Michelinov vodnik v Sloveniji

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Najbolj smešno je, da to predstavljajo kot strašno pridobitev, da Michelin pride v Slovenijo, "pozabijo" pa vsi povedat, da je bilo potrebno plačati (odpret razpis za točno določen namen) 950.000€ za dve leti!!!

Zato, da bosta dva (mogoče trije) gostinci, katerih znanje in marketinško prepoznavnost ne zanikam, orgazmirali z eno Michelin zvezdico.

Mimogrede: zadnjič sem poslušal eno resnično izkušnjo 4. gurmanskih uživačev iz Švice z obiska pri Ani Roš. :bonk:
kaj so rekli švicarji?
 

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.943
2.644
113
Pogled z insajderske strani:

A nismo te "insajdrke" že obdelal na Alterju?

P.s. sem vedel kdo je avtor članka predn sem ga odprl.
 

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Seveda, ker tam pričakuješ, da bo šnicl gledal čez talar.

:rolleyes:
Nisem mislil pa bom vseeno: najavljeni so bili mesec vnaprej ker so se hoteli srečat z Ano in AR je vedela kdo pride - da ni en Pepček iz Ljubljane. Seveda je ne tisti ne naslednji dan ni bilo tam - mogoče pač druge obveznosti, ampak take goste se obvesti.
Strežba in kuharija je bila solidna in nič več kot to - povsem brez duše.

Izmišljen primer: če naročiš "kmečko pojedino" pričakuješ vsaj 2cm krvavice, 2cm kašnice, 2cm pečenice, žlico kislega zelja in žlico kisle repe, ... Ne pa "špuk" zelja in gor šmenci-fenci kvadratni milimeter pocna ki mu ne veš imena.

In kot ji sugerirajo mnogi strokovnjaki - ne moreš posiljevat strank s svojo zgodbo vin, sočasno pa pričakovat najvišje ocene.

Zdaj pa sem out & over.
 
  • Všeč mi je
Reactions: brane_new

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
No, ok, ti misliš tako, jaz pač drugače in res nima nobenega smisla, da drug drugega prepričujema.

Meni je bilo vrhunsko, verjamem pa tudi, da komu ni.
 

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.533
4.645
113
Nisem mislil pa bom vseeno: najavljeni so bili mesec vnaprej ker so se hoteli srečat z Ano in AR je vedela kdo pride - da ni en Pepček iz Ljubljane. Seveda je ne tisti ne naslednji dan ni bilo tam - mogoče pač druge obveznosti, ampak take goste se obvesti.
Strežba in kuharija je bila solidna in nič več kot to - povsem brez duše.

Izmišljen primer: če naročiš "kmečko pojedino" pričakuješ vsaj 2cm krvavice, 2cm kašnice, 2cm pečenice, žlico kislega zelja in žlico kisle repe, ... Ne pa "špuk" zelja in gor šmenci-fenci kvadratni milimeter pocna ki mu ne veš imena.

In kot ji sugerirajo mnogi strokovnjaki - ne moreš posiljevat strank s svojo zgodbo vin, sočasno pa pričakovat najvišje ocene.

Zdaj pa sem out & over.

Ah daj no, kdo pa so "oni"? Pač neki Švicarji, ki so si izmislili, da bi prišli in naj bo tam še šef, ker so taki pomembni. Zakaj pa je nek Švicar bolj pomemben od Pepčka? Oba plačata, Pepček bo zardi bližine mogoče prišel še večkrat. Pač je ocenila, da niso dovolj pomembni, da jih čaka in je imela druge obveznosti ali pa je preprosto pozabila, ker si itak nameče čisto preveč obveznosti in bo en dan sigurno pregorela. In ocena hrane verjetno nima nobene veze z njihovo razočaranostjo, da niso bili dovolj pomembni, da jih šef čaka in jim mogoče še osebno kuha.

In kaj so oni pričakovali, da bodo dobili nima nobene veze s tem, kar chef tisti trenutek ponudi.

Naj se naročijo v Fat ducku in zahtevajo, da jih pričaka Blumenthal.

Gostilna je njena in lahko posiljuje s čimerkoli želi. Na strani strank, ki to plačajo pa je ali sprejmejo/razumejo ali ne. Glede na nagrade in obisk gostilne ji očitno kar uspeva, kajne?

Pa še nekaj splošno o zvezdicah. Do 2 zvezdici se ocenjuje hrana, ideja,...za 3 zvezdice se ocenjuje VSE s prostorom, postrežbo vred. Zato ima veliko vrhunskih restavracij 2 in ne 3 zvezdice.
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.429
2.590
113
...Gostilna je njena in lahko posiljuje s čimerkoli želi. Na strani strank, ki to plačajo pa je ali sprejmejo/razumejo ali ne. ...
in kako bodo to izkušnjo posredovale naprej.
ZATO jaz ljubuim tisto, kar ljudje kritizirajo. Da vidim kaj jih moti, kakšni so.
Namreč, imamo različno mneneje o isti stvari!
 

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.366
3.428
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Ah, Michelina zanima samo denar - glej post #2...
Glede na število restavracij v Kitajski z zvezdicami, ki mastno plačujejo:
In ostalih, ki sicer nimajo zvezdic in plačajo manj, da so lahko v Michelin vodiču:
...je logično, da raje skinejo eno nemško kot xx kitajskih... ;)
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.429
2.590
113
Če govorimo o tem 'Michelin-u' je stvar hrana - baje velik poudarek tudi na vinu.
Taka izjava - o kitajcij - moti samo levičarje. In ti so pritisnili na Michelina.
Če niso dobrodošli Kitajci, so pa Migrantje, izbeglice, itd.
Se kaže ena zvezdica v SLO. Tam imajo kolektiv, ki ima 48 članov. In treba plače za njih. Zato je tako drago tam. Izjava Katje Roš - lastnice in osebe, ki še zbira denar za zvezdico. Pravijo, da se Michelinovo zvezdico kupi.
In smo zopet tam, zakaj potem vzeti zvezdico, če se jo da kupiti?
Veliko potujem po EU in vedno je v planu kitajska restavracija. Kar dobim na krožnik, je za mene super.
 

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113

Ana Roš (Hiša franko iz Kobarida) je edina v regiji, ki je prejela dve Michelinovi zvezdici. "Dokazuje, da je Slovenija ena vodilnih evropskih gastronomskih destinacij," je dejal direktor združenja Michelin Gwendal Poullennec.

Po eno Michelinovo zvezdico v Sloveniji je prejelo pet chefov:

- Gregor Vračko (Hiša Denk iz Kungote)

- Tomaž Kavčič (Pri Lojzetu iz Vipave)

- Uroš Štefelin (Vila Podvin iz Radovljice)

- Uroš Fakuč (Dam iz Nove Gorice)

- Jorg Zupan (Atelje iz Ljubljane)

Posebno nagrado za trajnostno kulinariko so prejeli: Luka Košir (Gostišče Grič iz Horjula), Bine Volčič (Monstera Bistro iz Ljubljane), Ana Roš (Hiša Franko iz Kobarida), Davide Crisci (Gostilna za Gradom iz Kopra), Uroš Gorjanc (Gostilna Krištof iz Kranja) in Ksenija Krajšek Mohorčič (Mohorčič iz Rodika).
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.429
2.590
113
Sedaj vemo, koga se izogibat!
Ana Roš gre v 'nabavo' novega osebja, da ga bo lahko plačala.