Merjenje hitrosti

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ja samo pri 50 imaš še reakcije cca 16m (recimo eno sekundo) in pri 70 20m.
rad bi videl zavorno pot 5 m pri 50 kmh.

Če ne upoštevaš reakcije (in s tem prevožene razdalje) se iz 50kmh ustaviš v parih metrih. Poskusi za foro.. pelji se 50, pa pri neki točki zaviraj na polno.

In tisto točko pri kateri ti moraš zavirat ti pove kdo ? Maš najete ljudi da na vsakih 50m stojijo po celi tvoji poti in ti mahajo kdaj se moraš ustavit ?

Kaj mešaš zdaj jabolka in hruške.
Ustaviš se v parih metrih iz 50kmh s povprečnim avtomobilom in gumami, če ne upoštevaš reakcijskega časa.

V realnosti pa vsi vemo kakšna je pesem... če gledaš na cesto se boš najverjetneje odzval (reagiral) v 1s ali manj, če boš pa mel misli na sosedovi jožici pa bo tvoja reakcija lahko tudi 2-3 sekunde...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
ksz
eni ste res funkcionalno nepismeni pa še nerazgledani povrh vsega
tisti, ki ima reflekse kot crkjen konj lahko vozi tudi 20 km na uro pa bo zajebal situacijo
v avstriji je večina omejitev na glavnih cestah skozi naselje 70. pri nas pa kakor kje
najboljše omejitve hitrosti so pa tiste, ko je na glavni cesti tabla za znak naselja, pa nikjer nobene bajte. omejitev pa je 50...
včasih je bila omejitev po mestu 60 , danes pa so 30 cone, pa omejitev 50 pa je še zmeraj štala na cesti
najbolje da res omejimo hitrost v mestih na 30, na ac pa na 50 kmh
tako bodo lahko slovenceljni lepo telefonirali, se šminkali , gledali okoli in cincali med vožnjo, pa še okolje bolj svinjali

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
wow 70 na 50....bi bilo zanimivo oziroma kar že žalostno ali bog daj raje ne, da bi kakega otroka nasadil pri 70....smrt zagotovoljena
frown-1.gif
Tudi če ga nasadiš pri 50, je smrt precej verjetna, ampak če bi peljal 70 ga pa nebi zadel, ker bi bil takrat že mimo.

Lani je ena ženska otroka povozila pri 5 na uro, pa je tud otrok umrl.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik zetko pravi:
Teme nisem odprl, da bi poslusal moraliziranje o prehitri voznji.

Saj nisem repliciral tebi ?
confused-1.gif

Hocem povedati, da se ne "pac zgodi, da vozis 70 skozi naselje ker je to nekje dovoljeno" ... peljes prevec in to je to, v vecini naselij je 50 (ali manj). Ce nekdo pelje vec, naj se potem tudi zaveda, da je lahko ravno tisto nekaj vec razlika med tem da nekoga ubije ali pa da ga ne, zato so izgovori, kakrsen je bil omenjeni v sporocilu, na katero sem repliciral (ces da je nekje dovoljeno 70 znotraj naselja in da bo prej nekoga razlimal pri 50 kot 70, ker je nesposoben koncentrirati se na voznjo pri 50, ampak mu to uspe sele pri 70), nesmiselni.

Odlocajo lahko ze centimetri, ko pade (ali pa ne pade zaradi previsoke hitrosti ob zacetku bremzanja) hittrost toliko, da ne pride vec do poskodb ob trku ali pa da te ne povzrocijo trajnih posledic ali smrti in to je bila poanta mojega sporocila, ki ni imelo zveze s tvojim.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Ne ti meni o fiziki. In nikjer nisem napisal točne razdalje. Je pa kratka.
A ti moram video posnet?

Vsekakor - najdi en posten zid, pet metrov pred njim narisi na asfalt crto in naredi video kako ti pritisnes na bremzo tocno na crti in se ustavis pred zidom. Video objavi tudi v primeru, ce ti ne bo uspelo ustaviti, ne glede na izid bo poucen ali za tiste, ki smo skepticni glede tvojih trditev ali pa za tiste, ki niso/niste.

Za razliko od tistih, ki jim kar naenkrat nekaj prileti na cesto, bos seveda imel prednost, ker ze vnaprej ves tocno kdaj moras zabremzat, zato ne more biti prav nobene nevarnosti, da bi se bolj natrdo ustavil, kajne ?

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
A ti moram video posnet?

Vsekakor - najdi en posten zid, pet metrov pred njim narisi na asfalt crto in naredi video kako ti pritisnes na bremzo tocno na crti in se ustavis pred zidom. Video objavi tudi v primeru, ce ti ne bo uspelo ustaviti, ne glede na izid bo poucen ali za tiste, ki smo skepticni glede tvojih trditev ali pa za tiste, ki niso/niste.

Za razliko od tistih, ki jim kar naenkrat nekaj prileti na cesto, bos seveda imel prednost, ker ze vnaprej ves tocno kdaj moras zabremzat, zato ne more biti prav nobene nevarnosti, da bi se bolj natrdo ustavil, kajne ?

O kakšnih 5 metrih ti sanjaš? Kje sem to napisal?

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
A ti moram video posnet?

O kakšnih 5 metrih ti sanjaš? Kje sem to napisal?
nisem vedel, da "par metrov" po novem pomeni 10 metrov in več
bonk.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
wow 70 na 50....bi bilo zanimivo oziroma kar že žalostno ali bog daj raje ne, da bi kakega otroka nasadil pri 70....smrt zagotovoljena
frown-1.gif

Pa kam se vam tok mudi, da morate goniti? Pejte na AC se zgoniti 160-170+.....al pa pejt od Munchna proti Nurnbergu sama ravnina, 200+ zagotovljeno na srednjem pasu, da se razumemo :p
Ne bluzi, omejitve so pri nas postavljene zelo na oko. Večkrat imam npr. možnost primerjat slovensko in avstrijsko Koroško. Na enakovrednih delih je pri nas omejitev 50 ali v najboljšem primeru 60 (toda kjer je 60 je že vsaj 100m pred prvo hišo), v Avstriji pa je omejitev 80km/h (ali pri nas to sploh obstaja kje na navadnih cestah??) verjetno najpogostejša omejitev na magistralkah, tudi v primerih, kjer je ob cesti parkirišče gostilne ali pa na eni strani hiša, na drugi pa gospodarsko poslopje.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
frown-1.gif

Pa kam se vam tok mudi, da morate goniti? Pejte na AC se zgoniti 160-170+.....al pa pejt od Munchna proti Nurnbergu sama ravnina, 200+ zagotovljeno na srednjem pasu, da se razumemo :p

Ja res je norc.

Kaj bi pa rekel na motoriste, ki na 50 podlage žgejo 150+?

Sem zadnjič že od daleč slišal eno tako fibrco, ko sem mislil prečkat cesto.

Sem počakal, da je bil dokaj blizu, recimo 100 metrov in na hitro naredil kretnjo, da mislim kao stopit na cesto.

Je obrnil in se prišel nazaj kao tepst.
evil.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Sem zadnjič že od daleč slišal eno tako fibrco, ko sem mislil prečkat cesto.
Sem počakal, da je bil dokaj blizu, recimo 100 metrov in na hitro naredil kretnjo, da mislim kao stopit na cesto.
Tud ti bi si zaslužil kazen.

in zaradi takih potem prihaja do nsereč, prav lahko bi se ti umaknil na reb ceste, ker bi mislil da boš stopil, ti pa bi stal na robu in nebi stopil.

Ja dostikrat dva træita prav zato, ker se oba umakneta na isto mesto.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.145
113
Citat:
Uporabnik kontrakarambolmatica pravi:
Ksz.............
Takšen sisitem kaznovanja bi mooral biti pri nas.......................
cheer.gif

Švicarska policija je ustavila švedskega voznika, ki je po avtocesti divjal s hitrostjo kar 290 kilometrov na uro. Policija mu je že zasegla približno 180.000 evrov vrednega športnega mercedesa, grozi pa mu celo do milijon švicarskih frankov (720.000 evrov) kazni.
Voznika so ustavili v petek v kantonu Fribourg na zahodu države, potem ko je prevozil radarsko merilno mesto na avtocesti. Ali gre za rekordno izmerjeno hitrost, niso vedeli povedati, ker ne vodijo statistike, a se policisti ne spomnijo, da bi kdaj naleteli še na višjo izmerjeno hitrost.
37-letnemu Švedu so takoj odvzeli vozniško dovoljenje, zasegli pa so mu tudi črnega Mercedesa s 570 konjskimi močmi, ki naj bi bil vreden okoli 180.000 evrov. Šveda pa zdaj čaka tudi enormna kazen, saj v Švici kazni za prometne prekrške odrejajo v skladu z višino dohodka. Glede na švicarsko zakonodajo je že za 25 kilometrov na uro hitrejša vožnja od dovoljenih 120 kilometrov na uro po avtocesti kaznivo dejanje. Sodnik pa ima diskrecijsko pravico, da določi kazen, ki lahko doseže tudi do 1,08 milijona švicarskih frankov, odvisno od dohodka voznika. Teoretično to pomeni, da Šveda, če je premožnejši, lahko doleti tudi kazen v višini 700.000 evrov.
virus

frajer je imel SLS-a
wink-1.gif

http://blog.mercedes-benz-pass...-beschlagnahmt/
slsschweiz.jpg

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
ne bluzi
tudi če nasadiš otroka pri 50 ga ubiješ. tudi pri 30 ali še manj
to se pač zgodi ( da voziš prehitro ). ponekod lahko greš čez naselje 70 ponekod pa ne.
omejitve hitrosti pa so v sloveniji v vsaj 50 % postavljene tako da si vsaj jaz ne znam predstavljati drugega kot to da to tam samo zaradi inkasain če je cesta ravna in pregledan boš pri 50 pej nasadil koga kot pa pri 70; preprosto zato, ker bos manj pozoren na cesto in boš gledal okoli in se spraševal zakaj hudiča je tu omejitev 50 pa nikjer pametnega vzroka za to ( ne glede na to da je pač tabla naselje )

No no, če pa ti praviš da lahko voziš 70 tam ko je 50 omejitev potem pa bo ze držalo. Navali narod......
bonk.gif