Merjenje hitrosti

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Ne ti meni o fiziki. In nikjer nisem napisal točne razdalje. Je pa kratka.
A ti moram video posnet?

Vsekakor - najdi en posten zid, pet metrov pred njim narisi na asfalt crto in naredi video kako ti pritisnes na bremzo tocno na crti in se ustavis pred zidom. Video objavi tudi v primeru, ce ti ne bo uspelo ustaviti, ne glede na izid bo poucen ali za tiste, ki smo skepticni glede tvojih trditev ali pa za tiste, ki niso/niste.

Za razliko od tistih, ki jim kar naenkrat nekaj prileti na cesto, bos seveda imel prednost, ker ze vnaprej ves tocno kdaj moras zabremzat, zato ne more biti prav nobene nevarnosti, da bi se bolj natrdo ustavil, kajne ?

O kakšnih 5 metrih ti sanjaš? Kje sem to napisal?

Nekaj sporocil visje si napisal "par metrov". Jaz sem par velikodusno povecal na pet, ker se mi par metrov zdi nehumano malo. Zaradi mene lahko zacnes s tvojim videom tudi pri par metrih, ce si tako preprican v zmogljivosti tvojega vozila in sebe.

Se citat, da ne bo kaj slucajno izginilo:

Citat:
Če ne upoštevaš reakcije (in s tem prevožene razdalje) se iz 50kmh ustaviš v parih metrih. Poskusi za foro.. pelji se 50, pa pri neki točki zaviraj na polno.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
A ti moram video posnet?

Vsekakor - najdi en posten zid, pet metrov pred njim narisi na asfalt crto in naredi video kako ti pritisnes na bremzo tocno na crti in se ustavis pred zidom. Video objavi tudi v primeru, ce ti ne bo uspelo ustaviti, ne glede na izid bo poucen ali za tiste, ki smo skepticni glede tvojih trditev ali pa za tiste, ki niso/niste.

Za razliko od tistih, ki jim kar naenkrat nekaj prileti na cesto, bos seveda imel prednost, ker ze vnaprej ves tocno kdaj moras zabremzat, zato ne more biti prav nobene nevarnosti, da bi se bolj natrdo ustavil, kajne ?

Nekaj sporocil visje si napisal "par metrov". Jaz sem par velikodusno povecal na pet, ker se mi par metrov zdi nehumano malo. Zaradi mene lahko zacnes s tvojim videom tudi pri par metrih, ce si tako preprican v zmogljivosti tvojega vozila in sebe.

Citat:
Če ne upoštevaš reakcije (in s tem prevožene razdalje) se iz 50kmh ustaviš v parih metrih. Poskusi za foro.. pelji se 50, pa pri neki točki zaviraj na polno.

Par metrov je lahko 5, 10, 20, 30, .. pa vse kar je vmes.
Ej, a tebi če pri agenciji navedejo, da je hotel od plaže oddaljen par metrov, to zate pomeni, da stopiš čez vrata direkt v morje?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
ksz
eni ste res funkcionalno nepismeni pa še nerazgledani povrh vsega
tisti, ki ima reflekse kot crkjen konj lahko vozi tudi 20 km na uro pa bo zajebal situacijo
v avstriji je večina omejitev na glavnih cestah skozi naselje 70. pri nas pa kakor kje
najboljše omejitve hitrosti so pa tiste, ko je na glavni cesti tabla za znak naselja, pa nikjer nobene bajte. omejitev pa je 50...
včasih je bila omejitev po mestu 60 , danes pa so 30 cone, pa omejitev 50 pa je še zmeraj štala na cesti
najbolje da res omejimo hitrost v mestih na 30, na ac pa na 50 kmh
tako bodo lahko slovenceljni lepo telefonirali, se šminkali , gledali okoli in cincali med vožnjo, pa še okolje bolj svinjali

Ko sem se nazadnje skozi naselja v Avstriji vozil imajo lepo urejene peš in kolesarske poti vmes pa še kakšen meter zelenice potem pešpot/kolesarska potem spet kakšen meter zelenice itd... Pa tudi tam se najde precej 50km/h omejitev. Pri nas pa imaš hmm 20cm od ceste živo mejo.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
A ti moram video posnet?

Citat:

Ej, a tebi če pri agenciji navedejo, da je hotel od plaže oddaljen par metrov, to zate pomeni, da stopiš čez vrata direkt v morje?

Par metrov se uporablja do razdalje enih 3m (naj bi bila sicer 2 m) tako da je 5m kar velikodušno
smile-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Pa kam se vam tok mudi, da morate goniti? P

hysterical-1.gif

Mislem zetko, kaj goniš tist sekret neki do onemoglosti. Celih 70 in to ob pol 11 zvečer. KRIMINAL, v zapor s tabo, dva prsta odsekat, pa še 5000€ v blagajno za prepolne riti. ANE.

Spet novi radarji na obzorju. Super. Sedaj se bom počutil varnega na naših ovinkih. Verjetno nobeden več ne bo sekal ovinka, se vozil po mojem pasu, me zaprl ko ga bom hotel prehitet. Upam, da bojo s tem izločili najhujše kriminalce, ki stopijo na gas ob prehitevanju. Odlično. Kar tako naprej. Še kazni bo treba malo zvišat. Menim, da so se slovenceljni že malo razvadili. Knede.

aplauz.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Pred 10 leti so me na isti način 2x dobili na koncu table in pred tablo ravno na tako foro cca 60 na 50 podlage, NIKOLI VEČ.
Zakaj bi polnil PRORAČUN? To delo prepustim vam, ostalim nestrpnežem na cesti.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Povprečen avto na povprečni cesti bo rabil enih 10 metrov ...

Bolj tam proti 12, se bojim
smile-1.gif

Ste testirali kdaj ?

Več kot 10 se ne spomnim da bi videl na letnih gumah pri normalnem avtu, je pa res, da zadnja leta ne spremljam toliko kot prej.
Sicer pa to znerimo ene 150 do 180-krat na leto (vsak testni avto). 400m in 0-100, prožnost (4 variante), zavorka, natančnost merilnika hitrosti, hrup v kabini. Vsak avto.
Pa občasno kake meritve letne vs. zmimske, suho vs mokro v led vs sneg, nove vs rabljene ...
Se kar nabere enega dela. Je pa res, da potem vsaj veš kaj pišeš, za razliko od forumskih strokovnjakov.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik kontrakarambolmatica pravi:
Ksz.............
Takšen sisitem kaznovanja bi mooral biti pri nas.......................
cheer.gif

... Šveda pa zdaj čaka tudi enormna kazen, saj v Švici kazni za prometne prekrške odrejajo v skladu z višino dohodka...
Ne nori, potem bi razni sajsevekdo še bolj noreli po cestah. Sosedu so zaplenili že četrti avto zaradi težjih prometnih prekrškov. Kazni ne bo plačal, ker so z njegovo hordo otrok na socialni, avto pa tudi ne vem če je bil kateri vreden več kot 100€. No, zdaj ima celo razpadajočega golfa 3 bencinar (izpita pa že dolgo ne več)... In ker je brez dohodkov po tem tudi kaznji zanj ne bi bilo?
confused-1.gif

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
ne bluzi
tudi če nasadiš otroka pri 50 ga ubiješ. tudi pri 30 ali še manj
to se pač zgodi ( da voziš prehitro ). ponekod lahko greš čez naselje 70 ponekod pa ne.
omejitve hitrosti pa so v sloveniji v vsaj 50 % postavljene tako da si vsaj jaz ne znam predstavljati drugega kot to da to tam samo zaradi inkasa
in če je cesta ravna in pregledan boš pri 50 pej nasadil koga kot pa pri 70; preprosto zato, ker bos manj pozoren na cesto in boš gledal okoli in se spraševal zakaj hudiča je tu omejitev 50 pa nikjer pametnega vzroka za to ( ne glede na to da je pač tabla naselje )

Ustavljalna pot pri 50km/h na suhi cesti: cca 28m
Ustavljalna pot pri 70km/h na suhi cesti: cca 47m

eh pa saj samo 19m več rabiš da se ustaviš, kaj te to je, to ni nič...
Pri prometnih se ponavadi gre za cm...

Podajmo vladi predlog da se vse omejitve hitrosti zmanjšajo za 20km/h, tako bo manj nesreč, predvsem pa ne bodo tako hude.
cheer.gif

Ko boš dovolj star in boš dobil izpit za avto, boš videl, da stvar ni tako preprosta.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

smile-1.gif

Ste testirali kdaj ?

Več kot 10 se ne spomnim da bi videl na letnih gumah pri normalnem avtu, je pa res, da zadnja leta ne spremljam toliko kot prej.
Sicer pa to znerimo ene 150 do 180-krat na leto (vsak testni avto). 400m in 0-100, prožnost (4 variante), zavorka, natančnost merilnika hitrosti, hrup v kabini. Vsak avto.
Pa občasno kake meritve letne vs. zmimske, suho vs mokro v led vs sneg, nove vs rabljene ...
Se kar nabere enega dela. Je pa res, da potem vsaj veš kaj pišeš, za razliko od forumskih strokovnjakov.

So ti podatki kje javno objavljeni ?
Mogoče veš podatke za stoenko pa fičeka iz 50 na 0 ?
smile-1.gif

To merite v idealnih okoliščinah z novimi gumami ?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

smile-1.gif

Ste testirali kdaj ?

So ti podatki kje javno objavljeni ?
Mogoče veš podatke za stoenko pa fičeka iz 50 na 0 ?
smile-1.gif

To merite v idealnih okoliščinah z novimi gumami ?

ja v avtomagazinu mogoče? pa tako pametni ste eni....

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
ma fak no s čem se ljudje ubadate, pa da vam ne rečem idioti. Vozi 50 pa tega bednega foruma ne bi blo treba

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:

Mogoce v tvojem vesolju, v tem pa je par natancno dva, pogovorno pa nekaj v blizini dva. Ze pet ni vec v blizini dva. Pojdi enkrat k mesarju po par klobas in mi povej ali si jih dobil 10, 20, 30
wink-1.gif

Ce bi mi agencija zatrdila, da je plaza "par deset" (par metrov res ne bo rekel nihce) metrov od hotela, bi jih vprasal kaj je vse vmes. Ljudje se ponavadi ne zlazejo direktno, samo zamolcijo kaksno "malenkost" (npr. lokalno obvoznico), ki je vmes in zaradi katere ti potem ne mores odkorakati naravnost od hotela na plazo, pa tudi s terase imas razgled najprej na promet, sele nato pa na morje.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
wow 70 na 50....bi bilo zanimivo oziroma kar že žalostno ali bog daj raje ne, da bi kakega otroka nasadil pri 70....smrt zagotovoljena
frown-1.gif

Pa kam se vam tok mudi, da morate goniti? Pejte na AC se zgoniti 160-170+.....al pa pejt od Munchna proti Nurnbergu sama ravnina, 200+ zagotovljeno na srednjem pasu, da se razumemo :p

Pa [censored] kaj majo otroc za počet na cesti!? Men so kot mulcu vbil v glavo da nimam kaj počet na cesti, a vi pa svoje puščate kar tako naokol?? Se je treba vprašat res, kdo je tle nevaren, po moje bolj starši svojim zlatim ritkam....

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Sicer je mogoče malo OT, ampak danes sem na Zaloški, na sicer standardnem mestu, presenečen opazil na pol skritega belega civilnega golfa III in dva policista ki sta merila hitrost. Nisem vedel, da take avte uporabljajo za take namene.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
.... Sosedu so zaplenili že četrti avto zaradi težjih prometnih prekrškov. Kazni ne bo plačal, ker so z njegovo hordo otrok na socialni, avto pa tudi ne vem če je bil kateri vreden več kot 100€. No, zdaj ima celo razpadajočega golfa 3 bencinar (izpita pa že dolgo ne več)... In ker je brez dohodkov po tem tudi kaznji zanj ne bi bilo?
confused-1.gif
Pa sej bo otrok, ki mu bo skočil tik pred avto umrl od tetanusa .

No važno da zakon deluje.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.317
7.327
113
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Sicer je mogoče malo OT, ampak danes sem na Zaloški, na sicer standardnem mestu, presenečen opazil na pol skritega belega civilnega golfa III in dva policista ki sta merila hitrost. Nisem vedel, da take avte uporabljajo za take namene.

Ni denarja za servise ostalih vozil in se uporablja kar se pac da peljat. ja res.

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Ja pa sej bi blo najbolj racionalno, če bi se policaji vozili z golfi 2 dizel. Servisi so zastonj, poraba tut vredu, pa še lovit ne bi blo treba nikogar, ker ne bi blo poante. =)