Mesečni Luka

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Mater , mi je tale smrkavec dvignil pritisk.
jezen.gif

http://www.24ur.com/novice/slo...rebivalcem.html

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Kaj pa bi ti naredil z najrevnejšimi, če ni služb, pustiš da životarijo, tu pa tam kak samomor, umor, ipd?

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kaj pa bi ti naredil z najrevnejšimi, če ni služb, pustiš da životarijo, tu pa tam kak samomor, umor, ipd?

Ma, lepo te prosim, a jst pa naj vse plačam, z 680€ prigaranega??
jezen.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Ne se bat, plačal ne boš ti, niti nihče drug, ki ga poznaš. Država se pač dodatno zadolži in to je to.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Politično sem opredeljen bolj na levo stran, ampak tukaj naj Mesec kar lepo iz svojega žepa da, če želi.

Edino, kar bi jaz naredil je, da bi revnim odpisal zamudne obresti in stroške izterjave - ampak to potem, ko bi poravnali obveznost.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne se bat, plačal ne boš ti, niti nihče drug, ki ga poznaš. Država se pač dodatno zadolži in to je to.

Kdo pa je država? Striček z belo brado?

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Sem siguren, da Božiček ne bo plačal, ampak bom plačal jas in moji potomci.
jezen.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
To je aktualno že koliko časa, že od leta 2009 strašijo kako bo ne vem koliko generacij nazaj odplačevalo dolgove in kako bo prišla trojka, ker država tone in tone...

Pa ni nič od tega videt da bi bilo res...oz se uresničilo.

Denarja na trgu je dovolj za našo državo, ko pa bo globalno sranje pa bo itak WW3 in takrat bodo dolgovi še najmanjša skrb

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Predvsem bi morali urediti nenormalno visoke stroške izterjav in nekje potegniti črto. Pa recimo,da bi komunalne dolgove 1x zbrisali,s tem bi se še strinjal,čeprav sem kao neocon. Telefonija je pa že čisto druga zadeva in ni zajeta v življensko pomembne reči.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
hysterical-1.gif

Sicer pa od teh ultralevičarjev čakam na kakšen dobre ideje recimo uvedbo obveznih javnih del za vsakega aktivnega državljana RS (ali plačilo sorazmernega deleža ob odpovedi te dolžnosti) .. 100h mesečno takoj podprem, istočasno se lahko uvede UTD sorazmerno vezan kot pravica glede na to obveznost javnih del!
zmaga.gif

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
danes sem poslušal 5 minut tega Lukca in se mi zdi da je tip od nečesa navlečen... ziher sta s Katarino dobra prjatla. Jst ne vem kdaj bodo uvedli obvezno testiranje parlamentarcev kar se tiče drog. Ker neki zadetki se ne morejo meniti o državi.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Ti res nisi gladek
bonk.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.654
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Denarja na trgu je dovolj za našo državo, ko pa bo globalno sranje pa bo itak WW3 in takrat bodo dolgovi še najmanjša skrb

Verjamem da si tule probal bit sarkasticen...pa vendar ko bo globalno sranje jaz vseeno ne bi bil rad dolzen komu...smo mal premajhni da bi se mu kur...ili nazaj
wink-1.gif

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Pa kaj je z vami folk? Jaz sem takoj za odpis dolgov revnim. Zakaj? Zato, ker so jim za hrano in za položnice naši tajkunčki pobral in naj jim kr lepo oni vrnejo nazaj, če jim pa sodna veja ne zna pobrat unih miljard iz bahamov, naj pa ona tole lepo plača iz svojih žepov, pa bo vse rešeno.

majč

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Seveda da si za stvar, zato pa Mesec trobi takšne naokoli, ker se vam to lepo sliši. In če povzamem tvoje besede - vsak, ki je reven v SLO je reven zaradi tajkunov? Seriously? Ni opcije, da se je sam zašil v smislu prevelikih oči, ko je kaj kupoval oz. se zakreditiral? Ali pa je morda še kak tretji/četrti/peti scenarij v igri. Morda je pa s.p.-jevc s prikazanim minimalcem ter eno nepremičnino (prihodek nekaj pod 600€ mesečno ter ena nepremičnina v lasti te po Lukovi teoriji določi za reveža)? Spet ni vse tako črno-belo kot nekateri vidite, isto kot pri izbrisanih - vsi so ubogi ubogi, ki jih je ta grda grda država zj3bala, sploh ni druge. A da bi morda kje bil kak posameznik kriv? Japajade, malo morgen.

smirk-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Moderno razmišljujoč človek, ki si nepremičnine ne lasti temveč jo najame?
tongue-1.gif

Tole sem imel drugače v mislih:
Citat:
Odpis za tiste, ki prejemajo manj kot 593 evrov mesečno

V ZL so v tej luči po zgledu Hrvaške, Madžarske, Makedonije in Islandije pripravili osnutek zakona o enkratnem odpisu dolgov najranljivejšim. Odpis naj bi bil mogoč v dejavnostih, ki pokrivajo elektriko, plin, ogrevanje, komunalne storitve, najemnine za stanovanja in telekomunikacijske storitve. Za odpis pa bi lahko kandidirali dve kategoriji ljudi: prejemniki denarne socialne pomoči in varstvenega dodatka ter vsi, ki so v zadnjih 12 mesecih v povprečju prejemali manj kot 593 evrov neto mesečno.

Predvideli pogoje za preprečitev zlorab

Da ne bi prihajalo do zlorab, so v ZL predvideli več varovalk. Tako se denimo za odpis ne bi mogel potegovati nekdo, ki ima več kot eno nepremičnino. Demotivacijo in špekulacije glede nadaljnjega plačevanja položnic se medtem skuša preprečiti tako, da bi bili lahko odpisani le dolgovi, ki so zapadli do 31. decembra lani.

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Ne jaz pa Luka se nisva zmislila kaj je prag revščine in kdo je do tega upravičen in zakaj. Kot veš ima socialna podatke o premoženju in s.p-jevec z nepremičnino in merđotom se ne šteje za reveža, ki ni zmožen plačevat položnic. Dejmo ločit jabolka pa hruške. Govorimo o ljudeh, ki niso sposobni plačevat položnic, živijo v najetem stanovanju, ker nimajo lastne nepremičnine.

majč