Merjenje hitrosti

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik zetko pravi:
KSZ.

Teme nisem odprl, da bi poslusal moraliziranje o prehitri voznji. Sem ze v zacetku napisal, da je to cist moja krivda in pika. Kar se pa samih okoliscin tice - ustavili so me na tisti ravnini ko se konca GHD nad Ilirsko bistrico ob pol 11 zvecer, ko ni zive duse, zacne pa se naselje. In tam sem videl bebce vozit tudi z dosti visjimi hitrosti in prehitevat. Mene so pac ustavili in mi napisali kazen, je bilo pa dalec od tega, da bi tam koga ogrozal. Zaradi mene se tema lahko tudi zaklene, ker sem prec na zacetku dobil odgovor.

Kdo te pa je ustavil, če po tvojih besedah tam ni bilo žive duše ? Duh ?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
ne bluzi
tudi če nasadiš otroka pri 50 ga ubiješ. tudi pri 30 ali še manj
to se pač zgodi ( da voziš prehitro ). ponekod lahko greš čez naselje 70 ponekod pa ne.
omejitve hitrosti pa so v sloveniji v vsaj 50 % postavljene tako da si vsaj jaz ne znam predstavljati drugega kot to da to tam samo zaradi inkasa
in če je cesta ravna in pregledan boš pri 50 pej nasadil koga kot pa pri 70; preprosto zato, ker bos manj pozoren na cesto in boš gledal okoli in se spraševal zakaj hudiča je tu omejitev 50 pa nikjer pametnega vzroka za to ( ne glede na to da je pač tabla naselje )

Ustavljalna pot pri 50km/h na suhi cesti: cca 28m
Ustavljalna pot pri 70km/h na suhi cesti: cca 47m

eh pa saj samo 19m več rabiš da se ustaviš, kaj te to je, to ni nič...
Pri prometnih se ponavadi gre za cm...

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ja model.....
hysterical-1.gif

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
ne bluzi
to se pač zgodi ( da voziš prehitro ). ponekod lahko greš čez naselje 70 ponekod pa ne.
omejitve hitrosti pa so v sloveniji v vsaj 50 % postavljene tako da si vsaj jaz ne znam predstavljati drugega kot to da to tam samo zaradi inkasa
in če je cesta ravna in pregledan boš pri 50 pej nasadil koga kot pa pri 70; preprosto zato, ker bos manj pozoren na cesto in boš gledal okoli in se spraševal zakaj hudiča je tu omejitev 50 pa nikjer pametnega vzroka za to ( ne glede na to da je pač tabla naselje )

Ne vem, a naj ti predlagam da greš v avtošolo, ali pa mgoče da malo preštudiraš fiziko.
Saj sam veš, na katerem področju si slabši in ti priporočam, da svoje znanje okrepiš.

Če se ta pa to kar tako pač zgodi, da voziš prehitro, morda pa potem sploh nisi za na cesto.

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
ne bluzi

eh pa saj samo 19m več rabiš da se ustaviš, kaj te to je, to ni nič...

Podajmo vladi predlog da se vse omejitve hitrosti zmanjšajo za 20km/h, tako bo manj nesreč, predvsem pa ne bodo tako hude.
cheer.gif

22. jul 2007
1.400
57
48
Ksz.............
Takšen sisitem kaznovanja bi mooral biti pri nas.......................
cheer.gif

Švicarska policija je ustavila švedskega voznika, ki je po avtocesti divjal s hitrostjo kar 290 kilometrov na uro. Policija mu je že zasegla približno 180.000 evrov vrednega športnega mercedesa, grozi pa mu celo do milijon švicarskih frankov (720.000 evrov) kazni.
Voznika so ustavili v petek v kantonu Fribourg na zahodu države, potem ko je prevozil radarsko merilno mesto na avtocesti. Ali gre za rekordno izmerjeno hitrost, niso vedeli povedati, ker ne vodijo statistike, a se policisti ne spomnijo, da bi kdaj naleteli še na višjo izmerjeno hitrost.
37-letnemu Švedu so takoj odvzeli vozniško dovoljenje, zasegli pa so mu tudi črnega Mercedesa s 570 konjskimi močmi, ki naj bi bil vreden okoli 180.000 evrov. Šveda pa zdaj čaka tudi enormna kazen, saj v Švici kazni za prometne prekrške odrejajo v skladu z višino dohodka. Glede na švicarsko zakonodajo je že za 25 kilometrov na uro hitrejša vožnja od dovoljenih 120 kilometrov na uro po avtocesti kaznivo dejanje. Sodnik pa ima diskrecijsko pravico, da določi kazen, ki lahko doseže tudi do 1,08 milijona švicarskih frankov, odvisno od dohodka voznika. Teoretično to pomeni, da Šveda, če je premožnejši, lahko doleti tudi kazen v višini 700.000 evrov.
virus

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Pol bi ciganom še nazaj dajal, ker bi vidl, da nimajo od nikoder za trgat...

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
145 km/h KD => če maš tok keša in tak avto, morš bit bedak, da se v Nemčijo ne preseliš. Italijani razmišljajo o 150 km/h, Švedi se pa grejo z nekimi KD, adijo pamet =) Pri 120 se meni spi ...
smirk-1.gif

B81

22. jul 2007
37.666
10.948
113
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:

Kje si prišel do teh številk?
pri 50 na uro se ustavim na 10-ih metrih, on z meganom RS pa verjetno v 5-ih
grin1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Firing_Nukez pravi:
145 km/h KD => če maš tok keša in tak avto, morš bit bedak, da se v Nemčijo ne preseliš. Italijani razmišljajo o 150 km/h, Švedi se pa grejo z nekimi KD, adijo pamet =) Pri 120 se meni spi ...
smirk-1.gif
Če imaš veliko denarja, gre preseljevanje v drugo stran... bedaki bi šli pa v Nemčijo...

Nazadnje urejeno:

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ja samo pri 50 imaš še reakcije cca 16m (recimo eno sekundo) in pri 70 20m.
rad bi videl zavorno pot 5 m pri 50 kmh.

Če ne upoštevaš reakcije (in s tem prevožene razdalje) se iz 50kmh ustaviš v parih metrih. Poskusi za foro.. pelji se 50, pa pri neki točki zaviraj na polno.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
fizika za 9. razred OŠ pravi, da pospešek (pojemek) izračunaš tako, da kvadrat hitrosti deliš z dvakratnikom poti. če bi se hotel torej na razdalji 5m ustaviti s hitrosti 50km/h, bi moral zavirati s pojemkom 19,3m/s2, kar znese 2g. 2g je pojemek, ki se ga tudi formula1 ne bi samovala. da bi pa s takim pojemkom zaviral z nekim povprečnim avtom, na nekih povprečnih pnevmatikah, in na nekem povprečnem zlizanem asfaltu v naših mestih, so pa kvečjemu mokre sanje nekaterih tukaj

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Ne ti meni o fiziki. In nikjer nisem napisal točne razdalje. Je pa kratka.
A ti moram video posnet?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ja samo pri 50 imaš še reakcije cca 16m (recimo eno sekundo) in pri 70 20m.
rad bi videl zavorno pot 5 m pri 50 kmh.

Če ne upoštevaš reakcije (in s tem prevožene razdalje) se iz 50kmh ustaviš v parih metrih. Poskusi za foro.. pelji se 50, pa pri neki točki zaviraj na polno.

In tisto točko pri kateri ti moraš zavirat ti pove kdo ? Maš najete ljudi da na vsakih 50m stojijo po celi tvoji poti in ti mahajo kdaj se moraš ustavit ?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:

Kje si prišel do teh številk?
pri 50 na uro se ustavim na 10-ih metrih, on z meganom RS pa verjetno v 5-ih
grin1.gif

Si šprical pri fiziki ?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
kdo pa ima reakcijski čas 1s.....itaq vsi naokoli gledajo, štelajo radio, fuflajo po gsm....najmanj 2s je treba upoštevat.