Metanje nožev - obvlada kdo?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Mika me, da bi se naučil metati nož, kot se šika. Da torej zadaneš kdaj hočeš in kamor hočeš. Zdi se mi dobra investicija v samega sebe, obvladaš določeno orožje, ker nikoli ne veš, kaj še vse bo.

Se je že kdo preizkušal v tem? Je kdo, ki dejansko zna metati nož? Obstaja kakšen tečaj, kjer bi se tega naučil?

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Mika me, da bi se naučil metati nož, kot se šika. Da torej zadaneš kdaj hočeš in kamor hočeš. Zdi se mi dobra investicija v samega sebe, obvladaš določeno orožje, ker nikoli ne veš, kaj še vse bo.

Se je že kdo preizkušal v tem? Je kdo, ki dejansko zna metati nož? Obstaja kakšen tečaj, kjer bi se tega naučil?

sem pred mnogimi leti probaval z metanjem nožev v les in je blo kar zabavno. enkrat se je čudno odbil in se mi skozi buler zapičil v prst na nogi. je blo kar hecno, se mi še zdej pozna, po cca 12 letih...bolj enostavno je, da se naučiš metati šurikene.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Jaz ti s petimi noži naenkrat na 10m obrijem jajca.
cool-1.gif

Pač veliko treniram in sem usposobljen, s certifikatom.

4. jun 2008
328
0
16
Oberkrain
smile-1.gif

Me zanima kako bi metal v krizni situaciji. Ravno zadnjic gledal oddajo warp (discovery channel), ko je ded metal noze, med drugim tudi razne kuhinjske pripomocke.
Naceloma je vazna samo praksa. Lahko pa za lazje ucenje kupis "uravnotezene" noze v kaki lovski ali specializirani trgovini.

Raje kot metanje nozev, bo boljsa investicija, ce se poglobis v branje literature socialne pedagogike. Bos bolje zastopil sebe, in ljudi okoli sebe.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
V bistvu tu ni pomembna hitrost, temveč točnost.
Kaj ti pomaga, če vržeš 3x toliko nožev, če pa jih tretjina zleti mimo, tretjina te zadane s hrbtom, tretjina pa z bokom? Na špico pa odleti en od sto?

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Mah pusti Klošarja... on misli, da se da metanje nožev naučiti kot Družbeno nadzorstvo od Pečarja - tri knjige po 500 strani prebereš, pa si džek.
crazy1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
v realni situaciji je metanje nožev bolj blažev žegen...za met so recimo ljudje izumili kopje, če bi bi rad opraskal nekoga oz morda celo porezal, so ti pa itak svetovali šurikene...mnogo bolj učinkovito...jaz drugač znam metat še eno zadevo, samo pustimo to...če ti je dolgčas, si pač kupi 3 cenen nožke in jih malo meči, potem te bo pa itak minilo...kvalitetni metalni noži pa so dragi...drugače imaš pa tudi tehnike meta, pri katerih se nož ne vrti, samo to so praviloma malo drugačni noži in uporabno je za res kratke razdalje...

B81

22. jul 2007
37.852
11.082
113
Me zanima, kako bi ded metal kuhinjske nože. Tile metalni so težji na rezilu, zato letijo ravno in menda jih ne boš nosil zraven
smile-1.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
827
113
otroci pač. vidjo neki, pa takoj hoæjo imet/znat. samo nimajo pa denarja, da bi kupili niti motivacije, da bi se naučili.

kloshar: nauč se igrat kakšen inštrument, pa boš mel več od tega. vsaj kakšna punca te bo pogledala.

lp

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
v realni situaciji je metanje nožev bolj blažev žegen...za met so recimo ljudje izumili kopje, če bi bi rad opraskal nekoga oz morda celo porezal, so ti pa itak svetovali šurikene...mnogo bolj učinkovito...jaz drugač znam metat še eno zadevo, samo pustimo to...če ti je dolgčas, si pač kupi 3 cenen nožke in jih malo meči, potem te bo pa itak minilo...kvalitetni metalni noži pa so dragi...drugače imaš pa tudi tehnike meta, pri katerih se nož ne vrti, samo to so praviloma malo drugačni noži in uporabno je za res kratke razdalje...

A pol je tisto, k zna Jack Bauer, sam fejk?
evil.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ciganæe, daj se ti lepo pospravi v kuverto, jaz ti dam za znamko in se pošlji v picko materino.

Butec, nože bi metal.
crazy1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.127
11.215
113
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Ciganæe, daj se ti lepo pospravi v kuverto, jaz ti dam za znamko in se pošlji v picko materino.

Butec, nože bi metal.
crazy1.gif

467716-post_slo.gif

pa brez povratnega naslova na hrbtu.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Bimbo, znaš metati nož? Nimaš pojma. Torej, šuti!

Jasno, da se zadeva v realnosti ne bi nikoli uporabila. Tudi borilne veščine se ne (naj ne bi). Tudi orožje se ne, me pa vseeno veseli in ga bom nekoč imel. Pač tak človek sem, da so mi take stvari všeč. In metanje nožev bi bila prav fajn zabava. Očitno druge res ni, kot nabaviti cel kup cenenih nožev in trenirati.