Tolk o tem, da s seboj ne prinašajo nobenih potencijalnih nevarnosti v obliki kužnih bolezni in tolk o nesposobnosti in nerazmišljanju vladajočih, ki potem te migrante naselijo v centre na gosto naseljena področja, kjer se lahko prosto gibljejo med prebivalstvom.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.