Mercator se prodaja

Kdo bo po vaše ponudil največ za Mercator

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

vacant

Pripravnik
13. okt 2008
250
0
16
slovenija
Ko, če bo prodan...
... bi jaz imel cenejše artikle!
Nafta se ceni, produkti ostajajo na istem. Pred pol leta so vsi v en glas, draga nafta žene cene gor.
Naj jih sedaj žene navzdol... pa sem res neumen...?? lol

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
sicer pa,
gdo je prvi Merc prodau?, tak, lahko bi rekli pod mizo v vladni palaci,
enkrat takrat leta 2005
sprasujem se.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ravno zato sem danes prodal ves portfelj pivovarne laško ki sem ga imel (bila dokaj dolgoročna naložba pri meni in s tem posledično +). Čeprav so lastniki mercatorja in s tem posledično lahko počnejo pač kar čejo se mi zdi to to gnilo do konca! To kar so pa meli v psarni JJ paje tako ali tako poden pa nacionalni interes zraven! Danes je bil še kučan tiho in ni nič komentiral!

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
sam res sanjaš! iz roke enga v roke drugega tajkuna!
Če že, potem raje slovenskemu tajkunu.

No ja, saj na koncu itak nič ne bo, Pivovarna Laško bi si s to potezo naredila samo škodo in to finančno.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zakaj škodo in zakaj slovenskemu tajkunu.

nismo več v sfrj kjer molzemo, prodajamo na južni trg, južno robo pa ne prodajamo pri nas. smo an odrtem trgu, kjer kupujemo in nas kupujejo. kaj ne štima?

si hotel demokracijo, globalizacijo, eu itd.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zakaj škodo in zakaj slovenskemu tajkunu.

nismo več v sfrj kjer molzemo, prodajamo na južni trg, južno robo pa ne prodajamo pri nas. smo an odrtem trgu, kjer kupujemo in nas kupujejo. kaj ne štima?

si hotel demokracijo, globalizacijo, eu itd.
467716-post_slo.gif

vacant

Pripravnik
13. okt 2008
250
0
16
slovenija
Me jezi, ker cel dohodek, ki ga imam......POJEM.
Ironija je v tem, da nisem debelinko.

Hočem , da me za hrano ne izžamejo.

Škoda, ker nisem nič našparal, da kupim Mercator in odiram druge.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.203
1.207
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
sam res sanjaš! iz roke enga v roke drugega tajkuna!
Če že, potem raje slovenskemu tajkunu.

No ja, saj na koncu itak nič ne bo, Pivovarna Laško bi si s to potezo naredila samo škodo in to finančno.
Pravilen odgovor je le eden: tistemu, ki bo najbolje upravljal podjetje.
Pivovarna Laško bo pa s tem veselo zaslužila, že sedaj je vena delnive 50€ višja kot so dali zanjo, ko so kupovali. In bo šla za prodajo še gor ...

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.132
70
48
123
@ksz:

Nobeden ne vidi negativnih posledic pri prodaji uspešnih (dokaj uspešnih) slovenskih podjetij tujcem? Prodaja Mercatorja dolgoročno prinese zraven še propad približno (mogoče pretiravam) 1/2 slovenskih podjetij v prehrambeni in trgovski branži.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.790
5.941
113
Preklet Šrot. Baraba svinjska!

Najprej se dokoplje do večinskega lastništva Pivovarne Laško z raznimi posojili in krediti. Kot jamstvo pa zastavi lastno firmo. Sedaj ko je kao svatovna gospodarska kriza, so se povišale obresti. Seveda je pa treba te obresti tudi polačat. In kaj storiš če jih ne moreš? Ja pač prodaš nekaj kar se najmanj drži tvoje matične firme. In to je Mercator.

Pa tega ščoveka bi treba ubit.

Mogoče je v tej zgodbi katera beseda napisana narobe, in bi jo potrebno zamenjat, vendar je bistvo resnice nekako tako kot sem napisal.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
to je res da je poravilen odgovor da se proda tistemu ki bo to najbolje vozil naprej. Mislit pa je v tem primeru potrebno širše ravno zaradi tega ker je mečkator zrastel v preveliko firmo, od katere je preveč ljudi odvisnih. Tu lahko zdaj izsiljujejo. Samo tak malo lani na skupščini delničarjev, ko sem bil je Šrot lepo rekel da je to zelo dolgoročna perspektivna naložba, ki jo po enem letu po izrečenem stavku prodaja ravno zato sem včeraj odprodal moj portfelj pivovarne laško, ki je zelo dolgo bil moj portfelj. Sam hodim v mečkatorja samo v nedeljo zjutraj na kavo in včasih kupim kako malenkost ampak če pade v srbske al pa hrvaške roke me niti v nedeljo ne vidijo več se bom prestavil drugam. Saj če kdo misli da bo prišlo do odpuščanja to se verjetno lahko zgodi v minimalni številko pri dobayaviteljih pa se lahko močno spremeni vsaka velika veriga pač posluje z določenimi z določenimi razlogi tu pa se zna zgodit sprememba.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a niste jamral kako jankoviæ izsiljuje proizvjalce, pridelovalce, peprodajalce. kako je mačehovski do zaposlenih itd.
a ste danes vsi veseli, ko merc pobira del trga na balkanu.
a niste hotli eu, kapitalizma, prostega pretoka znanja in kapitala

na vse je za 90% slovencev odgovor DA. zdej se je pa zgodba obrnila. miškoviæ ima vse karte v rokah, da kupi merc, ker če ne bo merc mešal njemu štrene v srbiji. in mi bomo to dovolili, ker podpiramo prosti pretok blaga, znanja in ljudi.
pa mal se bo odpuščal, da bodo ostali delal bolj v rožicah, ne pa kot pod jankoviæem.
pa še mal se bodo cene dvignile, ker se prehrambeno industijo ne tako stiskalo. ali se jo bo pa čist spustilo iz rok, pa pripeljalo svoje dobavitelje.

ne vem kaj ne razumete. v sfrj so bila slovenska podjetja zaščitena. povsod na balaknu si našel radensko, izven srbije ne knjaza miloša. povsod si mel fructal, nikjer takovo. k froc sem na htv gledal reklame za sokove iz karlovačke pivare. nikoli jih nisem poil, ker jih pri nas ni bilo. se pa zelo dobro spomnim slovenskih oddelkov po velikih trgovinah v drugih republikah. kruh iz žita so vsak an vozili z letalom v beograd. pa ne ker je boljši, ker je cenejši, ker nimajo svojega, pač pa ker je slovenski.

in zdej je hvalabogu tega konc. kolikor znaš, toliko veljaš. koliko prodaš, toliko imaš. nobenih umetnih trgov, ubijanja konkurence in zaščite. je pa res, da so ta zadnji odstavek pučnik in ostali demosovci malce drugače obrnili, zapakirali in narodu servirali, ki je drl na plebiscit, da odreši slovensko gospodarstvo mlinskega kamna.

mal smo životarili, mal živel brez kamana, eni nesramno obogatel, zdej pa gre zadeva v tuje roke. 2 mio narod ne mor eimet trgovske verioge kot so lidl, hofer, spar, itd, sploh pa ne v tej naši samomorilski ljubezni do denarja, ko se za denar vse postavlja na kocko.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Pivovarna Laško bo pa s tem veselo zaslužila, že sedaj je vena delnive 50€ višja kot so dali zanjo, ko so kupovali. In bo šla za prodajo še gor ...
Kratkoročno ...
Kaj pa če se tuji lastnik odloči, da ne bo več forsiral prodaje domačega piva (in ostalih pijač)? Ima vso pravico.
grims-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.203
1.207
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik dijo_porko pravi:
@ksz:

Nobeden ne vidi negativnih posledic pri prodaji uspešnih (dokaj uspešnih) slovenskih podjetij tujcem? Prodaja Mercatorja dolgoročno prinese zraven še propad približno (mogoče pretiravam) 1/2 slovenskih podjetij v prehrambeni in trgovski branži.
Samo tistih, ki se ne znajo prilagodit trgu. Takih načeloma ni škoda ...