Megane z avt. menjalnikom - izkušnje?

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
:-janus si se pozabu preprijavt?
Razcepljena osebnost tale janus, ane.
evil.gif

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
@alkoholik
Ne.
Bo to dovolj ali bi mogoče šel še enkrat dejansko prebrat moj post?
Ne štekaš J&H kompleksa? Ne štekaš fore s petimi minutami? Ne štekaš kaj je to disclaimer? Ne štekaš, da je treba bit pripravljen v naprej? Je spet preveč vprašanj?
Ironično nimam alterja na Alterju. A zaradi tega ne bova prijatelja?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.281
4.106
113
Ok če bo kumu lažje sedaj vozim VW GOLF 2,0TDI CR, (pač šef Nemec in ni ga čez Njemačka kola)pa morem rečti da je Super avto.
Servisi se delajo na 30 000 km zdaj star 2 leti in naklepanih 160 000 km, še prvi diski 2 ploščice 1. mašina nobenih preventivnih menjav delov. Aja pa veliki servis je po novem na 210 000 ali 6 let.

Mi je pa moj Clijek ostal v lepem spominu (edino kolesni ležaji zadaj so ga jebali 3x menjani)

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Jaz sem pred kratkim nabavil čisto novega 1.5dci, podaljšana garancija, prvi servisni interval imam na 2 leti ali 30.000km. Na servisu so mi rekli, da avto sam kontrolira kvaliteto olja in možno da bo glede na moj stil vožnje potrebno servis opraviti prej kot 30.000km. Ampak to mi bo računalnik sam javil. Se sploh imam s čem obremenjevati, avte menjavam na 4 leta, do takrat bo pa še tak al tak v garanciji.

Jeboga, prvič v življenju francoza vozim ... pa sem že ves posran.
hysterical-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Wrong...
Sicer bi lohk rekel da ko je bil pri nemcih serijsko samo volan in 4 kolesa ter merilnik hitrosti z 4 kontrolnimi lučkami , dodatno pa intervalni brisalniki so imeli francozi že tudi BC, govorno opozarjanje, digitalizirane merilnike, da o el. pomiku stekel in DCZ ne govorim... Avti v rangu tvojega...

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Prav je, da si posran. Samo te nima kaj skrbet, itak po 4-ih letih avto prodaš, se bo naslednji lastnik ukvarjal s skrbmi. Ti samo teraj zdaj.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Hvala za privoščljivost. Sem pa to izkušnjo že dal čez.

Ne skrbet, ni bil Reno... :p

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Izgleda da ti na osnovi svoje negativne izkušnje vsakemu to privoščiš. Kar vedno poudariš tule na forumu.
Verjamem, da si se nategnil s švabotom. Ampak to ni razlog da to privoščiš drugim in druge napeljuješ k takemu početju tu na forumu .
Verjami, enkrat bo nategnjenemu dekl odneslo in bo nategator čreva po plankah pobiral. Pa naj bo to firma ali privat prodajalec.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.687
3.289
113
Načeloma se neuradno priporoča, da se olje menja prej, že pri 15000 kilometrov, kar ni nek gromozanski strošek, motorju in ležajem pa precej blagodejno koristi, sploh pri dCI variantah.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Izgleda da ti na osnovi svoje negativne izkušnje vsakemu to privoščiš. Kar vedno poudariš tule na forumu.
Verjamem, da si se nategnil s švabotom. Ampak to ni razlog da to privoščiš drugim in druge napeljuješ k takemu početju tu na forumu .
Verjami, enkrat bo nategnjenemu dekl odneslo in bo nategator čreva po plankah pobiral. Pa naj bo to firma ali privat prodajalec.
Kje si pa prebral, da jaz komu privoščim, da dobi sesut avto? Napisal sem, da pbutcu ni treba skrbet. Garancijo ima itak 4 leta (kar pomeni, da bo servisiral na pooblaščencu, drži?, torej bo avto popolnoma brezhibno vzdrževane (ali imaš dvome v Reno pooblaščence
grims-1.gif
. Saj je javno znano dCi in ostalo.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
KSZ

ali ima kdo izkušnje z menjavo sklopke na EDC (oz. DSG, powershift) samodejnem dvosklopčnem menjalniku? Bojda se lahko zgodi, da je potrebna nova sklopka in naj bi se menjala posebej (ne komplet z menjalnikom). Pri veliko mestne vožnje naj bi namreč ob daljšem čakanju na mestu (semafor, zastoj) dajalo v N in ne puščalo v D, saj naj bi se v nasprotnem primeru sklopka prekomerno obrabljala.

Predvidevam, da gre zgolj za eno sklopko (lihe prestave). Sam prvič slišim za kaj takega, to zgoraj je navedba mehanika pooblaščenega renault servisa.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Tudi sam pri AT menjalnikih praviloma nikoli ne dajem v N, res pa da dvosklopčnika še nisem vozil. Morda je to, kar pravi mehanik bučka, a vendar je pri DSG verjetno ob takem ravnanju sklopka obremenjena in morda na dolgi rok zna predstavljati problem. Pri klasiki pa se pretvornik navora ne pritožuje...

tony

Guru
23. jul 2007
9.665
1.482
113
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
KSZ

ali ima kdo izkušnje z menjavo sklopke na EDC (oz. DSG, powershift) samodejnem dvosklopčnem menjalniku? Bojda se lahko zgodi, da je potrebna nova sklopka in naj bi se menjala posebej (ne komplet z menjalnikom). Pri veliko mestne vožnje naj bi namreč ob daljšem čakanju na mestu (semafor, zastoj) dajalo v N in ne puščalo v D, saj naj bi se v nasprotnem primeru sklopka prekomerno obrabljala

Tega se z pri nobenem avtomatiku ne počne.
zmaga.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
Jaz v Audiju z multitronikom nikoli ne dajem v N.

Jaz pa. Ampak samo, kadar je avto v položaju, da v N ne leze,... in ko pri tem čakam dalj časa ... da mi ni treba držat bremze
d055.gif

Je pa zadeva (avtomatika) ekstremno fina pri speljevanju v klanec Ni potrebno doplačat za hill holder
grin1.gif

Nazadnje urejeno: