Merilec laka

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Off: Menjal sem kar je bilo potrebno da se spodobno voziš, razen turbine ki je bila v planu že od nakupa ni bilo nekih posebnih sitnosti. Če bi vedel kaj sedaj kupujem bi lahko rekel da je bil passat samo uventura v večjo zgodbo!
evil.gif

On: očitno ljudje berejo to temo ker me je že klical nekdo "če imam kaj proti da bi on pomeril malce lak pa to ... "?! Dobro sedaj mi pa vi povejte a so/ste butasti? Sej vem strategija je taka, prideš z ultrafenci napravo (za katero rečeš da košta 300EUR), nekaj meriš in potem zbijaš ceno (za jurija najman) ker je avto totalen sekret!
10.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
mogoče je meritev laka en tak lp hobi postal, vmes mu pa prste zlomiš.
smile-1.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
... pol pa vzameš merilc v roke pa pomerš če ma kej možganov v tej "prelepi" lobanji, da nardiš A test
wink-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Bemu, sem ze mislil, da sem te jaz klical, samo sem potem videl, da Passata prodajas. To pa ni zame.
Drgac pa, prvo kar naredim ko klicem je, da vprasam, ce lahko pomerim.
evil.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Sej če vprašaš ni panike, samo od mene boš dobil nazaj vrnjeno vprašanje kaj boš z merilcem in podatki. Če ti je pač v lastno zadovoljstvo da avto premeriš podolgem in počez pa ga daj!
grin1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.128
113
Titograd
Zgleda mu je še predrag, saj ko bo ugotovil da se od zunaj zadnja leva vrata ne odpirajo in da so gor slabe gume, ti bo še tu zbijal in bosta prišla na 1500 €
smile-1.gif

BMK, če nekdo reče da je avto v nulo in prisega na grobu svoje žive matere, potem naj bo tudi tak.... če nekdo reče da je ohranjen letom primerno, pa se ne bom sekiral če je kje kaka praska, jaz vem da rabljen avto ni nov. Ne vem, folk misli da so vsi butli in da bo rekel da je avto v nulo in servisiran po knjigi, pa nima ne servisne, avto pa kot da bi ga srake skupaj nanosile....... zato pa jih dosti kupuje z takimi merilci laka in nevem čem še vse
bonk.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Ja pa leva vrata so original, nič štrihana! Desna pa niso original oz. so barvana .. katera so sedaj boljša? Tista ki delajo ali tista ki ne (so pa original barve)?
cheer.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.934
6.012
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
lep passat ampak menjal si pa cel avto v zadnjih 3 letih :S
Za 13 let staro kišto in upoštevajoč slovenske sama-jama ceste niti ne.
Edino če si uberwagen vernik potem te lahko stisne
hysterical-1.gif
.

sarkazm on:
Samo toliko še moj sosed z žabarsko Xsaro istega letnika, ki je btw stala cca 1x manj od pasata ni menjal
evil.gif
..
sarkazm off:

Utisevalec
Pri zavorah so diski ali ploščice pri koncu ?

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Eno vprašanje: koliko nanometrov (ali kaj že je ta mera) je običajno debela barva? Mi je kazalo od 120 pa do 160 (na različnih avtih), na enem blatniku pa 250. Le zakaj
evil.gif
?

PS: Tale zadeva je malo bolj komplicirana kot sem mislil. Jpm je treba neki kalibrirat in ne vem kaj še vse.
crazy1.gif
).

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Me bad!
d055.gif

Lahko prideš premerit moj avto, a moram kaj plačat! Sem ga ravno včeraj dal na prodaj, pa že kličejo sami bedaki!
evil.gif
Očitno si ti prodajalec, ki pošteno opiše stanje avtomobila. Če bi se kdaj podal čez Trojane (predvsem na območje 03), bi videl, da so avtomobili, ki so v oglasu in telefonskem pogovoru "kot iz salona" podrtije, ki se bodo kmalu sesule same vase.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Sam fora je v tem, da bo zelo težko prodal avto, ker si vsak misli, kaj je šele zamolčal
grin1.gif
. Žalostno.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Žalostno je ker se vidi slovensko mentaliteto ...

Vsak slovenec ki kliče, (več ali manj sami dilerji čez trojane [preverjam GSM številke] ki ponujajo za avto 1000 manj od napisane končne cene) zbija ceno preden se predstavi. Sočustvuje z mano v smislu za tako ceno fant tega ne boš prodal ... hvala lepa za lepe želje in nasvidenje. Če mi po vsem tem reče, da bi si avto ogledal ga preprosto zavrnem (ker vem da bo tja prišel z merilcem in potem zbijal ceno!
grin1.gif
).

No potem imaš pa še drug profil kupcev (tujci) ki vljudno vprašajo kje se avto nahaja in kdaj/kje bi ga lahko videli. Pa če se da da jim ga pripeljem v lj, da plačajo bencin itd.! Vem da to niso pravi dilerji, so gastarbajterji ki se vračajo domov in potem verjetno tam prodajo avto dalje (ali pa tudi ne). Samo za pleh in razne merilce ni noben vprašal in tudi ne bo, ker če avto zgleda OK je OK, ceno se lahko korigira samo še na drugih stvareh.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Včasih je bolje spustiti kakih 300-500€, daš prvemu dileru pa imaš mir. Boljše, kot da se pol leta zajebavaš s prodajo in vmes še vlagaš, da se lahko sploh voziš. Na koncu prodaš kakemu fizičaru z nerealnimi pričakovanji, ki ti bo še naknadno težil za vsako napako. Drugo je, če prodajaš avto v top stanju.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Res je, ampak gre potem za "easy money" .. ravno sedaj se menim z neko avtohiso za menjavo, problem je da hocejo za cel pobuškan avto nenormalno ceno, medtem ko mi za mojega ponujajo nesramno malo. Razumem da hočejo zaslužit, ampak fizični trg ima precej manjše anomalije. Ne glede na cenovni rang z menjavo približno enakih vozil izgubiš 30-40%, oz. po domače pri 5k vrednem avtu izgubiš preko "dilerskega" trga 2k EUR, s tem da sem niso všteti nategi (nerealna kilometrina, skrite napake).

Aja da ne bomo offtopic, tudi avtohiše so očitno site ljudi z merilniki laka ker so meni rekli da si lahko pri njih za majhen denar izposodim njihovega (oz. če vzameš njihov avto lahko brezplačano pomeriš)!
grin1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Naredi se par (drugacnih) slik in daj gor se en oglas brez natancnega opisa pomankljivosti (samo omeni da je bil na parkiriscu malo obutan in pofarban), pa ceno nastavi na 350 EUR vec
smile-1.gif
Tako ti ne bo prehudo, ce ti uspejo zbiti ceno za 300 EUR, tistih 50 je pa porez na budale.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
jaz bi tudi tako šel, nastavi na neko ceno, malo manj od recimo tiptop, nato pa tiste ki bo zanimalo , poveš za večje težave. pa je tisto potem tampon za barantanje, drugače je malo verjetno do bo šlo za "pameten" denar.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
meni je pa prav smešno tole ko eni kupujete številke ne avta.
pa boli mene če je bil blatnik barvan če je drugače avto ok. kaj je zaj prodajalec kriv, ki drugače super pazi na avto mu ga pa en bedak popraska z vozičkom na parkingu. potem pa pridete vi znalci in ga drkate da je bla najmanj totalka in 4 mrtvi v tem avtu.

fantje dajte se zresnit. greš avto gledat če je vse ok je to to. če je avto tako dobro popravlen, da tega ne opaziš se nimaš kaj sekirat. če je pa na hitro skupaj zmetan boš pa itak videl že na 100m, za kar nerabiš merilca.

meni tut, da en vleti z merilcem mu rečem samo adijo, da se nimama kaj pogovarjat. ker taki ponavadi pri nakupu rabljenega avta kupujejo(te) nov avto, ki je še topl iz tovarne. vsaj mislite tako.
Povej mi, če sem uganil
evil.gif
: si s SV strani Trojan, ne?

Luka51: Se strinjam ! !
zmaga.gif

sad: jaz nisem, pa se strinjam z njim, in kaj zdej?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.908
113
40
MB
Citat:
Res je, ampak gre potem za "easy money" .. ravno sedaj se menim z neko avtohiso za menjavo, problem je da hocejo za cel pobuškan avto nenormalno ceno, medtem ko mi za mojega ponujajo nesramno malo. Razumem da hočejo zaslužit, ampak fizični trg ima precej manjše anomalije. Ne glede na cenovni rang z menjavo približno enakih vozil izgubiš 30-40%, oz. po domače pri 5k vrednem avtu izgubiš preko "dilerskega" trga 2k EUR, s tem da sem niso všteti nategi (nerealna kilometrina, skrite napake).

Aja da ne bomo offtopic, tudi avtohiše so očitno site ljudi z merilniki laka ker so meni rekli da si lahko pri njih za majhen denar izposodim njihovega (oz. če vzameš njihov avto lahko brezplačano pomeriš)!
grin1.gif

avtohiša s tvojo garo ne bo in nima cilja bajno zaslužit kot si misliš sam, 100-200 € za čas ko jim bo avto stal tam, ponudijo ti pač tolko kolk je dejansko vreden
evil.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Citat:
Žalostno je ker se vidi slovensko mentaliteto ...

Vsak slovenec ki kliče, (več ali manj sami dilerji čez trojane [preverjam GSM številke] ki ponujajo za avto 1000 manj od napisane končne cene) zbija ceno preden se predstavi. Sočustvuje z mano v smislu za tako ceno fant tega ne boš prodal ... hvala lepa za lepe želje in nasvidenje. Če mi po vsem tem reče, da bi si avto ogledal ga preprosto zavrnem (ker vem da bo tja prišel z merilcem in potem zbijal ceno!
grin1.gif
).

No potem imaš pa še drug profil kupcev (tujci) ki vljudno vprašajo kje se avto nahaja in kdaj/kje bi ga lahko videli. Pa če se da da jim ga pripeljem v lj, da plačajo bencin itd.! Vem da to niso pravi dilerji, so gastarbajterji ki se vračajo domov in potem verjetno tam prodajo avto dalje (ali pa tudi ne). Samo za pleh in razne merilce ni noben vprašal in tudi ne bo, ker če avto zgleda OK je OK, ceno se lahko korigira samo še na drugih stvareh.

Pa dej to napiši v svojo temo, ker se nič ne tiče merilca laka
evil.gif
.
Tako da, ne jeb.i zdej tistih z merilci laka
evil.gif
.
Drgač pa, sem danes šel gledat eno zadevo, tip ko je videl merilec je takoj stopil zraven (sem že mislil, da bo bejzbol palco privlekel od nekod
grin1.gif

Aja, jeb.a edino, da se to ni zgodilo v Sloveniji
evil.gif
. Toliko o tem.

Aja, še nasvet za tvoj avto. Rukni gor zadnjo ceno, za katero si pripravljen prodat in bo šel takoj. Tako je šel en VW od bajte, cel zlaman, Slovenci ponujali 300 EUR, dali na avto.net 750 EUR, šel v 1 uri. Kupil makedonc, skeširal in odpeljal. Sploh ni gledal avta. Pa je bil rjast, volanska letev fertik, končini za zamenjat, gume na koncu, itd... Slovenc ti ne bo šel kupit takega avta. Žal. Klicalo jih je pa ene 10 v tisti uri, preden smo skinili oglas dol. VW gre potem hitro.
cheer.gif