Mercator se prodaja

Kdo bo po vaše ponudil največ za Mercator

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Če moje dnar mečejo v bančništvo in rešujejo propadle špekulante, se strinjam, da se v primeru najslabšega scenarija prodaje Mer. rešujejo tudi kmetje.

Mater je lahko bit pameten s polno ritjo, kaj!
bonk.gif

Probaj enkrat s prazno ritjo srat.

Lp

Kmetje že papcate subvencije.
In če si z njimi niste znali napolniti riti, sorry.
(očitno se pa tudi s prazno ritjo da srati, vsaj če sklepam po tebi...
tongue-1.gif
).

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
po vojni res ni bilo.
a je ratalo, se je imelo

iz tega se je imelo in je ratalo, se danas bližamo temu, k se nima. nima večina, nekateri imajo preveč.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.456
2.400
113
Pomurje
Moja je in upam, da bo še naprej polna
cheer.gif

Subvencije pa tudi meni smrdijo!!! ker nažalost podpirajo lenuharstvo nekaterih in močno posegajo v podjetništvo.
Vsaj v gozdu je tako.

Lp

p.s. tam si jockal za sodobnim hitlerjem, tu pa se ti je.be za kmete

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Sicer me boli k.... če se prodaja, ampak vsi ki živite v mestu vedite, da se bo sesulo okolje okrog vas.

Kmetijska panoge sadjarsvo, vinogradništvo, zelenjavarji itd. v večji meri zalagajo samo Merc pa Tuš.

Če bodo kmetje propadli, boste z njimi vred šli vi tudi v rit. Bo vam spet smrdelo po gnoju v Ljubljani.
Se boste vsaj spomnili, da z drekom kaj zraste.

Potem pa jejte "zdravo" LIdl in Hofer zelenjavo.

Lp

Zadnji ki bo tukaj propadel bo kmet. Moj fotr vso zelenjavo proda na tržnici in direktno na lokaciji, tko da tisti kmet ki bo hotel prodat bo svojo robo dosti uspešno tudi prodal. Bodo pa spet zaživele tržnice z domačo robo in ne z "domačo" zelenjavo iz Italije, kot je večina sedaj kupuje. Bio my ass!

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.456
2.400
113
Pomurje
Tudi tu je rešitev. Sicer ne vem kakšne so kaj cene tržnica vs. trgovina.

Dvomim, da bo dovolj velik odjem za kakšnega kmeta grosista.
Saj veš ste/smo navajeni kupovati vse na enem mestu.

Lp

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
ksz....
Šrot ni niti k od kapitalista. poglejte njegov CV. je pač samo en birokrat ki se mu je zgodilo ,da se je znašel na obeh straneh (tako levega F21 kot JJ), ki so žele zavarovati ti. nacionalni interes. Je Slovenec (nejankoviæ) in ima (jih je imel) prijatelje na obeh straneh.To so njegove EDINE kvalitete. pred 10 leti je bil navaden občinski birokrat. takorekoč ni imel za suh kruh.
On je slovenska zgodba o uspehu podprta s politiko ti.nacionalnega interesa. Srbi bi dejali: narod,če sve da pozlati.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Moja je in upam, da bo še naprej polna
cheer.gif

Subvencije pa tudi meni smrdijo!!! ker nažalost podpirajo lenuharstvo nekaterih in močno posegajo v podjetništvo.
Vsaj v gozdu je tako.

Lp

p.s. tam si jockal za sodobnim hitlerjem, tu pa se ti je.be za kmete

Se mi ne je.be za kmete. Daleč od tega (mislim, da je celo na tej strani ena tema na temo kmetov, ki to dokazuje).

Želim samo poudariti, da nisem po slani župi priplavala, da bi nasedala pravljicam o tem, kako bo kmet izumrl, če ne bo Mercator v SLO rokah.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.203
1.207
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Ali malce bolj konkretno:
V BiH so po vojni iz obupa prepustili svoj trg tujcem, danes morajo domaci proizvajalci zbirati podpise prebivalcev da se prodajelec usmili in njihov izdelek postavi prodajno polico.

Kam to vodi pa verjetno ves?
Me ne zanima, dokler so izdelki uporabni, kvalitetni in poceni (in seveda ustrezajo predpisom).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.203
1.207
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:Saj tudi mene ne boli, če bo kdo propadel, ampak v pekel nas bodo zraven vlekli.
Delajo to avtoprevozniki in delajo to tudi kmetje.
Pa potem ne pizdite, ko vam bo smrdelo po LJ in boste imeli zaprte ceste.
In to delajo le zato, ker kak minister nima jajc poslat buldožerje in specialce spucat ceste.
Nič nima proti protestiranju, dokler mene ne ovirajo. Potem pa pendrek pa po buči bedake.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Pa prej ste govorili da bojo slovenski izdelki iz polic v trgovinah zginli. To sploh ni res! Ker slovenska zakonodaja tega ne dopušča in morajo vse trgovine imet določen procent slovenskih izdelkov, pa naj bo to Hof.. , Lid.., Merca..., ali pa gdo drug.

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
V zadnji Demokraciji je objavljen članek Hoja največjih treh po robu.Se lepo vidi kakšne mone so trgovci. Obnašajo se kot država v državi......za več si preberite nalogo na spletni strani UVK

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Danes sem mal razmišljal o tem Mercatorju, ko smo hodil po trgovinah. En možnih scenarijev je tudi ta, da Pahor rešuje Šrota pri Mercatorju in so pač že začel pripravljat podlago za odkup državnega deleža nazaj... Ker trenutek ni ravno optimalen za prodajo. In ravno zdaj, ko je kriza finančna v svetu, se je spomnil "da mu država preveč nagaja".
rolleyes-1.gif

srot_pahor-dolga.jpg_138096144.jpg

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
po moje pahor ta trenutek nima kje vzeti. Moreš bit pripravljen da bodo potem januarja upokojenci tut zahtevali svoje. Tak da najbolj mislim da tvoja teorija ni najbolj izvedljiva, možna pa vsekakor je pri njih nikoli ne veš! Še sedaj mi pa ni jasno kako lahko projajajo 18% delež če je zakonsko določen delež za prevzem 25%! Ne poznam scer do potanskosti poteka a mislim da lahko UVK prepove prodajo preden ne izvedejo prevzema a ta se lahko zgodi samo po 369 € če me spomin ne vara!

vacant

Pripravnik
13. okt 2008
250
0
16
slovenija
Kaj vam ni jasno ?
Kar se kupi se lahko tudi proda.
Če lahko jaz naprimer kupim, kišto krompirja (mogoče BMW), lahko to kišto tudi prodem (tudi če je BMW). Zakaj bi bilo med kišto krompirja in Mercatorjem kaj drugače. Tržišče določi ceno, če je zguba jočem, če je dobiček, dam za pijačo.

Sranje okoli Mercatorja, ki sedaj smrdi, pa ni od danes. Mercator je uničil vse trgovce v SLO, od Emone, Živil, Pomurke in še marsikaj, kar jaz ne vem je bilo kupljeno s strani Mercatorja. Potem so polovico tega likvidiral, ker ni bilo, za Mercator dovolj dobičkonosno. In postal edini slovenksi igralec (ki kaj šteje) na našem trgu.

Strategija vsakega lastnika je ZASLUŽEK. Mar ni to razvidno od kar je kapitalizem.
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
saj enim nam je jasno da lahko s svojim premoženjem počneš karkoli dokler ni v nasprotju z zakonom! Sam se lahko odločiš kdaj boš kišto krompirja prodal in za koliko! Na področju točno določenih zakonov pa je jasno navedeno da se mora objavit prevzemna namera, ko posameznik ali povezane družbe presežejo prag 25% in prevzeti se tut po določeni ceni, po kateri so se kupovale delnice ( mislim da najvišj če se motim pa me naj nekdo popravi) no v primeru mečkatorja se gre za cca 369 evrov po komadu. Če Šrot danes objavi tako ponudbo bo dobil vse delnice, apmak res od vseh lastnikoin jih ne bo mogel (predvidevam) plačat! Zato me sedaj zanima kako lahko ATVP in UVK prepuščata da model prodaja 48% ne da bi prej objavil ponudboŽ? V nasprotnem primeru mu je potrebno odvzeti čisto vse pravice za teh 48% dokler ne naredi tega kar mu določa zakon! Pa oglobit ga je potrebno za vsak dan ko je v prekršku (to pa je že lep čas)!
Da povzamem Šrot mora najprej objavit prevzem nato pa naj prodaja (tega ne bo naredil uiz več razlogov npr. ni denarja, ogromno bi izgubil, o dobičku lahko samo sanja v primeru prevzema, zguba bo ogromna),
država tega deleža ne sme kupit pod nobenim pogojem kaj pa bodo naredili dobavitelji pa mi je vseeno!
Ti pa lahko s krompirjem ali BMW jwm počneš kar želiš svetujem ti pa lahko da BMW ja ne prodajaj!
zmaga.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.203
1.207
113
www.adriamedia.si
Šrot ne prodaja 48% ampak tisto, ker ima. Ostanek prodajajo drugi.
Je pa res, da vsi vemo, kako je z Laškim in drugimi, ki se "ne poznajo".
Najbolje bi bilo vse skupaj z zakonom spravit v stanje, kekršno je bilo pred prodajo (pobrat delnice in vrnit denar). Če pride do kolateralne škode (kaki nedolžni vlagatelji, ki zaradi tega popušijo), jo mora povrnit Laško. Če slučajno zaradi tega crkne, pa naj. Ga bo že kdo poceni kupil - InBev čaka ...

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik vacant pravi:

Sranje okoli Mercatorja, ki sedaj smrdi, pa ni od danes. Mercator je uničil vse trgovce v SLO, od Emone, Živil, Pomurke in še marsikaj, kar jaz ne vem je bilo kupljeno s strani Mercatorja. Potem so polovico tega likvidiral, ker ni bilo, za Mercator dovolj dobičkonosno. In postal edini slovenksi igralec (ki kaj šteje) na našem trgu.

sej tega se pa noben ne spomne da je ravno merkator kriv za propad manjših trgovin.
zaradi tega pa je lahko najdražji.
crazy1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
če se prodaja skupaj pomeni da so uradno povezani, kar pa pomeni da je prekoračen prag 25% tu okoli pa ni nobene javne debate zakaj?