Menjava AGM akumulatorja

tony

Guru
23. jul 2007
10.982
1.857
113
Tudi jaz sem do zdaj s CTEKom filal že več akumulatorjev v vozilu, vedno brez težav, ampak brez AGM opcije...

Hvala, torej tudi z AGM ni panike. :zmaga:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
45.463
5.927
113
Panika je samo pri "Recondition" opciji....takrat pa daj accu ven....oz ga odklopi iz sistema....ker spušca takrat tud 15-16V +/- v accu....in posledično vvsistem....da ne bi kaj skurlo...

• Všeč mi je
Reactions: tony

jezek

Guru
24. jul 2008
5.942
2.674
113
Agm ni gel. Glede reconda jaz in Ctek (pred leti) praviva da na agm ni potreben. Zdaj nekateri delajo tudi na agm recond

tony

Guru
23. jul 2007
10.982
1.857
113
Akumulator se je nafilal, avto pa ne vžge več. Vergla ko blesav (če bi bil BMW bi napisal: kot bi imel strgano ketno :bonk:) z nekje 300 RPM motorja, in rumena lučka za ključ od avta v števcih se ob tem ne ugasne. Nekaj se je zbluzilo imobilizatorju in ne da napajanja bencin pumpi...

Z rezervnim ključem je stanje enako.

Dal sem navodila, da naj še enkrat zaklenejo avto in ga 5 ur pustijo pri miru, čeprav dvomim, da bi tole BMS uštimal.

Grem popoldne na lokacijo, sporočim kaj bom videl. Probal bom prebrati OBD kode in odklopiti akumulator. (Morda bi ga moral že prej :zardelalter:, ampak na daljavo je to težko delati...)

Hondi

Guru
18. avg 2007
3.794
595
113
to, da ne povedo od začetka, kaj se je dogajalo, je standard

Včerajšnji primer "t4 mi vžge in ugasne, sam pripeljal sem se, čez 30 min pa tako"
Seveda se mi je čudno zdelo, saj t4 TDI preživi skoraj nuklearno vojno
no, ko sem opazil, da motorni ECU ni "pokonci" in se ga ne da diagnosticirati, sem vprašal, kaj je počel, da je nekaj skuril 100%

Aja seveda, 13pol konektor zunanji del rinke polomljen, s prikolico naredil kratek stik, odbilo eno varovalko, ki je slučajno tudi za motorni ecu
Se pravi dec je "pozabil" povedat, da je vmes prikolico tovorno priklapljal, v dežju, s hin konektorjem priklopa :)

jezek

Guru
24. jul 2008
5.942
2.674
113
Dobro zdaj, to ni nekaj kar bi pricakoval od povprecnega uporabnika da bo odgovoril na kaj je pocel prej. Verjetno tudi ne bo povedal ce si je pripel varnostni pas, pa ce je prizgal cik na vzigalnik