Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
.ksz.
Naj ga prodajo komur koli hočejo, samo NE državi. Itak je to samo trik, kako nategniti ceno delnice celo nad tržno ceno (ceno, ki bi jo ponudili zasebni lastniki) - in pobrati še ekstra denar (ne samo razliko med nabavno in trenutno tržno ceno). Nimam namena ponovno financirati ne vem katerega tajkuna, ki bo simpatičen ne vem kateri vladi, potem bomo pa spet nekaj poceni prodajali, pa spet drago kupovali,.... v imenu ne vem katerega nacionalnega interesa, ker mojega sigurno ne (preko davkov financiram to vrhunsko bedastočo.press).
Kaj je nacionalni interes, ste si vsi lahko lepo pogledali, pivo se vedno najde na tem svetu, SLO dobavitelji z obstoječim mercatorjem itak niso srečni, zaposleni bodo ostali v vsakem primeru, ker vsaka lokacija še vedno rabi ljudi, ne glede na napis, ki bo nad vrati.
Skratka, naj dela s tem, kar hoče, dokler to ne gre za moj denar spet v roke državi, posledično pa politikom in njihovi tajkunovski španoviji.
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
.ksz.
Naj ga prodajo komur koli hočejo, samo NE državi. Itak je to samo trik, kako nategniti ceno delnice celo nad tržno ceno (ceno, ki bi jo ponudili zasebni lastniki) - in pobrati še ekstra denar (ne samo razliko med nabavno in trenutno tržno ceno). Nimam namena ponovno financirati ne vem katerega tajkuna, ki bo simpatičen ne vem kateri vladi, potem bomo pa spet nekaj poceni prodajali, pa spet drago kupovali,.... v imenu ne vem katerega nacionalnega interesa, ker mojega sigurno ne (preko davkov financiram to vrhunsko bedastočo.press).
Kaj je nacionalni interes, ste si vsi lahko lepo pogledali, pivo se vedno najde na tem svetu, SLO dobavitelji z obstoječim mercatorjem itak niso srečni, zaposleni bodo ostali v vsakem primeru, ker vsaka lokacija še vedno rabi ljudi, ne glede na napis, ki bo nad vrati.
Skratka, naj dela s tem, kar hoče, dokler to ne gre za moj denar spet v roke državi, posledično pa politikom in njihovi tajkunovski španoviji.
je razlika, če dobavitelji z mercatorjem niso srečni, ena stvar pa je če prenehajo dobavljati Mercatorju. [censored] bo en Tesco uletu in zjebal celotno linijo trgovske znamke, ko bo raje uturil verjetno cenejše lastne dobavitelje.
Tako da vsekakor bi moral bit razdelitev deležev 4x25%, samo je sedanja vlada zajebala, kako se bo pa ta situacija razrešila bomo pa vidli.
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
.ksz.
Naj ga prodajo komur koli hočejo, samo NE državi. Itak je to samo trik, kako dodatno nategniti ceno delnice celo nad tržno ceno (ceno, ki bi jo ponudili zasebni lastniki) - in pobrati še ekstra denar (ne samo razliko med nabavno in trenutno tržno ceno). Nimam namena ponovno financirati ne vem katerega tajkuna, ki bo simpatičen ne vem kateri vladi, potem bomo pa spet nekaj poceni prodajali, pa spet drago kupovali,.... v imenu ne vem katerega nacionalnega interesa, ker mojega sigurno ne (kot davkoplačevalec plačujem več davkov tudi zato, ker država tala svoje premoženje političnim prijateljčkom).
Kaj je nacionalni interes, ste si vsi lahko lepo pogledali, pivo se vedno najde na tem svetu, SLO dobavitelji z obstoječim mercatorjem itak niso srečni, torej good for them, da gre to nekomu x, zaposleni bodo ostali v vsakem primeru, ker vsaka lokacija še vedno rabi ljudi, ne glede na napis, ki bo nad vrati.
Skratka, naj Šrot dela s tem, kar hoče, dokler to ne gre spet v roke državi, posledično pa politikom in njihovi tajkunovski španoviji. Samo po izvajanju ljudi, ki čičajo v SLS je precej očitno, da si vsi na vse kriplje želijo, da ga kupi točno država. Zakaj že?
V čem je potem fora, da prodaš podjetje tujcu? Namreč ne pustiš mu nobene možnosti, da ''optimizira'' podjetje. Tako da, tudi cena, katero se doseže je bistveno nižja, saj je vse to vkalkulirano noter.Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Sicer pa, če se ne motim, se v prevzemni pogodbi lahko napišejo pogoji, s katerimi se lahko vsaj v določeni meri zavarujejo slovenska delovna mesta in dobavitelji. Vsaj pri nas v službi sem videla, ko smo imeli primer prevzema (pa ni bil nobeden od slovenskih "odmevnih", heh), da so mogli prevzemniki zavezat, da ne bodo kar odpuščali, menjali uprave, ipd. Če se ne motim, mora biti plan prevzemnika opisan celo v prospektu? No, dejstvo je, da verjetno ne more nekdo nekaj kupit brez pripravljene vnaprejšnje strategije in kar kenslat in odpuščat vsega po vrsti...po moje bi zakon mogel poskrbet za to...Lahko pa da se motim...
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Verjeno šrot rabi denar po moje mu ga primankuje ne vem sklepam!
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Zadnji čas je, da Šrotu porežemo krila...ker to kar pa on dela zadnje leto, leto pa pol je pa čista svinjarija. Nimam nič proti, če se podjetja fer prodajajo & kupujejo, ampak v takih razmerah in zaradi razlogov, pod katerimi zdaj prodaja Šrot je pa ...da ne rečem kaj.