Nagrado “Bib Gourmand”, ki simbolizira dobro razmerje med ceno in kakovostjo, je dobilo devet restavracij, in sicer: Etna (Igor Peresson), Ruj (Peter Patajac), Gostišče Grič (Luka Košir), Jožef (Sadmir Talić), Na Gradu (Damjan Fink), Rajh (Leon Pintarič), Mahorčič (Ksenija Krajšek Mahorčič), Gostilna Repovž (Meta Repovž), Evergreen (Mojmir Marko Šiftar).
Michelinovo priznanje THE PLATE MICHELIN (sveže surovine, skrbno pripravljen in dober obrok) je dobilo 37 slovenskih restavracij.
- Danilo (Škofja Loka),
- Gostilna Krištof (Kranj),
- Dvor Jezeršek (Cerklje na Gorenjskem),
- B-Restaurant (Ljubljana),
- Maxim (Ljubljana),
- JB (Ljubljana),
- Separé (Ljubljana),
- AS (Ljubljana),
- Sushimama (Ljubljana),
- Harfa (Ljubljana),
- Vander (Ljubljana),
- Monstera Bistro (Ljubljana),
- Valvas'or (Ljubljana),
- Shambala (Ljubljana),
- Strelec (Ljubljana),
- CUBO (Ljubljana),
- Kendov Dvorec (Spodnja Idrija),
- Julijana (Bled),
- Pikol (Nova Gorica),
- Calypso (Nova Gorica),
- Hiša Krasna (Sežana),
- Gredič (Dobrovo v Brdih),
- Galerija okusov (Petrovče),
- Pavus (Laško),
- Gostilna Francl (Celje),
- Hiša Fink (Novo mesto),
- Otočec Castle (Otočec na Krki),
- Gostilna Vovko (Brusnice),
- Gostilna za Gradom (Koper),
- Marin (Izola),
- Hiša Torkla (Izola),
- Stara Gostilna (Piran),
- Sophia (Portorož),
- Rizibisi (Portorož),
- Ošterija Debeluh (Brežice),
- Sedem (Maribor),
- MAK (Maribor).