Jest sm enkrat pomeril s fičkotom. Je blo 9,5mCitat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Povprečen avto na povprečni cesti bo rabil enih 10 metrov ...
Jest sm enkrat pomeril s fičkotom. Je blo 9,5mCitat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Povprečen avto na povprečni cesti bo rabil enih 10 metrov ...
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ja samo pri 50 imaš še reakcije cca 16m (recimo eno sekundo) in pri 70 20m.
rad bi videl zavorno pot 5 m pri 50 kmh.
Če ne upoštevaš reakcije (in s tem prevožene razdalje) se iz 50kmh ustaviš v parih metrih. Poskusi za foro.. pelji se 50, pa pri neki točki zaviraj na polno.
In tisto točko pri kateri ti moraš zavirat ti pove kdo ? Maš najete ljudi da na vsakih 50m stojijo po celi tvoji poti in ti mahajo kdaj se moraš ustavit ?
Tudi če ga nasadiš pri 50, je smrt precej verjetna, ampak če bi peljal 70 ga pa nebi zadel, ker bi bil takrat že mimo.Citat:
Uporabnik Jado pravi:
wow 70 na 50....bi bilo zanimivo oziroma kar že žalostno ali bog daj raje ne, da bi kakega otroka nasadil pri 70....smrt zagotovoljena
Citat:
Uporabnik zetko pravi:
Teme nisem odprl, da bi poslusal moraliziranje o prehitri voznji.
Citat:
Ne ti meni o fiziki. In nikjer nisem napisal točne razdalje. Je pa kratka.
A ti moram video posnet?
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
A ti moram video posnet?
Vsekakor - najdi en posten zid, pet metrov pred njim narisi na asfalt crto in naredi video kako ti pritisnes na bremzo tocno na crti in se ustavis pred zidom. Video objavi tudi v primeru, ce ti ne bo uspelo ustaviti, ne glede na izid bo poucen ali za tiste, ki smo skepticni glede tvojih trditev ali pa za tiste, ki niso/niste.
Za razliko od tistih, ki jim kar naenkrat nekaj prileti na cesto, bos seveda imel prednost, ker ze vnaprej ves tocno kdaj moras zabremzat, zato ne more biti prav nobene nevarnosti, da bi se bolj natrdo ustavil, kajne ?
nisem vedel, da "par metrov" po novem pomeni 10 metrov in večCitat:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
A ti moram video posnet?
Vsekakor - najdi en posten zid, pet metrov pred njim narisi na asfalt crto in naredi video kako ti pritisnes na bremzo tocno na crti in se ustavis pred zidom. Video objavi tudi v primeru, ce ti ne bo uspelo ustaviti, ne glede na izid bo poucen ali za tiste, ki smo skepticni glede tvojih trditev ali pa za tiste, ki niso/niste.
Za razliko od tistih, ki jim kar naenkrat nekaj prileti na cesto, bos seveda imel prednost, ker ze vnaprej ves tocno kdaj moras zabremzat, zato ne more biti prav nobene nevarnosti, da bi se bolj natrdo ustavil, kajne ?
O kakšnih 5 metrih ti sanjaš? Kje sem to napisal?
Ne bluzi, omejitve so pri nas postavljene zelo na oko. Večkrat imam npr. možnost primerjat slovensko in avstrijsko Koroško. Na enakovrednih delih je pri nas omejitev 50 ali v najboljšem primeru 60 (toda kjer je 60 je že vsaj 100m pred prvo hišo), v Avstriji pa je omejitev 80km/h (ali pri nas to sploh obstaja kje na navadnih cestah??) verjetno najpogostejša omejitev na magistralkah, tudi v primerih, kjer je ob cesti parkirišče gostilne ali pa na eni strani hiša, na drugi pa gospodarsko poslopje.Citat:
Uporabnik Jado pravi:
wow 70 na 50....bi bilo zanimivo oziroma kar že žalostno ali bog daj raje ne, da bi kakega otroka nasadil pri 70....smrt zagotovoljena
Pa kam se vam tok mudi, da morate goniti? Pejte na AC se zgoniti 160-170+.....al pa pejt od Munchna proti Nurnbergu sama ravnina, 200+ zagotovljeno na srednjem pasu, da se razumemo
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Pa kam se vam tok mudi, da morate goniti? Pejte na AC se zgoniti 160-170+.....al pa pejt od Munchna proti Nurnbergu sama ravnina, 200+ zagotovljeno na srednjem pasu, da se razumemo
Tud ti bi si zaslužil kazen.Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Sem zadnjič že od daleč slišal eno tako fibrco, ko sem mislil prečkat cesto.
Sem počakal, da je bil dokaj blizu, recimo 100 metrov in na hitro naredil kretnjo, da mislim kao stopit na cesto.
Citat:
Uporabnik kontrakarambolmatica pravi:
Ksz.............
Takšen sisitem kaznovanja bi mooral biti pri nas.......................
Švicarska policija je ustavila švedskega voznika, ki je po avtocesti divjal s hitrostjo kar 290 kilometrov na uro. Policija mu je že zasegla približno 180.000 evrov vrednega športnega mercedesa, grozi pa mu celo do milijon švicarskih frankov (720.000 evrov) kazni.
Voznika so ustavili v petek v kantonu Fribourg na zahodu države, potem ko je prevozil radarsko merilno mesto na avtocesti. Ali gre za rekordno izmerjeno hitrost, niso vedeli povedati, ker ne vodijo statistike, a se policisti ne spomnijo, da bi kdaj naleteli še na višjo izmerjeno hitrost.
37-letnemu Švedu so takoj odvzeli vozniško dovoljenje, zasegli pa so mu tudi črnega Mercedesa s 570 konjskimi močmi, ki naj bi bil vreden okoli 180.000 evrov. Šveda pa zdaj čaka tudi enormna kazen, saj v Švici kazni za prometne prekrške odrejajo v skladu z višino dohodka. Glede na švicarsko zakonodajo je že za 25 kilometrov na uro hitrejša vožnja od dovoljenih 120 kilometrov na uro po avtocesti kaznivo dejanje. Sodnik pa ima diskrecijsko pravico, da določi kazen, ki lahko doseže tudi do 1,08 milijona švicarskih frankov, odvisno od dohodka voznika. Teoretično to pomeni, da Šveda, če je premožnejši, lahko doleti tudi kazen v višini 700.000 evrov.
virus
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
ne bluzi
tudi če nasadiš otroka pri 50 ga ubiješ. tudi pri 30 ali še manj
to se pač zgodi ( da voziš prehitro ). ponekod lahko greš čez naselje 70 ponekod pa ne.
omejitve hitrosti pa so v sloveniji v vsaj 50 % postavljene tako da si vsaj jaz ne znam predstavljati drugega kot to da to tam samo zaradi inkasain če je cesta ravna in pregledan boš pri 50 pej nasadil koga kot pa pri 70; preprosto zato, ker bos manj pozoren na cesto in boš gledal okoli in se spraševal zakaj hudiča je tu omejitev 50 pa nikjer pametnega vzroka za to ( ne glede na to da je pač tabla naselje )