Mercedes 220D

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
Je imel kdo Mercedesa C ali E klase (letnik 1995 in več) z motorjem 220D? Kako se kaj obnese v praksi glede na to, da nima turbine? Kakšna je kaj poraba? Plusi in minusi? Hvala za odgovore!

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Stare 220 D so dobri motorji. Kar se pokvarljivosti tiče boljši kot CDI,čeprav tud slednji niso slabi. Če bi kaj izpostavil je to da avto nikamor ne gre in nekih čudežev okrog hitrosti ni za pričakovat. Za neko normalno vožnjo,pa vseeno dovolj.Sicer če bi rabil poskočen avto,tega najbrž nebi gledal. Pelješ se v E kar veliko bolje kot v C. Parkiranje je na izi,,čeprav je velik .
Če bi jaz kupoval,raje E. Poraba je za tak avto full nizka. Tako da jaz ti priporočam.
Če te še kaj posebaj zanima pa vprašaj.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
če se boš večino vozil po AC potem pogjno vzemi.avto rabi 15s do 100km/h.v mestnem prometu se vleče ko megla.je pa res daso ti motorji praktično neuničljivi.

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
Glede na to, da trenutni avto tudi "nikamor ne gre", ter da sta mi namesto "hitrosti" bolj važna vzdržljivost in udobje, sem se tudi zapičil v E klaso. Problem je samo najti primerno ohranjenega z ne preveč prevoženimi kilometri. Če se prav spomnim ima motor verigo, a ne? Torej odpade drago servisiranje
smile-1.gif
Kakšna je poraba?

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Avto ima verigo ja.
Poraba tam nekje 6-8,odvisno kolk ga ''ženeš''. Kakšne dolge,lagane relecije,pa te zna še presenetit
cheer.gif

Dobit kakšnega dobrega pri nas pa je res po svoje umetnost. Večina jih je uvoženih in kar zgonjenih. Sam sem dolgo iskal kaj takega,pa ti povem,da je res težko. Če že kakega izvohaš je pa tud cena temu primerna,glede na ostale.
Želim ti veliko uspeha pri iskanju pravega!!!
nahrung002.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.982
-387
113
no no. moj je 91, pa ima armaturo 3x lepšo notr! poglej volan od mece? trda plastika... pomoje je ostala armatura tud. poglej, notr je vse pravokotno. bog ne daj, da z glavo kam udariš!
wink-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
[censored] ga, meni so taki trpezni avti zakon. Imam ga raje kot tanova draga jajca ki glede popravil nimajo konca.
To je super avto, zelo fajn je ce se noter vrti vsaj dizelski "petak" ce ze ne sestak.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.982
-387
113
hej, sej nisem reku da so jajca al pa karkoli! verjetno je to res legenda avto.

Podal sem samo primer, kako so pač nemci bolj "trdi" in notranjosti avta. Za mašino pa verjamem da je kvalitetna.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.075
113
Volan je ko v avtobusu, avto ropota kot avtobus in kadi kot avtobus .. toraj mora biti avtobus?! Aja, o MB D je govora!
aplauz.gif

Da si izposodim temo, kako je pa kaj s TD motorji (torej ne CDI) v teh E klasah (med 95-98)? A je to zakaj in zakaj ne?

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Tudi TD-jem nič ne manjka. Je bila tudi turbina porihtana tako da drži. Mogoče še bolj kot so te ''nove'' turbine. Res je da se od 190 do tega modela,notranjost ni kaj veliko spremenila in ni nek biser lepote. Ampak ta E klasa se je začela delat leta 95,in takrat tud konkurenčen BMW ni bil glih lepotec.
ne-ne-1.gif
Tako pač je! Res bi mogoče lahko že takrat lahko marsikaj uredili,ampak jehat ga................!!
Tisti kateri so takrat ali zdaj to kupujejo,verjemi,da jih prav nič ne moti! Tudi mene ne!
Ker preprosto veš zakaj kupuješ tak avto.
wink-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.075
113
Kako je kaj z udobjem, je na nivoju? Predvsem me zanima tisti del udobja, ki se tiče vožnje po naših slabih luknjastih cestah .. ropotanje? stresanje?

Ker notranjost je živ obup, recimo če ga primerjam z mojim ljudskim nemcem je ko tank proti vesoljski ladji!
evil.gif