) z nekje 300 RPM motorja, in rumena lučka za ključ od avta v števcih se ob tem ne ugasne. Nekaj se je zbluzilo imobilizatorju in ne da napajanja bencin pumpi...
, ampak na daljavo je to težko delati...)Sem si lastil dva hyundai z enakimi simptomi. Če ne ugasne lučka za imobilizator je ponavadi to krivo da ne vžge, ker ne daje ukaza za vžig motorni računalnik (štarter je mehansko vezan na ključavnico tako da dela). Pri meni je bil vedno krivec "low voltage" (tudi napaka zaznana na OBD) in se računalnik-imobilizator nista hotela povezat zaradi prenizke napetosti slednjega ob kontaktu. Prvič je problem čudežno rešil nov akumulator.Akumulator se je nafilal, avto pa ne vžge več. Vergla ko blesav (če bi bil BMW bi napisal: kot bi imel strgano ketno) z nekje 300 RPM motorja, in rumena lučka za ključ od avta v števcih se ob tem ne ugasne. Nekaj se je zbluzilo imobilizatorju in ne da napajanja bencin pumpi...
Z rezervnim ključem je stanje enako.
Dal sem navodila, da naj še enkrat zaklenejo avto in ga 5 ur pustijo pri miru, čeprav dvomim, da bi tole BMS uštimal.
Grem popoldne na lokacijo, sporočim kaj bom videl. Probal bom prebrati OBD kode in odklopiti akumulator. (Morda bi ga moral že prej, ampak na daljavo je to težko delati...)
to, da ne povedo od začetka, kaj se je dogajalo, je standard
Včerajšnji primer "t4 mi vžge in ugasne, sam pripeljal sem se, čez 30 min pa tako"
Seveda se mi je čudno zdelo, saj t4 TDI preživi skoraj nuklearno vojno
no, ko sem opazil, da motorni ECU ni "pokonci" in se ga ne da diagnosticirati, sem vprašal, kaj je počel, da je nekaj skuril 100%
Aja seveda, 13pol konektor zunanji del rinke polomljen, s prikolico naredil kratek stik, odbilo eno varovalko, ki je slučajno tudi za motorni ecu
Se pravi dec je "pozabil" povedat, da je vmes prikolico tovorno priklapljal, v dežju, s hin konektorjem priklopa![]()
Sam sem imobilizator odmontiral in je bil po specsih, linija ob kontaktu se je pa tudi brez prikjučenega imobilizatorja sesedla pod 11V ... in to na + polu, torej je "napajanje" + nekje bilo zanič (in bil je potencial med akumulatrskim + in tem +, torej sam akumulator je deloval normalno). Zanič je bilo že v glavni škatli z varovalkami in releji, skratka komplet 12V sistem avta je pod kontaktom delal na 11V ali manj in posledično se imobilizator ni hotel zbudit oz. dat komande ECUju.Utisevalec: na enem UK forumu sem našel več ljudi, ki so razdrli el. konektor za napajanje antene imobilizatorja direktno ob ključavnici za vžig in podrsali kontakte v el. konektorju z izvijačem (morda bi koristilo še malo kontakt spreja), morda je to to.