menjava banke - iz NLB na Abanko

damo

Majstr
4. sep 2007
1.024
153
63
Punca razmišlja, da bi menjala banko, razmišlja o Abanki. Rabi osebni račun za tekoče poslovanje (plača, kartica, trajniki), pa kake depozite (trenutno se ogreva za depozit z odpoklicom).

Kako ste zadovoljni z njimi in predvsem s spletno banko? Je user friendly?

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
iz dežja pod kap
smile-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik japke pravi:
iz dežja pod kap
smile-1.gif
Ob pogledu na naslov teme, še preden sem temo tudi odprl in videl sporočila, sem imel v glavi da napišem "iz dežja pod kap".
wink-1.gif

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Jaz sem ravno šel iz Abanke na DH.... Sicer prijazni na Abanki in vse ok, nimam pripomb, samo DH je cenejša, jebat ga, vsak EUR šteje.

Nazadnje urejeno:

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
zmaga.gif
Priporočam.... sem uporabnik že cca. 8 let, vse deluje odlično. Interni nalogi so zastonj (se pravi poslovanje znotraj Abanke), provizija za plačilo položnice je 0,35 eur , trajnik je pa 0,20 eur.

Sam bejž od NLB-ja
grin1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Moj glas za Abanko.

Abanet je že od svojega začetka zakon zadeva, preprost, pregleden in učinkovit.

Poznam tako NLB klik kot NKBM.net.

NKBM.net je porazna zadeva, mogoče iz varnostnega vidika ok s tistim "Ključkom", uporabnost pa katastrofalna.
Klik je boljši oz. sem delal na Pro verziji, tudi komplikacije s tistimi paketi, nepotrebno kompliciranje pa kartica, usb čitalec in še kaj.

Abanet je že od začetka imel zadevo simpl ko pasulj.

Dejansko vidiš nalog/položnico kakor izgleda v naravo, vanjo vstavljaš podatke, sistem sproti poišče iz baze in "pomaga".

Edino kar je, da moraš imeti nameščen certifikat (sigenca, poštarca).

Tudi v samih poslovalnicah ni nobenih težav, vse se da zmeniti.

Skratka bolj user friendly spletne banke ni od Abaneta.

Imajo tudi šiki miki zadeve, kot npr. da si sam oblikuješ kreditno in plačilno kartico, daš gor lahko sliko po lastni izbiri.

Zadnjič sem debelo gledal, ko sem v NKBM vprašal če si lahko spremenim PIN kodo na kartici, so rekli, da to oni nimajo.

Pri Abanki greš samo do njihovega bankomata in rešiš zadevo... Na njihovih bankomatih (novejših) lahko polagaš tudi gotovino direkt na račun.

Ni da ni.

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
na DH imajo prvo leto vse zastonj. Bejž od državnih bank

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Moj glas za Abanko.

NKBM.net je porazna zadeva, mogoče iz varnostnega vidika ok s tistim "Ključkom", uporabnost pa katastrofalna.
Klik je boljši oz. sem delal na Pro verziji, tudi komplikacije s tistimi paketi, nepotrebno kompliciranje pa kartica, usb čitalec in še kaj.

Dejansko vidiš nalog/položnico kakor izgleda v naravo, vanjo vstavljaš podatke, sistem sproti poišče iz baze in "pomaga".

Imajo tudi šiki miki zadeve, kot npr. da si sam oblikuješ kreditno in plačilno kartico, daš gor lahko sliko po lastni izbiri.

Zadnjič sem debelo gledal, ko sem v NKBM vprašal če si lahko spremenim PIN kodo na kartici, so rekli, da to oni nimajo.

Pri Abanki greš samo do njihovega bankomata in rešiš zadevo... Na njihovih bankomatih (novejših) lahko polagaš tudi gotovino direkt na račun.

Ni da ni.

Klik in proklik je kot noč in dan
klik deluje s certifikatom, proklik z usb ključem ali čitalcem.

BohVar_alias_BOHL

Pripravnik
6. sep 2007
698
0
16
Laibah
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Moj glas za Abanko.

Ni da ni.

Klik in proklik je kot noč in dan
klik deluje s certifikatom, proklik z usb ključem ali čitalcem.

Ne boš verjel, tudi ProKlik deluje samo in izključno samo s certifikatom
bonk.gif
???

damo

Majstr
4. sep 2007
1.024
153
63
No, pogoj mi je, da imajo poslovalnico v bližnjem mestu (SKB, Abanka, Unicredit, Pošta, NLB).

NLB je sicer čist ok, le na kozlanje nama gredo te dokapitalizacije iz naših žepov, zato jih nebi potem še dodatno financirala.

Pa Abanka ima trenutno ugodno vezavo - 3,90% pa če je sila, lahko tudi po 3 mesecih razdreš.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Če ti kaj pomaga pri izbiri, mislim da bo do naslednjega leta Slovenija morala "dati" 3 največje državne banke v nadzor ECB (NLB, NKBM, Abanka).
smile-1.gif

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.664
3.940
113
Ljubljana
hmpg.net
Citat:
Uporabnik damo pravi:
Pa Abanka ima trenutno ugodno vezavo - 3,90% pa če je sila, lahko tudi po 3 mesecih razdreš.
To ima Factor banka.
A banka ima malo bolj komplicirano:
- možnost odpoklica po 181 dneh, kjer se sredstva obrestujejo še 31 dni po obrestni meri 0,10 %
- možnost odpoklica po 271 dneh, kjer se sredstva obrestujejo še 31 dni po obrestni meri 0,40 %
izplačilo sredstev je 31. dan po odpoklicu
Skratka najmanj 7 mesecev mora biti noter. V tem primeru je v 7 mesecih letna obrestna mera bolj 3,3% kot 3,9.
Če je 10 mesecev je obrestna mera cca 3,5% (malo manj).

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
V nasem koncu nimamo poslovalnice NLB, kar mi je, sploh glede na njihov delovni cas (do 16h) neuporabno. Pri Abanki sem osebni racun odprl ze pred kaksnim letom in ga uporabljal samo za eno transakcijo. Sedaj imam pri jih se poslovni racun pa tudi redno placo sem prenesel. Tako da NLB bye, bye..
So prijazni in ustrezljivi - saj na NLB v Kranju se tudi kaksen najde, ki je ok, ampak...
rolleyes-1.gif

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Sam sem ze skoraj 20 let pri Abanki (prvi racun sem imel se kot dijak....) in zadovoljen kar se odnosa in ostalih zadev tice. Ostalo je pa Snecer kr lepo opisal. Edino kar jim malce zamerim je delovni cas in da niso odprti v sobotah. K sreci se pa da preko osebne svetovalke marsikatero zadevo tudi brez obiska banke urediti.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A banka bo podražila med prvimi (skupaj z Banko Koper) svoje storitve... Da ne boste potem 'presenečeni'...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zanimivo, na Radio HIT je na novicah ob 9:00 spikerka povedala, da bo NLB dražila s 1 aprilom, NKBM še razmišljajo, SKB 10. februarja, A-banka in BK pa s prvim.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Saj tudi bo, "V Novi Ljubljanski banki (NLB) bodo cene novemu davku prilagodili 1. aprila. " vendar bo predvidevam tudi največ, pa tudi glavni je pri vsem temu, pa že tako je med najdražjimi...