Menjava: A4 1998 -> Corsa C 2004

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Corsa C ma 1030 kil
smile-1.gif

Čisto mogoče... zdej sem šel še mal bol podrobno gledat, pa je več podatkov... tko da nebi vedel, kateri je zdaj čisto pravilen.... Kakorkoli.. čez tono ma sigurno
smile-1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Nič, ker bo kupil Nemca, kaj bi šele bilo, če bi kupil korejca!
ne-ne-1.gif
Opel ni Nemec, to je švabski Fiat (čeprav so Fiati postali že precej zanesljivi avti, recimo raje Alfa ali Lancia).

@kloshar: Si zmešan? Zakaj pri božji volji bi menjal uberwagen za neko malo kišto. Audi je užitek, je način življenja. Tudi če si mnenja, da je bolj izbrati racionalno, bi se kaj kmalu zavedel, da si se zmotil. Pri vožnji veljajo čustva in ne samo razum, in vožnja z Audijem je tisti avtomobilski orgazem, ki daje tvojemu življenju smisel.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Mater ste duhoviti, da kar res ni. Enega pametnega odgovora ni.
bonk.gif

softi, s temle nekje 10-12k letno.

Technics111

Pripravnik
14. maj 2011
349
0
16
ne menjaj ker ti bo žal,ko boš šel na malo kišto,če že menjaš si kupi dizla A4 1.9 Tdi letnik med 2001-2004 ali pa kakega bmw ja 5ko 525d dobiš že dobrega za slabih 6 jurjev. Ni boljšega feelinga se pripelat z velikim avtom kot ded,ne pa neko malo šajtrgo ko zgledaš ko kaka [cenzura] oz. študentek ko nima za kruh..

zapomni si pravilo : boljše starejši švaba( Bmw,Audi,Mercedez),kot pa novejši renault,hyundai itd...

Lp

Nazadnje urejeno:

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
bonk.gif

Osebno ne bi menjal za tako majhno kilometrino...
Mogoce bi pa malo razmislu, ce bi za kaksne fure po mestu lahko npr uporabil kolo. V priblizno enakem casu prides, ni treba iskat parkirplacov in se nekaj zase naredis + cena je: 0 eur
smile-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Če bi rad šparal potem vzami 1.3 cdti corso?
Za po mestu?
hysterical-1.gif

Zakaj ne? Poraba bo še za kakšna 2l manjša kot pri 1.2 bencinarju. Aja saj res, dizli niso primerni za kratke relacije, ker se segrejejo na delovno temperaturo 2km kasneje kot bencinar.
rolleyes-1.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Za po mestu?
hysterical-1.gif

Zakaj ne? Poraba bo še za kakšna 2l manjša kot pri 1.2 bencinarju. Aja saj res, dizli niso primerni za kratke relacije, ker se segrejejo na delovno temperaturo 20 km kasneje kot bencinar.
rolleyes-1.gif

Saj vem, da si se zatipkal.
grin1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Za po mestu?
hysterical-1.gif

Zakaj ne? Poraba bo še za kakšna 2l manjša kot pri 1.2 bencinarju. Aja saj res, dizli niso primerni za kratke relacije, ker se segrejejo na delovno temperaturo 20 km kasneje kot bencinar.
rolleyes-1.gif

Saj vem, da si se zatipkal.
grin1.gif
evil.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Za po mestu?
hysterical-1.gif

Zakaj ne? Poraba bo še za kakšna 2l manjša kot pri 1.2 bencinarju. Aja saj res, dizli niso primerni za kratke relacije, ker se segrejejo na delovno temperaturo 2km kasneje kot bencinar.
rolleyes-1.gif
Baaah. Jeba, ziher je za skoke po mestu po par km najboljša ProCeedka dizel.
cheer.gif

Brez veze sploh razpravljat o ostalem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Earnhardt pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
bonk.gif

Osebno ne bi menjal za tako majhno kilometrino...
Mogoce bi pa malo razmislu, ce bi za kaksne fure po mestu lahko npr uporabil kolo. V priblizno enakem casu prides, ni treba iskat parkirplacov in se nekaj zase naredis + cena je: 0 eur
smile-1.gif
Sem za to varianto in sem jo v lj tudi precej prakticiral. Ob slabem vremenu pa lpp. Lpp se je sicer za priloznostne voznje konkretno podrazil (50%), vendar me obisk kc stane se vedno samo pol parkirnine v PH.

Malo se racunaj koliko te stane amortizacija na leto in izredni servisi. Razlika v ceni goriva in porabi pri 10kkm letno je manjsinski delez pri takih zadevah. Seveda pa nekaj prinese.
Ampak ce nekdo misli da bo sparal ce se bo namesto z avtom za jurja s porabo 8l vozil z avtom za 20 jurjev s porabo 6l pri 10kkm letno se moti.
Avtor pa za audija dvomim da bo dobilkaj bistveno vec od dveh jurjev?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.030
6.222
113
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Nič, ker bo kupil Nemca, kaj bi šele bilo, če bi kupil korejca!
ne-ne-1.gif
Opel ni Nemec, to je švabski Fiat (čeprav so Fiati postali že precej zanesljivi avti, recimo raje Alfa ali Lancia).

@kloshar: Si zmešan? Zakaj pri božji volji bi menjal uberwagen za neko malo kišto. Audi je užitek, je način življenja. Tudi če si mnenja, da je bolj izbrati racionalno, bi se kaj kmalu zavedel, da si se zmotil. Pri vožnji veljajo čustva in ne samo razum, in vožnja z Audijem je tisti avtomobilski orgazem, ki daje tvojemu življenju smisel.

Malo off...

Pri tej izjavi si me pa nasmejal do solz. Audi je način življenja
cheer.gif
... Madona, kaj doma jeste in spite ter delate otroke v enem usranem avtu. Pa ne gre se za Audi, BMW ali Mercedes, ampak ta izjava je naravnost utopična. Kaj vse en sLovencelj naredi da so "izpred kuæe Njemačka kola".

Veš kaj je lahko način življenja? Kupiš si vikendico na morju/gorah in gor hodiš uživat, lovit ribe/hribolazit pečt čevape na terasi/uživat v miru in svežem zraku.... Lahko si kupiš motor in hodiš na izlete... To je način življenja, ne pa en Audi izpred bajte.

Kar se tiče Corse pa bi jaz tudi priporočal 1,4 motor. Ne bo razlike v porabi, vsekakor pa bo razlika med prejšnjim avtom.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Tebi pa manjka sarkazem detektor
grims-1.gif
.

Sicer pa, marsikomu Audi JE način življenja. Kupi Audija, potem pa je samo še krompir in zelje, nič počitnic, pa 28 m2 garsonjerca. Ne moreš reč, da to NI način življenja
evil.gif
.

PS: Vonjam malo zavisti
evil.gif
.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
bonk.gif

12kkm = 1200l bezna pri 10 porabe. to je 1800€.
če padeš na 5 porabe, si prihranil 900€.
najmanj toliko je pušione pri prodam, kupim sceni.
potem pa še audija poznaš, corse ne. kaj če ni serisirana. bo novih 900 not.

raje kak km preš, bicikl.
pa zgoraj sem pretiraval s porabo v + in v -. dejansko verjetno prihranih nekje 500l

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.030
6.222
113
Citat:
Uporabnik Technics111 pravi:
ne menjaj ker ti bo žal,ko boš šel na malo kišto,če že menjaš si kupi dizla A4 1.9 Tdi letnik med 2001-2004 ali pa kakega bmw ja 5ko 525d dobiš že dobrega za slabih 6 jurjev. Ni boljšega feelinga se pripelat z velikim avtom kot ded,ne pa neko malo šajtrgo ko zgledaš ko kaka [cenzura] oz. študentek ko nima za kruh..

zapomni si pravilo : boljše starejši švaba( Bmw,Audi,Mercedez),kot pa novejši renault,hyundai itd...

Lp

bonk.gif

Jaz imam Opel Astro. Torej nič kaj "veLika koLa". Pa se še vedno raje v službo peljem z ženinim Polotom 1.0. Enostavno lažje prakiram, mesečno tankam pol tanka manj, gume so več kot pol cenejše, olje menjam sam...

In na koncu ... veš kaj? V gatah imam še vedno iztega qrca, kot če bi se pred službo pripeljal z BMW jem 535.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.030
6.222
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
grims-1.gif
.

Sicer pa, marsikomu Audi JE način življenja. Kupi Audija, potem pa je samo še krompir in zelje, nič počitnic, pa 28 m2 garsonjerca. Ne moreš reč, da to NI način življenja
evil.gif
.

evil.gif
.

evil.gif

Nič ni zavisti, ne se bat. Jaz sem osebno izbral drug način življenja... raje cenejši avto, za razliko pa par m2 ob morju.
grims-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
In na koncu ... veš kaj? V gatah imam še vedno iztega qrca, kot če bi se pred službo pripeljal z BMW jem 535.
To pa ne bo držalo. Če bi prišel s 535 bi bil lahko vsake pol ure prazen, zdej imaš pa polnega.
tongue-1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
grims-1.gif
.

evil.gif
.

evil.gif
.

evil.gif

Nič ni zavisti, ne se bat. Jaz sem osebno izbral drug način življenja... raje cenejši avto, za razliko pa par m2 ob morju.
grims-1.gif
Kar laži samemu sebi, če bi kdaj sedel v Audiju, bi se že zavedel resnice.
Itak pa se nimaš kaj oglašati, saj voziš Opla.
evil.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Kar laži samemu sebi, če bi kdaj sedel v Audiju, bi se že zavedel resnice.
Itak pa se nimaš kaj oglašati, saj voziš Opla.
evil.gif
467716-post_slo.gif

hysterical-1.gif

Ajd, malo ga rešuje Polo od žene.
aplauz.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.030
6.222
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
To pa ne bo držalo. Če bi prišel s 535 bi bil lahko vsake pol ure prazen, zdej imaš pa polnega.
tongue-1.gif

Pač ti je je veslje da si ga na roko vržeš, ko se zjutraj zbudiš in skozi okno pogledaš... Jaz pa se na ženičko obrnem ...
hysterical-1.gif

Beat this
evil.gif