Menjava fazne varolalke oderuštvo

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.009
9.536
113
Citat:
Uporabnik baldrick pravi:
Ma ne morem verjet, da je menjava ene varovalke 40 Eur?

Trgovinska cena varovalke 5 Eur
Čas + pot, ki je bila potrebna el. vzdrževalcu 8min vključno z vožnjo tam in nazaj + menjava

Cena 40 Eur.

In kok bi ti ocenil vrednost tega? 40 EUR je čisto normalna cena, če vklopiš zdravo pamet seveda.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.009
9.536
113
Citat:
Uporabnik Schime pravi:
40€+ za vožnjo in 30s dela je kar dost za moje pojme. Sej pa ne pride doktor kvantne fizike menjat varovalko.

A to te matra. Včasih sem se sam ukvartjal s štromom kar veliko, pa v nedeljo jemo kosilo, pa zvoni telefon, pa me kliče stranka, da imajo temo, da je strela udarila in da če lahko pridem. Rečem, naj odpre omarico in postavi nazaj FID, ker se mi pa v nedeljo sredi kosila res ni dalo v uro vožnje oddaljene vukojebine. Oba z decom visoko izobražena, pa ne zna odpret omarice z varovalkami in ruknit gor prvo z desne spodaj. Po pregovarjanju in jamranju, da jih zebe, pojem na hitro in se pač vsedem v avto. Pridem tja odprem omarico, ruknem gor FID, lučke čudežno posvetjo. Ja hvala, supeer juhuuu, ja kok smo dolžni? 30 EUR pa roka, je s težavo dala in od takrat ne kliče več, čeprav sem ji računal dve uri svojga časa samo 10 EUR, ostalo so bli stroški.
Ne rabiš bit doktor kvantne fizike, sam vedet moraš pa vseeno, kaj naredit in to pač ni zastonj in najraje visoko izobraženi glihajo pri takih stvareh. Ve povedat sosed vodovodar, ki se po0 večinii ukvarja z intervencijami.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Kaj si ji racunal 30?
Dve uri casa za 10€, se prav 5€ ura, stikal si dvigal dve uri, pa vmes si jedel za 20€ da ti jecratal dvignt.

Al je bilo kako drugace?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Vožnja v en smer 55 minut, dvig FIDa 5 minut, kasiranje 30,- EUR 5minut, vožnja domov 55 minut - sumasumarum: 120 minut - to deliš s 60 in dobiš ven 2 uri.

Ampak [cenzura] ga - če dela že branje težave (in razumevanje prebranega) je res težko pričakovati, da bi šlo računanje. Zato sem ti jaz zračunal.
grin1.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.009
9.536
113
Ena ura tja, ena nazaj, to sta dve uri. Tri minute, da sem dvignil gor FID, nisem vkalkuliral, pozabljaš pa, da sem naredil skoraj 200 km, kar so pa stroški in kot veš, stroški niso sam nafrta, računal sem samo nafto. Se pravi 20 EUR so bli stroški in deset sta bli dve uri mojga nedeljskega časa. Mehankar ti jo računa med 30 pa 40 EUR, uro mislim.

Še kaj ne gre v tvoje enačbe? Al se naučiš fid stisnit gor sam, al pa pač plačaš nekomu, ki to zna. Seveda je babnica mislila, da bom to naredil na lepe oke. Vidim pa, da bi eni mel vse za đabe. Daš popust in v bistvu te ma en nesposobnež za oderuha.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.152
6.965
113
pri taščici
Pa kaj si bil babnice prvi sosed? Drugic povej da bo tarifa večja, mogoče bo dela nahecal da bo odprl omarico in pogledal kje piše FID .

Schime

Guru
22. nov 2008
2.012
790
113
Mene nič ne matra. Sem pa še kar mnenja, da je to dosti za plačat glede na to, da je zahtevnost dela praktično 0. Zdaj, če nekdo ne zna stikala vklopit si je pač sam kriv a to ne izpodbija dejstva, da je storitev draga ne glede na to, če si se ti moral v nedeljo opoldne usesti v avto in odpelati 100km v vsako smer za vklopit stikalo. Tudi delavka v trgovini mora v nedeljo v službo pa ne dobi nič kaj veliko več plačano na uro in mora tam biti 8h. Pa tudi ni vsakič 100km stran (to je moralo res na meji rajona bit, ker 100km je skoraj pol Slovenije
smile-1.gif
) cena pa verjetno pavšalna. V drugem primeru so stroški 10€ pa 20€ profita.
Se pa ne mislim kaj kregat okoli tega. Pač tako je moje mnenje. Jaz take stvari sam porihtam drugim pa se naj pač računa.
smile-1.gif

Mr_Globus

Fizikalc
1. dec 2011
236
26
28
Ti nisi normalen? Električar ti v nedeljo pride na dom in se ti zdi 30€ dosti? Kam gre svet...

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.009
9.536
113
Ja, zdaj si delavko v trgovini privlekel ven, to je vedno priročen izgovor. Potem bi po tvojem moral it eni babnici, ki me kliče v nedeljo na svoje stroške ruknit gor FID?

Človek, ki je prišel uhrnemu avtorju teme zamenjat pancerko, je bil na intervenciji, verjetno v pripravljenosti, kar mu je firma morala plačat, za tako delo mora bit strokovno usposobljen, primerno oblečen in tako naprej. Čist preveč se podcenjuje pri nas te stvari.Tud interventna vodovodarska ura je precej dražja od navadne. Je sosed tule rekel, da mu je en enkrat usranemu od njegovega dreka nekaj trobezljal o nezahtevnosti dela, pa da je zlatar, naslednjič mu je odneslo glavni ventil ponoči iz sobote na nedeljo, je samo pogledal telefon, poklopil in spal dalje.

PS: Če bi bla pa babnica moja soseda in če se mi res nebi zdelo trapasto, da si njen dec ne upa dat po navodilih fida gor bi ji pa računal samo stroške, ki so dejansko bli 20 EUR.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Sem. In prisel do zakljucka.

Bedno da baba ne zna sama.
Se bolj bedno da dec ne zna.
Idiotsko, da si moral it ti.
KTastrofalno, da si sel za 10€ se vozit 200km. Porazno in mors met kr krizo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.009
9.536
113
Citat:
Uporabnik Mr_Globus pravi:
Ti nisi normalen? Električar ti v nedeljo pride na dom in se ti zdi 30€ dosti? Kam gre svet...

Ja, eni bi stisnil eurodvajset za kofe v žep, sej je zahtevnost dela praktično 0.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.009
9.536
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Sem. In prisel do zakljucka.

Bedno da baba ne zna sama.
Se bolj bedno da dec ne zna.
Idiotsko, da si moral it ti.
KTastrofalno, da si sel za 10€ se vozit 200km. Porazno in mors met kr krizo.

Nisem mel krize, sam predober sem in ne znam oziroma nisem znal rečt ne. Zdaj je za take stvari odločen ne. Sicer se pa s tem ne ukvarjam več.

Schime

Guru
22. nov 2008
2.012
790
113
Brezpredmetno se je kregati. Pač imam svoje mnenje ti pa svoje. Naj na tem tudi ostane.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.009
9.536
113
Ja, imej svoje mnenje. Ko boš pa na tem, da bo en hotel od tebe nekaj napol zastonj, ponavad so razni FDVjevci taki, ker je to itak nizkointelektualno, se pa mogoče spet slišiva na to temo.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.601
489
83
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik Schime pravi:
40€+ za vožnjo in 30s dela je kar dost za moje pojme. Sej pa ne pride doktor kvantne fizike menjat varovalko.

A to te matra. Včasih sem se sam ukvartjal s štromom kar veliko, pa v nedeljo jemo kosilo, pa zvoni telefon, pa me kliče stranka, da imajo temo, da je strela udarila in da če lahko pridem. Rečem, naj odpre omarico in postavi nazaj FID, ker se mi pa v nedeljo sredi kosila res ni dalo v uro vožnje oddaljene vukojebine. Oba z decom visoko izobražena, pa ne zna odpret omarice z varovalkami in ruknit gor prvo z desne spodaj. Po pregovarjanju in jamranju, da jih zebe, pojem na hitro in se pač vsedem v avto. Pridem tja odprem omarico, ruknem gor FID, lučke čudežno posvetjo. Ja hvala, supeer juhuuu, ja kok smo dolžni? 30 EUR pa roka, je s težavo dala in od takrat ne kliče več, čeprav sem ji računal dve uri svojga časa samo 10 EUR, ostalo so bli stroški.
Ne rabiš bit doktor kvantne fizike, sam vedet moraš pa vseeno, kaj naredit in to pač ni zastonj in najraje visoko izobraženi glihajo pri takih stvareh. Ve povedat sosed vodovodar, ki se po0 večinii ukvarja z intervencijami.

467716-post_slo.gif

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.601
489
83
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Ja, imej svoje mnenje. Ko boš pa na tem, da bo en hotel od tebe nekaj napol zastonj, ponavad so razni FDVjevci taki, ker je to itak nizkointelektualno, se pa mogoče spet slišiva na to temo.

haha, mi je znano :D