Merilec laka

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Na šihtu imam tega...

112 mikronov na fiatih pokaže.... na vseh letnikih (od 20 let starih, do 8)
confused-1.gif
No vsaj na teh sem testiral.

http://shop.conrad.si/websale7...c8fa1591%2Fmd5}

Dvakrat sem ga vzel sabo, ko sem šel gledat avto. Pa ponavad vidiš že na oč, da je vse premakneno
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Imel sem točno tega... ko sem kupoval avto. V 1 mesecu pomeril cca 30 avtov, predvsem od kolegov, sodelavcev, ipd. Meritve morda niso povsem natančne, vendar dovolj, da lahko v sekundi oceniš, kateri del je bil barvan. Res odlična zadeva za pomoč pri nakupu avta. Ni pa za plastiko. Čez mesec dni ga nisem več rabil in sem ga prodal na bolhi dražje kot sem ga kupil
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
A to tega prvega za cca. 110 EUR?
No, jaz bi tudi rabil za nakup avta, čeprav bi ga potem verjetno kar obdržal. Namreč mi je to malo hobija...

Bo pa to striktno za neprofesionalno uporabo, tako da ne rabim kakšne zadeve za 500 EUR. Tudi če pokaže par mikronov narobe, če je pogrešek vedno isti je dovolj, da ugotoviš, kje je barvano.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
No v kratkem bom prodajal avto, če mi kdo pride s to napravo bo bejzbol kij pripravljen!
10.gif

In kaj točno ti pove debelina laka oz. njeno neujemanje?

Če nisi sposoben ugotovit na "uč" kateri del je bil barvan potem je OK, če so nosilci in razmaki OK pa sploh nimaš kaj za skrbet. S tem merilcem spravljaš samo sebe in prodajalce v slabo voljo .. pa upam da kupuješ avto mlajši od 3 leta, tam ima merjenje mogoče še smisel (no razen da so pri novih avtih tudi velika odstopanja).

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
No v kratkem bom prodajal avto, če mi kdo pride s to napravo bo bejzbol kij pripravljen!
10.gif

In kaj točno ti pove debelina laka oz. njeno neujemanje?

Če nisi sposoben ugotovit na "uč" kateri del je bil barvan potem je OK, če so nosilci in razmaki OK pa sploh nimaš kaj za skrbet. S tem merilcem spravljaš samo sebe in prodajalce v slabo voljo .. pa upam da kupuješ avto mlajši od 3 leta, tam ima merjenje mogoče še smisel (no razen da so pri novih avtih tudi velika odstopanja).
Lej, ne se sekirat. Ti daj s kijem, pol mi boš dal pa avto zastonj
evil.gif
.

Sicer pa, če mi ne pustiš zadeve premerit, se lepo obrnem in bo. Oba bova zadovoljna, ti avta ne boš prodal bedaku z merilcem laka, jaz bom pa kupil tistega, za katerega bom sigurno vedel, da ni usut.
evil.gif

Žal, glede na stanje avtov pri nas, ni druge poti. Zadnjič bil malo pod lipco in sem se samo smejal. Se je brez merilca videlo, kakšno sranje se prodaja. Ampak ti niso problem, problem so tisti, kateri so solidno poštimani nazaj in žal jaz ne opazim tega. Bo pa merilec pokazal svoje.
evil.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
znanec včeraj razlaga, kako je en ki fura enoprostorce iz ne vem kot, prodal celo enmu ko je imel sovozniški sedež črne barve (avto bež drugače)..zato ker je bil originalni zlomljen... en deda je to kupil, in bil srečen. je verjetno mislil da je oprema Individual. Baje deklice ki pridejo gledat te enoprostorce se kar primejo za trebuh in ratajo noseče.... tolk je moda teh picasojev in ostalega.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
In kaj ti pove, če je bil avto bil popravljen zaradi parkirišč?
Iskrenost prodajalca se stestira. Namrec, ce mi bo povedal to na direktno moje vprasanje in merilec to naknadno pokaze, je vsaj en indic, da ni nategun. In s tem nimam tezav. Sem pa ze parkrat videl, kako se prodajalec naknadno "spomni", da je bil pa res en del strihan
grin1.gif
Prej pa prisegal na mrtvo, da je avto nov in nikoli nic strihano.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Ja glej jst povem kje sem avto butnil (do sedaj še nobenega nikamor) oz. kje se od prej vidi da je bil barvan (pač nisem prvi lastnik, avto je pa bil barvan). Skratka prodajam avto tako kot je ...

In sedaj mi pride en kekec z merilcem in mi pravi da je bil (poleg očitnega) barvan še sprednji odbijač pa levi prag pa del strehe ... ja ok, ampak cena ne bo nič nižja, hvala da si mi povedal da sem 5 let vozil avto ki ima prebarvano streho!
cheer.gif

Če bi bil pa prvi lastnik in bi trdil da avto nikjer ni bil barvan je pa res da bi z veseljem dovolil pregled z merilcem ...

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Ja ja toti cheap merilci, se spomnim ko sem prodajal avto, je model prvo gledal 20 min avto, skakal po kolenih, šlatal blatnike, in ne vem kaj vse. Me pol vpraša če lahko merilec uporabi sem privoli vendar naj pazi da nebo risov not naredil, pa meri on lepo blatnik pa zadaj pa havbo, pa streho...
Aja prodajal sem laguno III, pa reče veš kaj avto je bil ruknjen, glej tu na blatniku full več kaže, pa tam od zadaj se vidi da je plastičen odbijač malenkost druge barve kot blatnik.
Ga debelo gledam, pa mu pravim vredu majster ti avta neboš kupo, ker glej tu maš cenilniški zapisnik za popravilo desnih zadnjih vrat, poškodba na parkirišču, če ne veš sta pa sprednja dva blatnika plastična in je prvi kovinski del 20cm globoko, kot drugo mi pa najdi mojstra ki bo pobarval plastiko in kovinski blatnik v čist isti odtenek metalik srebrne, saj "mojstri" v renault tovarni tega niso zmožni.
Tak da dragi mojstri ta napravica vam čisto nič ne pomaga, če ne veste nič o avtu ki ga kopujete, kako je narejen, kakšen je postopek tovarniškega barvanja ali se avto cel barva, ali se posamezni deli barvajo posebaj, Povem vam da pa če mi še en pride s totim kvazi merilcem ga pa tudi jaz z bejzbolko pozdravim, aja pa kolega naj zraven pripelje da bo mel pričo, kr drugače nebo odškodnine. :)

lp bluub

P.S. Zadnji del je bol za hec kot za res, nisem živčen in nasilen človek
smile-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
kdo, merilec laka? če pa nove avte kupuješ
bonk.gif

Res je, in vsakega novega sem pred prevzemom premeril, ker imamo v družini kar nekaj kleparjev ter ličarjev in vem koliko novih avtov je že šlo skozi njihove roke preden ga je kupec prevzel.
wink-1.gif

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.600
488
83
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
kdo, merilec laka? če pa nove avte kupuješ
bonk.gif

Res je, in vsakega novega sem pred prevzemom premeril, ker imamo v družini kar nekaj kleparjev ter ličarjev in vem koliko novih avtov je že šlo skozi njihove roke preden ga je kupec prevzel.
wink-1.gif

BRAVO!!!
tudi jaz sem tik pred nakupom novega domačega vozila ugotovil, da so smeti pod metalik nanosom:jasno, ni nihče nič vedel - kasneje sem izvedel, kdo ga je popravljal, saj je bil poškodovan od toče; jasno, sem ga staršem odsvetoval

kdor je proti merilcem in da zraven še laže, mu lahko rečem samo "srečno", meni avta ne bo prodal
malo je poštenih, ki ob prodaji avta ne tajijo zadev... za druge so pač merilci, da o nujnem testerju ne govorim:
ko mi tip ponuja 1.8T ki "gre ko [censored]", zraven ima pa wastegate loputko odžgano in ropota po katalizatorju (no boost), ne govorim

potem so pa bledi obrazi z odprtimi usti, ko jim poveš kar jim pritiče
dandanes bi vsak rad kupil avto, polirka pa globinc pa maxibrill, pa prodal in 500€ potegnil, nis(m)o več take ovce...

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Jah, dej to dopovej baseball igralcem
smile-1.gif
.

Evo, ravno iz enega ogleda.
Avto kao slovenski od drugega lastnika, ahm uvozen leta 2009 (homolomo SB). Brez servisne, brez daljinskega, leva luc svasana, nisem pa z ocesom mogel videt ali je bil barvan spredaj levo. Tako da, danes se naroci merilec, bomo pac baseball spilali, hehe.
Za piko na i pa se kao lastnik leto in pol, prometno pa od oktobra lani, registracija in tehnicni datumsko nista ista, hehe. Pol pa se oglasevano ceno dvigne za jurja, ker sem se naredil butastega, ces da ne vem tocno cene.
To je tretji ogled in pri vseh so take zgodbice.
Jeba edino, ker je precej eksotika in ni izbire pri nas. Izgleda bo treba Renoja kupit, pa ni hudic, da ne dobim enega od starega cica. Ceprav sem sel tudi takega gledat, prvi lastnik, pol pa zgolj prvi in zadnji servis noter. Ja, smo sami, ker ne ves kaj na servisu naredijo. Ja fajn, potem imate racune za materijal, jah to pa ne, je kolega brez racuna naredil. Eh ja... Zalostno.... Cene pa do neba.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
najbolj so hecni majstri ko govorijo o meritvah laka na odbijačih. Ti so namreč plastični in se tu ne da prav nič merit. Že s tem se nekdo predstavi !
evil.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
malo je poštenih, ki ob prodaji avta ne tajijo zadev... za druge so pač merilci, da o nujnem testerju ne govorim:
ko mi tip ponuja 1.8T ki "gre ko [censored]", zraven ima pa wastegate loputko odžgano in ropota po katalizatorju (no boost), ne govorim

Kupiš?
evil.gif

Glej še vedno ko sem prodajal avto sem napisal vse podatke po resnici, napišem pa informativno ceno koliko košta tak avto brez napak, koliko košta z napakam ki jih ima in na koncu vedno dam opcijo da če najde še kaj kar ni omenjeno se lahko pogaja o ceni!
zmaga.gif

Meni ni namen prodat avto zato da zaslužim in človeku, ki zbija ceno že po telefonu ga niti nimam namena prodat. Enako človeku ki pride zbijat ceno za 13let star avto ker je kao "barvan"!
priden.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Problem je, da 2-3 leta rabljene avte prodajajo za 2-3 jurje cenejše kot nove. To se še nekako izzide, samo vsak tak je bil še razbit povrh.

To pa ne gre več.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Lej, če ti en zbija ceno zaradi barvanja je to pač tepec. Isto kot bedaki, kateri zbijajo ceno, ker je sem pa tja kakšna praskica ali rahla udarninca. Ja jeb.at ga, avto ni nov. Če hoče imeti brezhibnega, naj gre v bližnji salon.
AMPAK: kot sem ti jaz in še kdo opisal, je trenutno stanje na trgu rabljenih v Sloveniji katastrofalno. Prodajajo se kante in to za ceno dobrega. E, jebig.a. Jaz sem se temu prilagodil in si bom nabavil to zadevo, ker enostavno ne morem tvegat, da svoj pošteno zaslužen denar pušnem za razbitino. In ne bom zbijal cene zaradi tega, ker enostavno takega avta NE bom kupil. In kot sem napisal zgoraj, faking čičoti lažejo... 60 let star tip, ja servisna potrjena, vse lepo in super. Prideš tja, ni servisov, in kako naj potem verjamem, da ima avto res toliko km? E, nema. Pa me ne zanima ali me bo kdo s kijem ali kako drugače. Če ne bo pustil premerit, bom enostavno šel naprej. Imam poln kur.ac preprodajalcev, kateri me hočejo nategnit. Been there, done that, not any more.
tongue-1.gif

Aja, pa še tole. Kdor skače najprej z merilcem okrog avta je po moje bedak. To najprej lepo vse pregledaš, se pogovoriš z lastnikom, potem pa njegove besede preveriš z merilcem. Če se potrdijo, potem lahko potencialno verjameš tudi ostalim besedam, če ne, pa veš kje si.