Res ni malo, vendar je v tej številki verjetno obračunana začetna ura in (morda) potni stroški, torej prevoz do x kilometrovCitat:
Uporabnik Schime pravi:
40€+ za vožnjo in 30s dela je kar dost za moje pojme. Sej pa ne pride doktor kvantne fizike menjat varovalko.
Odklopnik izklopi pri 1,1 x In, NV varovalke pa pri 1,6xIn. Torej prvi pri 20 A odklopi pri 22 A, NV varovalke pa pri 32 A. Sicer pa, kar se dela po novem je itak po zahtevah SONDO obvezna vgradnja tarifnih odklopnikov in števcev z daljinskim odčitavanjem.Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Ksz
si pa dajte montirat odklopnik, pa boste nehali živeti v strahu, da vam odnese gl. varovalko.
@tele- kje si pa ti našel kazen v postavki za zamenjavo varovalke? ti pa si cepljen
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Po tvoje bi mogl bit kolk? 5eur + 1 eur?
Potem pa račun shrani in ko ti bo mojster dal svojega tega odštejCitat:
Uporabnik baldrick pravi:
Ni mi crknala zaradi preobremenitve ampak je mojster kabel prevrtal ko je steno rušil.
Saj sem par postov nazaj povedal, da je v tej ceni zajeta tudi kazen za prekoračitev, ker ne plačuješ tolikšne priključne moči, kot jo potrebuješ.Citat:
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
20 Eur/ bi bila poštena cena to je normalno ne pa 40 to je 10000 starih tolarjev ja očitno vsi ne s.e.r.emo dinar kot ti.
Očitno te je zmedloCitat:
Uporabnik Schime pravi:
Telex za NV drži, da pri toku 1,6xIn mora pregoreti v predpisanem času (po standardu). Za odklopniku pa je ta tok 1,45xIn.
Pri tem problemu bi mogoče prvo pogledal, če je urejena selektivnost. Je pa tudi možno glede na to, da je bil povzročen kratek stik, da odleti zraven še pancerka. Ta problem odklopnik ne bi rešil.
Pa veš da s tem napeljuješ ljudi k kaznivemu dejanju? Močnejša (predelana) varovalka pomeni drugačen prispevek za odvzemno moč in na ta način storilc kaznivega dejanja vsak mesec utaji nekaj €€€.Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Če je plastična omarca se jo da odpreti na kontra strani, ker so panti plastični in samo par milimetrov globoko vstavljeni (se izboči malo vrata in se odprejo)
Za močnej pancerke se pa razdre ohišje stare in se da notri od močnejše žico
Ne delajte nič od tega če se vam ne sanja za kaj gre in zakaj je vrglo ven!
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Saj sem par postov nazaj povedal, da je v tej ceni zajeta tudi kazen za prekoračitev, ker ne plačuješ tolikšne priključne moči, kot jo potrebuješ.Citat:
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
20 Eur/ bi bila poštena cena to je normalno ne pa 40 to je 10000 starih tolarjev ja očitno vsi ne s.e.r.emo dinar kot ti.
PS- če bi plačeval dovolj visok prispevek za moč, ti glavna varovalka ne bi pregorela